Εμμανουέλα Αλεξίου: Τι κάνει σήμερα η ηθοποιός από τους Αυθαίρετους του MEGA

Είναι αγνώριστη!

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Εμμανουέλα Αλεξίου: Τι κάνει σήμερα η ηθοποιός από τους Αυθαίρετους του MEGA

Η Εμμανουέλα Αλεξίου μίλησε το μεσημέρι της Παρασκευής στο Pop Up και μεταξύ των άλλων μίλησε για το πως είναι η ζωή της σήμερα.

Την συγκεκριμένη ηθοποιό την γνωρίσαμε το 1989, μέσα από τη σειρά του Mega Οι Αυθαίρετοι. Εκεί υποδυόταν την Ούρσουλα, την κόρη του Χρήστου Βαλαβανίδη και της Νατάσας Τσακαρισιάνου.

Η Εμμανουέλα Αλεξίου είπε χαρακτηριστικά:: «Cult σειρά οι Αυθαίρετοι. Ακόμα και σήμερα με ακολουθεί. Δεν μπορούσαμε να φανταστούμε το μέγεθος της ανταπόκρισης του κόσμου.

Δεν έχω σταματήσει ποτέ να δουλεύω, απλά, από ένα σημείο και μετά άρχισα να γράφω σενάρια. Το ΣΕΗ έχει 7,000, οι μισές είναι γυναίκες. Παλεύεις μία στις 3,500. Οι σεναριογράφοι δεν είναι καν 35, δηλαδή το ένα τοις εκατό. Κατάλαβα ότι μια καριέρα ως σεναριογράφος είναι πιο σίγουρη, από μια καριέρα ηθοποιού.

Υπήρξε ένα πρόβλημα με κάποιον άνθρωπο στον χώρο που εγώ δούλευα, πολύ μεγαλύτερός μου, ο οποίος είχε αξιώσεις από μένα διαφορετικές τις οποίες δεν του ικανοποίησα. Φυσικά, το πήρε προσωπικά και με κυνηγούσε για κάποια χρόνια. Με έκοψε από τέσσερις δουλειές» κατέληξε η ηθοποιός. Στο μεταξύ, δείτε πως είναι σήμερα η Νόρα Βαλσάμη!

Εμμανουέλα Αλεξίου τι κάνει σήμερα η ηθοποιός από τους Αυθαίρετους του MEGA

Λίγα λόγια για την Εμμανουέλα Αλεξίου

Η Εμμανουέλα Αλεξίου ασχολείται περισσότερο με τη συγγραφή και λιγότερο με την υποκριτική, δημιουργώντας ρόλους που αγαπήθηκαν από το κοινό. Φέτος μαζί με τη Μάρω Μπουρδάκου υπογράφει το έργο «H κυρία Ιουλία» -το οποίο σκηνοθετεί κιόλας- και ανεβαίνει στη θεατρική σκηνή Αθηναΐς.

Η ηθοποιός, σεναριογράφος και σκηνοθέτιδα γεννήθηκε στην Αθήνα, σπούδασε Αγγλική Φιλολογία, αλλά, διαπιστώνοντας στην πορεία ότι αγαπά την υποκριτική, αποφάσισε να φοιτήσει στη δραματική σχολή του Γιώργου Θεοδοσιάδη. Στη συνέχεια, παρακολούθησε τα σεμινάρια τεχνικής της υποκριτικής στον κινηματογράφο με την Aleta Chappelle (Αθήνα και Νέα Υόρκη), καθώς και το σεμινάριο σεναρίου της Μιρέλλας Παπαοικονόμου.

Θέλοντας να εμπλουτίσει τις γνώσεις της, φοίτησε στο SCPS του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, στο τμήμα Humanities, Arts and Writing, σενάριο κινηματογράφου με καθηγητή τον Michael Zam και συγγραφή θεατρικού έργου με καθηγητή τον Jeffrey Stanley.

Eχει κάνει το πέρασμά της και από τον κινηματογράφο, ενώ, μεταξύ άλλων, παρουσίαζε την παιδική εκπομπή της ΕΤ1 «Ας γνωριστούμε παίζοντας» και υπήρξε μέλος της ιδρυτικής ομάδας του «Stand-up comedy - Νύχτες κωμωδίας» της Λουκίας Ρικάκη.