Το αιχμηρό σχόλιο του Λεωνίδα Κουτσόπουλου για τα επεισόδια στην Νέα Σμύρνη

Το «καρφί» του για τον δήμο

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Το αιχμηρό σχόλιο του Λεωνίδα Κουτσόπουλου για τα επεισόδια στην Νέα Σμύρνη

Μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος θέλησε να πάρει θέση στην επίθεση της αστυνομίας που έγινε το μεσημέρι της Κυριακής στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, τονίζοντας πως ο Δήμος δεν πήρε τη σωστή θέση.

Στο αιχμηρό του σχόλιο, ο γνωστός σεφ ξεκαθάρισε πως ο ρόλος του Δήμου θα έπρεπε να ήταν να υποστηρίξει τους πολίτους και όχι να κρατήσει μία ουδέτερη στάση για τα όσα έγιναν.

Η ανακοίνωση του Δήμου Νέας Σμύρνης και η απάντηση του Λεωνίδα Κουτσόπουλου

«Καταδικάζουμε τη βία από όπου κι αν προέρχεται. Οι εικόνες που είδαμε σήμερα στην Πλατεία δεν τιμούν ούτε την πόλη μας, ούτε τους πολίτες, ούτε την Αστυνομία. Είναι δύσκολο να τηρούνται τα μέτρα, αυτό το γνωρίζουμε όλοι. Αντιλαμβανόμαστε ότι τα μέτρα έχουν κουράσει τον καθένα.

Η συνύπαρξη στον δημόσιο χώρο είναι ελεύθερη για όλους τους πολίτες, αλλά και οι κανόνες δημόσιας υγείας πρέπει να τηρούνται από όλους για να διασφαλίσουμε το υπέρτατο αγαθό της ζωής. Η υπομονή όλων μας δοκιμάζεται καθημερινά, κοινός στόχος να ξεπεράσουμε την πανδημία με τις λιγότερες απώλειες».

Ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος από τη μεριά του, έγραψε:

«Ο Δήμος οφείλει να εκφράζει τους δημότες του και όχι να κρατάει τις ισορροπίες της μικροπολιτικής του. Τη διαχείριση σας δίνουν οι δημότες, όχι την ιδιοκτησία».

Λεωνίδας Κουτσόπουλος Νέα Σμύρνη

Εισαγγελική παρέμβαση για τα επεισόδια στην πλατεία Νέας Σμύρνης

Τα επεισόδια άσκησης αστυνομικής βίας που σημειώθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής στην Πλατεία Νέας Σμύρνης οδήγησαν σε εισαγγελική παρέμβαση, προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο διάπραξης αξιόποινων πράξεων από αστυνομικούς.

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης με αφορμή βίντεο και καταγγελίες που δημοσιοποιήθηκαν σχετικά με άσκηση βίας από αστυνομικούς σε βάρος πολιτών, χθες μετά το μεσημέρι, στην πλατεία της Νέας Σμύρνης με αφορμή ελέγχους για την τήρηση των μέτρων για τον κορωνοϊό.

Επεισόδια Νέα Σμύρνη

Η έρευνα που αφορά τη διακρίβωση ενδεχόμενων αξιόποινων πράξεων από αστυνομικούς θα διενεργηθεί υπό την εποπτεία του εισαγγελέα Πρωτοδικών Νίκου Ορνεράκη.

Η θέση της αστυνομίας για τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη

Ανακοίνωση για όσα διαδραματίστηκαν στη Νέα Σμύρνη το μεσημέρι της Κυριακής εξέδωσε η Ελληνική Αστυνομία. Αναφέρθηκε στο πως ξεκίνησαν τα επεισόδια ενώ γνωστοποίησε ότι έχει διαταχθεί ΕΔΕ για τις εικόνες που δείχνουν αστυνομική βία.

Αναφέρει συγκεκριμένα:

«Την 14.50 ώρα σήμερα (7-3-2021) Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. μετέβη στην Πλατεία της Νέας Σμύρνης, προκειμένου να διενεργήσει ελέγχους για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού. Σημειώνεται ότι για την ανωτέρω Πλατεία υπάρχει πλήθος καταγγελιών για παραβίαση των μέτρων κατά του κορωνοϊού.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων η ομάδα των αστυνομικών δέχθηκε απρόκλητα επίθεση από ομάδα (30) περίπου ατόμων με αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο αστυνομικών. Στη συνέχεια οι αστυνομικές δυνάμεις που έσπευσαν στο σημείο προσήγαγαν (11) άτομα από την ομάδα που επιτέθηκε στους αστυνομικούς. Σχετική δικογραφία σχηματίζεται από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής. Σχετικά με βίντεο που έχουν αναρτηθεί σε διάφορες ιστοσελίδες και εμφανίζουν αστυνομικούς να συμπλέκονται με πολίτες έχει διαταχθεί Διοικητική Έρευνα».

Νέα Σμύρνη αστυνομία εισαγγελέας