Πηνελόπη Πλάκα: Μιλάει πρώτη φορά για τα ψυχοσωματικά σημάδια στο σώμα της

Η δημόσια εξομολόγηση της

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Πηνελόπη Πλάκα: Μιλάει πρώτη φορά για τα ψυχοσωματικά σημάδια στο σώμα της

Η Πηνελόπη Πλάκα μέσω μια φωτογραφίας που δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μίλησε πρώτη φορά για τα ψυχοσωματικά σημάδια που έχει στο σώμα της.

Η δημοφιλής ηθοποιός που διαγνώσθηκε πριν καιρό με κορωνοϊό είναι αρκετά ενεργή στα social media και πολύ συχνά δημοσιεύει φωτογραφίες και βίντεο από την καθημερινότητα της.

Αυτή τη φορά η ίδια θέλησε να μοιραστεί τα ψυχοσωματικά σημάδια που έχει στο σώμα της και παράλληλα να περάσει το δικό της ενθαρρυντικό μήνυμα.

Στην λεζάντα της φωτογραφίας που δημοσίευσε, η Πηνελόπη έγραψε: «Hello Sunday Οι καλημέρες της Κυριακής , πάντα είναι πιο αργά. Το σημάδι στο σώμα ψυχοσωματικό.Δεν ήθελα να το σβήσω, τα έχω παντρευτεί τα εξανθήματα μου αλλα πια τα αγαπώ. Μου δείχνουν πότε πιέζομαι, ποτέ στεναχωριέμαι και πότε αγχώνομαι. Δε βαριέσαι με καλή διάθεση θα φύγει και αυτό!»

Πηνελόπη Πλάκα σημάδια

Λίγα λόγια για την ταλαντούχα Πηνελόπη Πλάκα

Γεννήθηκε στις 7 Νοεμβρίου 1991 στη Θεσσαλονίκη όπου και μεγάλωσε. Ο πατέρας της, Αργύρης, είναι χρυσοχόος ενώ η μητέρα της, Μάρθα, δικηγόρος. Έχει έναν μικρότερο αδελφό και δύο μεγαλύτερες ετεροθαλείς αδελφές.

Η καταγωγή της είναι από το Άδενδρο Θεσσαλονίκης και την Κοζάνη. Φοίτησε σε εκκλησιαστικό σχολείο θηλέων και έπειτα πέρασε στο Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών της Σχολής Επιστημών Αγωγής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, από το οποίο δεν έχει αποφοιτήσει λόγω της ενασχόλησης της με την υποκριτική. Σε ηλικία δεκαεννιά ετών, εγκαταστάθηκε στην Αθήνα και σπούδασε στη δραματική σχολή της Μαίρης Βογιατζή-Τράγκα.

Το θεατρικό της ντεμπούτο έγινε μέσα από την παράσταση του Χάρη Ρώμα, «Είδα το Χάρη με τα μάτια μου» που ανέβηκε τη σεζόν 2012-2013 στο Θέατρο Αμιράλ, ενώ έπειτα πραγματοποιήθηκε περιοδεία στην Αμερική. Ακολούθησαν οι παραστάσεις «Δεν θα με τρελάνεις εσύ εμένα» (2014-2015, Θέατρο Αθηνά), «Άντρες έτοιμοι για όλα» (2015-2016, Θέατρο Λαμπέτη), «Όταν σβήνουν τα φώτα» (2016-2017, Θέατρο Πειραιώς 131) και «Άγρια Δύση» (καλοκαίρι 2018, περιοδεία).

Στον κινηματογράφο, έκανε το ντεμπούτο της το 2012, με την ταινία του Νίκου Κούνδουρου, «Το πλοίο» ενώ το 2015, πρωταγωνίστησε στο remake της ταινίας «Ο Κλέαρχος, η Μαρίνα και ο κοντός», της οποίας τα γυρίσματα έγιναν στη Κωνσταντινούπολη.