Τραϊάνα Ανανία: «Το λάθος των γονιών είναι ότι έχουν άλλες προτεραιότητες από το να μεγαλώσουν τα παιδιά τους ψυχικά υγιή»

«Αν δεν βρεις στο περιβάλλον σου, στρέφεσαι αλλού»

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Τραϊάνα Ανανία: «Το λάθος των γονιών είναι ότι έχουν άλλες προτεραιότητες από το να μεγαλώσουν τα παιδιά τους ψυχικά υγιή»

Το μεσημέρι του Σαββάτου, η Τραϊάνα Ανανία βρέθηκε καλεσμένη στο Σου Κου Family και μεταξύ των άλλων αναφέρθηκε στις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση.

Η γνωστή ηθοποιός είπε χαρακτηριστικά: «Στο Παρουσιάστε είμαι για πρώτη φορά σε ένα περιβάλλον που δεν έχει τις κακές χροιές που είχαν άλλα… Πέρυσι στην αρχή της καραντίνας πήγα καλεσμένη σε μία εκπομπή και με ρώτησαν για παρενόχληση που είχα. Δεν το περίμενα ότι θα με ρωτήσουν γιατί πολλοί δεν θέλουν να τους ξαναρωτούν, όπως και πολλοί γονείς γιατί αν ανοίξει το κουτί…

Το λάθος των γονιών είναι ότι επειδή έχουν πάρα πολύ επιβαρυμένο πρόγραμμα κι άλλες προτεραιότητες από το να μεγαλώσουν τα παιδιά τους ψυχικά υγιή. Μερικοί είναι και γονείς κατά λάθος, σαν να μην μπορούν να το διαχειριστούν αυτό… Δεν ξέρω τι γίνεται στην κάθε οικογένεια αλλά αυτό που συμβουλεύω είναι όταν δεν έχεις τους γονείς σου να μιλήσεις, πιάσε την μαμά της φίλης σου, αν δεις ότι ενδιαφέρεται. Αν δεν βρεις στο περιβάλλον σου, στρέφεσαι αλλού» κατέληξε η Τραϊάνα Ανανία, η οποία προειδοποίησε πως αν ανοίξει το στόμα της, θα κλείσουν σπίτια.

 Τραϊάνα Ανανία για καταγγελίες

Λίγα λόγια για την ταλαντούχα Τραϊάνα Ανανία

Γεννήθηκε το 1989 στη Θεσσαλονίκη και μεγάλωσε στο Ωραιόκαστρο. Από μικρή ηλικία ξεκίνησε να ασχολείται με το χορό. Το 2007, έχοντας τελειώσει το σχολείο, εγκαταστάθηκε στην Αθήνα για να σπουδάσει Κοινωνική Πολιτική στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και έξι μήνες μετά ξεκίνησε σπουδές υποκριτικής στην Ανωτέρα Δραματική Σχολή Ίασμος του Βασίλη Διαμαντόπουλου με σκοπό να γίνει ηθοποιός. Εκτός από τις θεατρικές της σπουδές έκανε μαθήματα φωνητικής και χορού. Το 2010 ξεκίνησε να εργάζεται ως χορεύτρια σε νυχτερινά μαγαζιά ενώ έχει δουλέψει και ως τραγουδίστρια σε διάφορα μουσικά σχήματα.

Το 2011, αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές της στην υποκριτική, έκανε το θεατρικό της ντεμπούτο στην παράσταση «Amadeus» στο Θέατρο Βρετάνια την περίοδο 2011-2012 σε σκηνοθεσία Δημήτρη Λιγνάδη. Ακολούθησε η παράσταση "Οθελλος'' σε σκηνοθεσία Γιώργος Κιμούλης- Κωσταντίνος Μαρκουλάκης κι άλλες θεατρικές δουλειές ενώ το 2013 έκανε το κινηματογραφικό της ντεμπούτο στην ταινία «Ελεύθερη Βούληση».

Έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό με το ρόλο της Ίρις Σαράφη στον δεύτερο κύκλο της κωμικής σειράς «Οι Συμμαθητές». Το καλοκαίρι του 2015, ύστερα από διάφορα casting, κέρδισε μία θέση στο πρωταγωνιστικό καστ της σειράς με σκηνοθέτη τον Βασίλη Θωμόπουλο, παίζοντας μαζί με την Μαριάννα Τουμασάτου, τον Κρατερό Κατσούλη, τον Μάριο Αθανασίου, τον Δημήτρη Μαυρόπουλο και άλλους. Η παρουσία της στη σειρά ολοκληρώθηκε τον Οκτώβριο του 2016 στις αρχές του τρίτου κύκλου