Ειρήνη Νικολοπούλου: «Απολύθηκα δύο φορές από την δουλειά μου γιατί δεν ενέδωσα»

Η δημοσιογράφος εξομολογείται την σεξουαλική παρενόχληση που είχε δεχτεί παλαιότερα

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Ειρήνη Νικολοπούλου: «Απολύθηκα δύο φορές από την δουλειά μου γιατί δεν ενέδωσα»

Το μεσημέρι της Κυριακής, η Ειρήνη Νικολοπούλου βρέθηκε καλεσμένη στο “Σου Κου Family” και μέσα σε όλα αποκάλυψε ότι έχει πέσει θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης και πως απολύθηκε δύο φορές επειδή δεν ενέδωσε.

Η γνωστή δημοσιογράφος αναφέρθηκε επίσης και στο θέμα των καταγγελιών στον χώρο του θεάτρου και της υποκριτικής.

Ειρήνη Νικολοπούλου για σεξουαλική παρενόχληση

“Δύο φορές απολύθηκα, δεν ήταν μόνο δύο φορές που δέχτηκα σεξουαλική παρενόχληση. Ήταν μία διαφορετική εποχή που από τη μια ήταν το φλερτ διάχυτο και από την άλλη ήταν συγκεχυμένο. Με εκπλήσσει ότι φτάνουμε στο σήμερα για να μπορέσουμε να μιλήσουμε για αυτά τα πράγματα. Φανταζόμουν πραγματικά ότι θα έφευγα από τη ζωή και δεν θα είχα μιλήσει ποτέ για αυτά τα θέματα.

Είναι καλό που έχει ωριμάσει ο άνθρωπος και μπορεί να το αντέξει. Εγώ μίλησα δημόσια για τις εμπειρίες μου πριν από τρία χρόνια και ήταν απλά ότι είπα κάτι ακόμα. Κανείς δεν ενοχλήθηκε, κανείς δεν ταράχτηκε.

Είναι πολύς ο δρόμος που πρέπει να γίνει. Θα φτάσουμε σε ό,τι πιο ακραίο υπάρχει και μετά θα αρχίσει το πράγμα να μπαίνει σε μια κανονικότητα με την εκπαίδευση, την καλλιέργεια, ο τρόπος με τον οποίο οι μανάδες θα μεγαλώσουμε τα κορίτσια και τα αγόρια. Η υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη σχετίζεται καθαρά με αγόρια. Δεν το συζητάμε αυτό. Η συγγνώμη των θυτών δεν θα βοηθούσε σε τίποτα. Είναι αχρείαστη”, κατέληξε η Ειρήνη Νικολοπούλου. Θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης στο μεταξύ έπεσε και η ταμίας του ΣΕΗ, Τέτα Κωνσταντά!

Λίγα λόγια για την Ειρήνη Νικολοπούλου

Η Ειρήνη Νικολοπούλου γεννήθηκε το 1958 στον Πειραιά. Είναι δημοσιογράφος, από τις μακροβιότερες παρουσιάστριες δελτίων ειδήσεων και εκπομπών της ελληνικής τηλεόρασης. Διακρίθηκε για τις αποκλειστικές συνεντεύξεις που έλαβε από διεθνείς προσωπικότητες και ήταν η βασική παρουσιάστρια των δύο επίσημων εκπομπών της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας - 2004.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη συνοικία του Προφήτη Ηλία στον Πειραιά, πήγε στο 47ο Δημοτικό Σχολείο και φοίτησε στο Α’ Δημόσιο Γυμνάσιο Θηλέων, ενώ από 6 ετών έλαβε και Γαλλική παιδεία. Με ιδιαίτερη κλίση στα καλλιτεχνικά, ασχολήθηκε με το τραγούδι και το θέατρο καθ’ όλη την διάρκεια των Γυμνασιακών και των πρώτων Πανεπιστημιακών σπουδών της.

Λόγω της καταγωγής της μητέρας της, Αικατερίνης Ταγκάλου από την Ερμιόνη πέρασε τα καλοκαίρια των νεανικών της χρόνων στη χερσόνησο της Αργολίδας, ενώ τακτικά επισκεπτόταν επίσης τα Τρόπαια και τα Λαγκάδια Γορτυνίας στην Αρκαδία, τα δύο χωριά του παππού και της γιαγιάς της από την πλευρά του πατέρα της, Λεωνίδα. Αγάπησε το σινεμά από παιδί, αφού ο κινηματογραφιστής πατέρας της, την είχε πάντα κοντά του, στο θερινό «Σινέ Αλάμπρα» στους Αμπελοκήπους.