Κρίτωνας Ζώρτζος: «Όταν ήμουν 5 ετών ο ξάδελφός μου με χρησιμοποιούσε για να ολοκληρώσει τον ερεθισμό του»

«Να πείτε στον κύριο Κούγια ότι εγώ πάντως δεν έγινα παιδεραστής»

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Κρίτωνας Ζώρτζος: «Όταν ήμουν 5 ετών ο ξάδελφός μου με χρησιμοποιούσε για να ολοκληρώσει τον ερεθισμό του»

Ο designer Κρίτωνας Ζώρτζος ή όπως έχει γίνει ευρέως γνωστός, Kirios Criton, συγκλονίζει με την εξομολόγηση του πως ο 18χρονος ξάδελφος του τον χρησιμοποιούσε για να ολοκληρώσει τον ερεθισμό του, σε ηλικία 5 ετών.

Συγκεκριμένα, απαντώντας στην πρόσκληση του δημοσιογράφου Πέτρου Μπιρμπίλη στο facebook, να εξομολογηθούν επιτυχημένοι άνθρωποι την προσωπική τους ιστορία, με τα λόγια του για την κακοποίηση που βίωσε, τους σόκαρε όλους.

«Όταν ήμουν 5 ετών, ο ξάδελφός μου, 18 ετών, με χρησιμοποιούσε για να ολοκληρώσει τον ερεθισμό του. Δεν με “παραβίασε” γιατί κάτι τέτοιο θα ήταν εύκολο να φανεί. Τα ίδια έκανε και στα παιδιά της αδελφής του. Υ

πήρξε υπεύθυνος κατασκήνωσης μικρών παιδιών και ολοκλήρωσε την καριέρα του ως παπάς. Να πείτε στον κύριο Κούγια ότι εγώ πάντως δεν έγινα παιδεραστής. Υπάρχουμε κι εμείς που από τις πληγές μας γεννιέται αγάπη και όχι αρρωστημένη μίμηση», εξομολογήθηκε, αποκαλύπτοντας πως και ο ίδιος έχει πέσει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης.

Κρίτωνας Ζώρτζος σεξουαλική κακοποίηση

Ποιος είναι ο Kirios Criton - Λίγα λόγια για τη ζωή του

Ο Kirios Criton γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά το 1959. Τώρα ζει και εργάζεται στο Θησείο. Σπούδασε γραφικές τέχνες – διαφήμιση – αρχιτεκτονικό σχέδιο στη σχολή Δοξιάδη και εσωτερική διακόσμηση στην Α.Κ.Τ.Ο.

Ξεκίνησε με την βιτρίνα του γνωστού καταστήματος Ουτοπία στο Κολωνάκι. Έγραφε για χρόνια στα περιοδικά Status, Γυναίκα, Art Magazine. Σχεδίασε χώρους καταστημάτων – cafe – club και εστιατόρια. Χαρακτηριστικό δείγμα το 1999 το εστιατόριο “Αριστερά Δεξιά” στο Ρουφ.

Την δεκαετία του ‘80-‘90 δημιούργησε τις γνωστές Εpemvassis που έκαναν “σχολή”. Συμμετείχε σε διεθνείς εκθέσεις Τέχνης και Design στο εξωτερικό. Όπως αυτές της S.A.D.+ F.I.A.C. στο Grand Palais στο Παρίσι. Σχεδίασε ιδιωτικές κατοικίες και κτήρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό όπως έπιπλα, κοσμήματα κι αντικείμενα πάντα σε περιορισμένο αριθμό κυκλοφορίας.

Έχει δημιουργήσει προσωπικούς του χώρους Τέχνης όπως την Gallery “Never on Sunday” στο Θησείο, το τριώροφο prive “III” στου Ψυρρή, το “Bunker” στη Μητρόπολη Αθηνών, το “Giardino Modesto” και τέλος τον εφήμερο χώρο του “Padaneospadanea”. Έργα του + αριθμημένα έπιπλα εφαρμοσμένης τέχνης βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές Ελλήνων και ξένων συλλεκτών.