Σάββατο, 17 Απριλίου 2021 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Μάκης Δελαπόρτας: «Τελείωσαν οι καριέρες τους, ο κόσμος, ο Έλληνας δεν συγχωρεί»

Αναφέρθηκε στους θύτες

Μάκης Δελαπόρτας: «Τελείωσαν οι καριέρες τους, ο κόσμος, ο Έλληνας δεν συγχωρεί»
News 08.03.2021 21:45
Από Ιωάννα Πολυχρόνη

Ο Μάκης Δελαπόρτας μίλησε στο περιοδικό Λοιπόν και σχολίασε τις περιπτώσεις καταγγελιών. Μάλιστα αναφέρθηκε στο μέλλον των θυτών ενώ λίγες μέρες πριν είχε μιλήσει ξανά για το φλέγον ζήτημα.

Οι δηλώσεις του Μάκη Δελαπόρτα

Τελείωσαν οι καριέρες των ανθρώπων αυτών;

Τελείωσαν οι καριέρες τους, ο κόσμος, ο Έλληνας δεν συγχωρεί. Όλα αυτά τα πρόσωπα που αναφέρονται και είναι στο μάτι του κυκλώνα, κι αποδεδειγμένα είναι ένοχοι, δεν έχουν θέση στο θέατρο.

Ο Έλληνας δεν ξεχνάει με το πέρασμα του χρόνου; Αποκλείεις το ενδεχόμενο να δούμε στο μέλλον συνεργασία ενός θύτη με το θύμα, κι αυτό να λειτουργήσει και διαφημιστικά;

Θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας αν γίνει αυτό, αλλά πιστεύω ότι δε θα ξεχάσει κανείς αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή. Θεωρώ ότι δε θα δεχθούν κι άλλοι ηθοποιοί, είτε παραγωγοί, να στηρίξουν όλους αυτούς.

Θα καθαρίσει ο χώρος;

Ναι, ήρθε η στιγμή για να κάνουμε μια νέα αρχή, στο θέατρο αλλά και στην κοινωνία. Δεν πρέπει να υπάρχει ο φόβος του να μη μιλάμε, είτε είναι από τους παραγωγούς που στηρίζουν ηθοποιούς που έχουν κακοποιητικές συμπεριφορές, είτε είναι από την πολιτεία. Καταλαβαίνω ότι δεν είναι υποχρεωμένος ο άλλος να ξέρει τι κάνει ο άλλος στο κρεβάτι του, εκεί διαφωνώ που βγαίνουν και κάνουν αντιπολίτευση.

Δε νομίζω να ήξερε κανείς ότι ο Λιγνάδης είχε τέτοιου είδους διαστροφές και τον έβαζαν σε θεσμικούς θέσεις, αυτό αποκλείεται. Δε θα μπορούσα να συνεργαστώ ποτέ, με τίποτα, με κανέναν από τους κατηγορούμενους, όπως νομίζω ότι δεν θα συνεργαστούν και πάρα πολλοί συνάδελφοι ηθοποιοί.

δελαπόρτας καταγγελίες

Μάκης Δελαπόρτας: «Πάντα υπήρχε μια τρομοκρατία στο θέατρο από κάποιους»

Στην εκπομπή Σαββατοκύριακο παρέα μίλησε το πρωί του Σαββάτου ο Μάκης Δελαπόρτας και αναφέρθηκε στο σωρό καταγγελιών το τελευταίο διάστημα.

«Μιλάω κυρίως για λεκτική βία. Για μένα κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει και αυτή γιατί υπήρχε μια άποψη πολύ λανθασμένη στον χώρο μας, την οποία έχω βιώσει και εγώ. Από κάποιους σκηνοθέτες – δικτάτορες οι οποίοι είχαν ένα τρόπο να σου περνάνε πράγματα ακόμη και με τραμπουκισμούς.

Προσβολές πολλές μπροστά σε τριάντα άτομα και μετά να σου έλεγε ο σκηνοθέτης να βγεις να παίξεις» πρόσθεσε ο Μάκης Δελαπόρτας. «Θα ήθελα όμως να πω και το εξής… Ας μη χαθεί η μπάλα. Μη φτάσουμε και σε αυτό το σημείο».

«Τα ήξερα όλα για κάποια άτομα» συμπλήρωσε, σε άλλο σημείο, ο καλλιτέχνης.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Σοφία Παυλίδου: «Αυτό δεν θα συνέβαινε αν τα θέατρα ήταν ανοιχτά! Κανείς δεν θα μπορούσε να μιλήσει»

Βασίλης Ρίσβας για καταγγελίες: «Παραγωγές και κανάλια δεν θα θέλουν να συνεργαστούν με αυτούς τους ανθρώπους»

Share