Δημήτρης Μπάσης: Ξεκαθάρισε την θέση του - «Φυσικά και ξέρω την Μενεγάκη, έχει κάνει μια λαμπρή καριέρα»

Έβαλε τα πράγματα στην θέση τους

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Δημήτρης Μπάσης: Ξεκαθάρισε την θέση του - «Φυσικά και ξέρω την Μενεγάκη, έχει κάνει μια λαμπρή καριέρα»

Το μεσημέρι της Κυριακής, ο Δημήτρης Μπάσης μίλησε στην κάμερα του Σου-Κου Family και ξεκαθάρισε μια δήλωση που είχε κάνει για την Ελένη Μενεγάκη πριν περίπου έναν χρόνο.

Ο γνωστός τραγουδιστής είχε αναφέρει χαρακτηριστικά: «Δεν την ξέρω καλά την Ελένη Μενεγάκη. Σε όλη αυτή την διαδρομή μου στα 23 χρόνια της δισκογραφίας μου είναι ζήτημα αν έχω πάει μια φορά. Μια φορά θυμάμαι έχω πάει. Δεν νομίζω ότι ήμουν από τα πρόσωπα που έκαναν για την συγκεκριμένη εκπομπή, αλλά και εγώ δεν ένιωθα ότι μπορώ να λειτουργήσω ανάμεσα σε μαγειρική και μόδα.

Δημήτρης Μπάσης για Ελένη Μενεγάκη

Να βγω να πω και κάποια τραγούδια. Δεν βλέπω καθόλου τηλεόραση. Τι λέτε; Θα μου λείψει η Ελένη Μενεγάκη; Είναι μια όμορφη παρουσία και για να είναι τόσα χρόνια πρώτη και γίνεται τόσος ντόρος που φεύγει πάει να πει κάτι».

Ο Δημήτρης Μπάσης λοιπόν σήμερα τοποθετήθηκε σε αυτή του την δήλωση και τόνισε: «Έγινε μία συνέντευξη πέρυσι, δεν θυμάμαι ούτε το ραδιόφωνο ούτε τον δημοσιογράφο. Ξεκαθάρισα στην ερώτηση ότι δεν βλέπω τηλεόραση. Έτυχε τότε να ανακοινώσει η Ελένη Μενεγάκη ότι φεύγει μετά από χρόνια καριέρας κι εγκαταλείπει την τηλεόραση και με ρώτησαν πως το βλέπω κι αν με στενοχωρεί αυτό.

Του λέω άνθρωπέ μου τι μου λες; Εγώ δεν βλέπω τηλεόραση και μου είναι αδιάφορο αυτό το πράγμα γιατί δεν γνωρίζω. Φυσικά την ξέρω, έχει κάνει μια λαμπρή καριέρα κι έχω πάει μία φορά στην εκπομπή της αλλά για όνομα του Θεού, δεν είχα εμπάθεια και βγήκε έτσι στον κόσμο». Στο μεταξύ, η Ελένη Μενεγάκη αναφέρθηκε σήμερα στην τηλεοπτική της επιστροφή!

Ποιος είναι ο Δημήτρης Μπάσης

Ο Δημήτρης Μπάσης γεννήθηκε στην Στουτγκάρδη, όπου είχαν μεταναστεύσει για μερικά χρόνια οι γονείς του. Την Ελλάδα τη γνωρίζει για πρώτη φορά στα οκτώ του χρόνια, όταν επιστρέφουν οικογενειακώς σ’ ένα ακριτικό χωριό, το Χέρσο του νομού Κιλκίς.

Στα είκοσι του, αμέσως μόλις αρχίζει να τραγουδά επαγγελματικά, τον ανακαλύπτει ο Σταμάτης Κραουνάκης αλλά και η δισκογραφική του εταιρεία η Warner, με την οποία υπογράφει αμέσως συμβόλαιο. Για τρεις συνεχείς σεζόν συνεργάζεται με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη και την ομάδα της, που αποτελείτο από τους Σταμάτη Κραουνάκη και Λίνα Νικολακοπούλου, όπου γράφει τη δική του ιστορία στις μουσικές παραστάσεις υπό το σκηνοθετικό βλέμμα του Ανδρέα Βουτσινά.

Το δισκογραφικό του ντεμπούτο έγινε με δυο συμμετοχές στα έργα του Σταμάτη Κραουνάκη «Όταν Έρχονται Οι Φίλοι Μου», στο οποίο συμμετέχει με δύο τραγούδια και στο soundtrack «Το Τρίτο Στεφάνι», όπου συμμετέχει με ένα τραγούδι. Το ’96 τον ανακαλύπτει ο Χρήστος Νικολόπουλος, συνεργάζεται μαζί του σε ζωντανές εμφανίσεις και το ’97 κυκλοφορεί ο πρώτος του προσωπικός δίσκος με τίτλο «Με Τη Φόρα Του Ανέμου» (μουσική Χρήστου Νικολόπουλου και Κώστα Φαλκώνη και στίχοι του Χρίστου Παπαδόπουλου).