Δημήτρης Αποστόλου - 2night: «Υπάρχει κακοποίηση στο θέατρο, αυτά που ακούμε είναι μια γαρνιτούρα»

«Δεν θα βγουν ποτέ στην επιφάνεια τα σοβαρά εγκλήματα»

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Δημήτρης Αποστόλου - 2night: «Υπάρχει κακοποίηση στο θέατρο, αυτά που ακούμε είναι μια γαρνιτούρα»

Το βράδυ της Πέμπτης, ο Δημήτρης Αποστόλου βρέθηκε καλεσμένος στο The 2night Show και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο κύμα καταγγελιών στον χώρο του θεάματος.

Ο ίδιος την ίδια στιγμή αποκάλυψε πως το «Τι ψυχή θα παραδώσεις μωρή» είναι καταραμένο ενώ οι «Δύο Ξένοι» θα συνέχιζαν και για 3η σεζόν, αλλά τελικά τα σενάρια έγιναν στάχτες.

Συγκεκριμένα ο Δημήτρης Αποστόλου είπε: «Όταν ανοίξουν οι πόρτες θα δούμε μια άλλη Ελλάδα. Είναι όλοι στα κάγκελα και κατάθλιψη πολύ» ενώ αμέσως μετά αναφέρθηκε και στη σχέση του με τον Αλέξανδρο Ρήγα: «Δεν μαλώσαμε, είχαμε τα δικά μας, ξεχωρίσαμε. Το επαγγελματικό μας τραύμα ήταν το “Τι ψυχή”, γιατί πέθανε στα χέρια μας. Ήταν η καλύτερη στιγμή μας. Είχαν τελειώσει οι “Δυο Ξένοι” και είχαμε το φορτίο.

Είχαν γραφτεί και σενάρια για 3η χρονιά για τους Ξένους. Τα κάψαμε στη φωτιά. Ήταν αδικία, λόγω οικονομικών δεν προχώρησε. Με τον Αλέξανδρο έχουμε ένα κάρμα ότι όλες οι δουλειές μας ήταν “ζαλισμένες”».

Αναφορικά με τις καταγγελίες στον χώρο του θεάτρου δήλωσε: «Εμείς ξέρεις τι έχουμε περάσει; Κάναμε ψυχανάλυση μέχρι το πρωί σε ηθοποιούς όταν είχε γίνει χαμός στον θίασο και δεν ξέραμε αν θα βγει η παράσταση την επόμενη μέρα. Υπάρχει κακοποίηση στο θέατρο, αυτά που ακούμε είναι μια γαρνιτούρα. Δεν θα βγουν ποτέ στην επιφάνεια τα σοβαρά εγκλήματα. Δεν θα δικαστούν ποτέ. Εμείς με το “Τι ψυχή”, μιλούσαμε για την κακοποιημένη γυναίκα. Βάζαμε το δίλημμα αν επιτρέπεται η αυτοδικία. Αν ο κακοποιημένος άνθρωπος πρέπει να σκοτώσει τον βιαστή του. Εγώ πιστεύω ότι κάποιος δεν ήθελε να βγει αυτό πριν από 20 χρόνια.

Η ιστορία ήταν να βρούμε κάτι αντίστοιχο με τους “Ξένους”. Γνώρισα δύο γυναίκες, που μου αποκάλυψαν πως είχαν βιαστεί. Άρχισα να μπαινοβγαίνω σε ιδρύματα κακοποιημένων γυναικών. Ο Αλέξανδρος είχε δει μια ταινία με βιασμούς. Κάθε φορά που τελειώναμε επεισόδιο με έπιαναν τα συκώτια μου. Νιώθω ότι είναι λίγο καταραμένο, το έχουμε παλέψει πολλές φορές να γίνει θεατρικό. Όλοι έμειναν στο κουτσομπολιό, όχι στο το τι θέλαμε να πούμε.

Είμαι υπέρ της αυτοδικίας, αλλά όχι έτσι όπως έχει γίνει τώρα, με λαϊκό δικαστήριο. Πρέπει να υπάρχει νόμος, να ακουστεί και η άλλη πλευρά. Το θυμικό λέει υπέρ, το λογικό λέει άλλα. Αν μου πειράξει τα παιδιά μου κάποιος τον έχω φάει στο γόνατο. Δεν λέω ότι είναι το σωστό.

Ο κακοποιητής είναι και κακοποιημένος. Τους λυπάμαι σε έναν βαθμό, γιατί έχουν φάει πολύ ξύλο στην ψυχή τους. Ένα χοντροκομμένο καμάκι, η κακοποίηση ανηλίκου και ο δάσκαλος που ξεφεύγει από τα όρια δεν είναι το ίδιο. Δεν θα καθαρίσει ο χώρος. Κουτσομπολιό κάνουμε. Προσπαθούν να το εκμεταλλευτούν πολιτικά. Πολλά ξέρουμε αλλά δεν είναι δική μας δουλειά. Έχουμε φτάσει σε σημείο που το θύμα έχει εξομοιωθεί με τον θύτη. Η ευκαιρία χάθηκε. Δεν είναι βιασμένη η γυναίκα που κάθεται στον καθένα για να μην χάσει τη δουλειά της; Και λένε ότι είναι συναινετικό. Δεν είναι.

Αναφορικά με τα παιδιά του τα οποία ζουν πλέον στη Βέροια δήλωσε χαρακτηριστικά: «Έχω πάει και αυθημερόν να τα δω, μου λείπουν πολύ. Έχουν υπάρξει τρομερά βράδια μοναξιάς, ανοίγω τον υπολογιστή και βλέπω όλες τις φωτογραφίες των παιδιών ξανά και ξανά. με πονάει πολύ».

Ενώ μίλησε και για τον Αλέξανδρο Ρήγα -ο οποίος «άδειασε» πριν καιρό μια πολύ γνωστή εταιρία παραγωγής-: «Ένας άνθρωπος που έχει περάσει μια κακή παιδική ζωή, δεν θα βρει χαρά πουθενά. Είναι πολλοί φόβοι μαζί, δεν έχει εμπιστοσύνη ούτε στον εαυτό του. Κάποια στιγμή ένιωσα ότι η σχέση μου μαζί του είναι καρμική και ότι ήρθαν να τον σώσω. Δεν τα κατάφερα αλλά τον νοιάζομαι».

Τέλος, αποκάλυψε και το τι θα συνέβαινε τελικά στους «Δύο ξένους» την 3η σεζόν: «Θα τους βλέπαμε όλους πολλά χρόνια μετά. Θα παντρευόταν ο Κωνσταντίνος με τη Δήμητρα Παπαδήμα στο Λονδίνο και η άλλη θα μεγάλωνε μόνη της τα πόδια. Ο άλλος θα γινόταν σκηνοθέτης του συρμού, η Μαρίνα θα έκανε αρχαίο δράμα και η Ντένη θα προσπαθούσε να τους κάνει πάλι ζευγάρι. Η μπουμπού θα έφευγε για το νησί και θα γινόταν στιχουργός, μετά τον θάνατο του Μένιου στη φυλακή».

Ο Δημήτρης Αποστόλου και η συνεργασία του με την ΕΡΤ

«Κατατέθηκε κάποια στιγμή η σκέψη μας, όχι σαν πρόταση, σε κάποιους ανθρώπους της ΕΡΤ για να μας πουν τη γνώμη τους. Και κάποια στιγμή μας πήραν τηλέφωνο άνθρωποι της νέας διοίκησης δείχνοντας ουσιαστικό ενδιαφέρον για συνεργασία. Είδα ανθρώπους πάρα πολύ ευέλικτους, πράγμα που δεν το έχω ξαναζήσει στη μέχρι τώρα διαδρομή μου.

Παράλληλα είμαι συγκινημένος που επιστρέφω στην ΕΡΤ με μια σειρά, αφού χρόνια πριν, σε ηλικία 19 ετών, έκανα εκεί τα πρώτα μου δημοσιογραφικά βήματα. Επίσης είμαι πολύ χαρούμενος για την επάνοδο της ΕΡΤ στη μυθοπλασία.

Εχουν γίνει σπουδαίες δουλειές στο κομμάτι αυτό κατά το παρελθόν και όπως διαπίστωσα φέτος η ΕΡΤ θα έχει ωραίες σειρές στο πρόγραμμά της».