Πέμπτη, 26 Μαΐου 2022 | Επικοινωνία

Βίκυ Παπαδοπούλου: «Δεν γνωρίζαμε κάτι για αυτά τα αίσχη που ακούμε και διαβάζουμε»

Η τοποθέτηση της ηθοποιού για τις καταγγελίες

Βίκυ Παπαδοπούλου: «Δεν γνωρίζαμε κάτι για αυτά τα αίσχη που ακούμε και διαβάζουμε»
News 15.03.2021 20:05
Από Κωνσταντίνα Τσουκαλά

Η Βίκυ Παπαδοπούλου παραχώρησε συνέντευξη στο ΒΗΜΑgazino και τη δημοσιογράφο Νατάσα Μαστοράκου και αναφέρθηκε μεταξύ των άλλων και στο κύμα των καταγγελιών στον χώρο του θεάτρου.

Η γνωστή ηθοποιός που πρωταγωνιστεί στην σειρά του MEGA, “Σιωπηλός δρόμος» είπε χαρακτηριστικά: «Από τη μία νιώθω πολύ μεγάλη στεναχώρια που μαθαίνω ότι τόσα κορίτσια και τόσα αγόρια έχουν βιώσει τέτοιου είδους καταστάσεις. Που έχουν έρθει αντιμέτωποι με ανθρώπους που χρησιμοποιούν τη θέση τους για να προσβάλουν την αξιοπρέπεια τους, ανθρώπους που πιθανώς να θαύμαζαν και που τους πρόδωσαν με τον χειρότερο τρόπο. Αυτό με στεναχωρεί βαθιά.

Από την άλλη χαίρομαι που τα θύματα βρήκαν το κουράγιο να μοιραστούν τις εμπειρίες τους, που συνειδητοποίησαν ότι δεν είναι μόνοι, ότι υπάρχει ένας κοινός στόχος για όλους μας να λάμψει η αλήθεια και να επέλθει η δικαίωση. Χωρίς θάρρος δεν αλλάζει τίποτα. Με θάρρος μπορούν να αλλάξουν όλα. Σε ότι με αφορά ήμουν τυχερή. Δεν έχω υπάρξει θύμα τέτοιων καταστάσεων ούτε έχω υπάρξει μάρτυρας τέτοιου περιστατικού. Ψιθυροι υπήρχαν. Δεν γνωρίζαμε κάτι για αυτά τα αίσχη που ακούμε και διαβάζουμε. Γιατί για να έχει γνώση πρέπει να είσαι ή αυτήκοος ή αυτόπτης μάρτυρας».

Παράλληλα, η ηθοποιός πρόσθεσε: «Τώρα ότι είχαμε ακούσει κάποια πράγματα από συναδέλφους, φίλους ή γνωστούς θέλω να εξηγήσω ότι δεν μας δίνει αυτόματα την εξουσιοδότηση για να εκθέσουμε σε εκπομπές ή εφημερίδες ή οπουδήποτε αλλού, ακόμα και στη Δικαιοσύνη, πρόσωπα και καταστάσεις εφόσον οι ίδιοι οι παθόντες δεν ήθελαν να εκθέσουν έχοντας προφανώς τους δικούς τους σημαντικούς λόγους να μην το κάνουν.

Αυτό που μπορούσαμε να κάνουμε ήταν να μεταφέρουμε τους ψιθύρους και σε άλλα αφτιά, μπας και οι ψίθυροι αυτοί ενωθούν και γίνουν φωνή δυνατή και καταφέρει να ακουστεί. Και αυτό κάναμε. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να στηρίζουμε τα θύματα με οποιονδήποτε τρόπο πριν και μετά την απόφαση τους να απευθυνθούν στη Δικαιοσύνη.

Με όλα αυτά που συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα καταλαβαίνω για ποιον λόγο μπορεί κάποιος να σκεφτεί ότι ο χώρος είναι ένας βούρκος, αλλά θέλω να πω ότι ο χώρος είναι ακριβώς το αντίθετο. Είναι ένας φωτεινός χώρος με σπουδαίους ανθρώπους. Με καλούς ανθρώπους και με λιγότερο καλούς, όπως σε όλους τους χώρους. Τέτοια κρύβονται παντού. Με στενοχωρούν σχόλια που διαβάζω και πλήττουν τον κλάδο μας. Όχι, δεν είμαστε όλοι το ίδιο, δεν πράττουν όλοι τα ίδια. Οι καταγγελίες δεν γίνονται μόνο για να τιμωρηθούν οι θύτες.

Γίνονται για να προστατευτούν τα νέα παιδιά, για να μπορούμε να δουλεύουμε χωρίς φόβο αλλά με πάθος. Για να διασφαλίσουμε ένα ασφαλές εργασιακό περιβάλλον, όχι για να σπιλωθεί ένας ολόκληρος κλάδος. Ήδη γίνονται συζητήσεις για τη δημιουργία κώδικα δεοντολογίας για τους καλλιτεχνικούς φορείς. Για να πάψει κάθε μορφή βίας στους χώρους καλλιτεχνικής δημιουργίας» κατέληξε η Βίκυ Παπαδοπούλου.

Βίκυ Παπαδοπούλου για τις καταγγελίες

Λίγα λόγια για την Βίκυ Παπαδοπούλου

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Χαλάνδρι στις 9 Φεβρουαρίου 1982. Σπούδασε υποκριτική στη Δραματική Σχολή Αθηνών Γιώργος Θεοδοσιάδης. Έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό μέσα από την συμμετοχή της στην σειρά του Χριστόφορου Παπακαλιάτη, Δυο μέρες μόνο.

Παρά τα προβλήματα που αντιμετώπισε η σειρά, η Βίκυ κατάφερε να ξεχωρίσει και να εδραιώσει την θέση της στο χώρο. Ακολούθησαν ρόλοι στις σειρές Η τελευταία παράσταση, 10η εντολή, Έχω ένα μυστικό και L.A.P.D. Είναι παντρεμένη με τον επίσης ηθοποιό Θάνο Τοκάκη, με τον οποίο παντρεύτηκαν στις 3 Σεπτεμβρίου του 2017 στην Πάτμο.

Η ίδια έχει δηλώσει ότι αρχικά επιθυμούσε να γίνει κριτικός θεάτρου, αλλά τελικά την κέρδισε η υποκριτική.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Σιωπηλός Δρόμος: Νέο teaser για την καινούρια σειρά του Mega

Σιωπηλός Δρόμος: Η νέα σειρά του Mega από τους δημιουργούς των Άγριων Μελισσών

Share