Φώτης Σεργουλόπουλος: «Ήμουν άνθρωπος που δεν είχε καμία αναστολή στο να αποκαλυφθεί»

«Προχθές ο γιος μου με ρώτησε...»

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Φώτης Σεργουλόπουλος: «Ήμουν άνθρωπος που δεν είχε καμία αναστολή στο να αποκαλυφθεί»

Στην εκπομπή Πάμε Δανάη παραχώρησε συνέντευξη ο Φώτης Σεργουλόπουλος, ο οποίος μίλησε, μεταξύ άλλων, και για τον γιο του κάτι που κάνει σπάνια.

«Έχω σπουδάσει ηθοποιός. Είμαι μέλος στο σωματείων Ελλήνων ηθοποιών από το 1983. Δεν θέλω να συζητάω για όλα αυτά που συνέβησαν στο θέατρο. Εγώ αγαπώ την αλήθεια, οπότε νομίζω πως όταν λάμπει η αλήθεια είναι για καλό.

Πάντα ζούσα ελεύθερα, πάντα ήμουν ένας άνθρωπος που δεν είχε καμία αναστολή στο να μιλήσει και να αποκαλυφθεί. Άρεσε όταν έκανα πρωινό με τη Μαρία που δεν είχαμε πρόβλημα να πούμε αυτό που σκεφτόμαστε, ήταν σαν ριάλιτι», ανέφερε αρχικά στην συνέντευξη του.

«Στα παιδιά απαντάς ότι ρωτάνε, δεν χρειάζεται παραπάνω πληροφορία. Απαντάω με αλήθεια και πραγματικότητα. Προχθές ο γιος μου με ρώτησε τι είναι ο ρατσισμός. Του απάντησα ότι ρατσιστής είναι ένας κακός άνθρωπος, ο οποίος δεν αναγνωρίζει την ελευθερία του άλλου. Ο Γιώργος έχει μάθει να αγαπάει τους ανθρώπους ανεξαρτήτως θρησκείας ή χρώματος. Είμαι πολύ ευτυχισμένος, πήγαν καλά τα πράγματα μέχρι τώρα. Είχα μια ζωή γεμάτη, έγινα πατέρας», συνέχισε.

Ενώ, ολοκλήρωσε λέγοντας; «Οι Έλληνες πρέπει να αποβάλλουν το αίσθημα κατωτερότητας που μπορεί να έχουν ότι η Ευρώπη τα κάνει καλύτερα. Οι Έλληνες έχουμε τη δική μας δύναμη. Πιστεύω ότι πάντα αγαπούσαμε τους ανθρώπους.

Μου αρέσει αυτό που κάνω στο Youtube, θα μπορούσα να το κάνω και στην τηλεόραση. Δεν πέρασα δύσκολα στην τηλεόραση. Περνάς δύσκολα αν πιστεύεις πως η θέση που έχεις είναι σημαντική για την προσωπικότητά σου, αν το έχεις λίγο γραμμένο είναι όλα καλά». Να σημειώσουμε πως όταν βρέθηκε στην εκπομπή Καλύτερα δεν γίνεται σημειώθηκε ένταση με την Γερμανού.

Φώτης Σεργουλόπουλος: «Όταν γεννήθηκε το παιδί μου άκουσα απαράδεκτα πράγματα»

Ο γνωστός παρουσιαστής και ηθοποιός μίλησε για τη νέα του εκπομπή του στο youtube που έκανε πρεμιέρα με την Καίτη Γαρμπή αλλά και για τις καταγγελίες στον χώρο του θεάτρου.

Ο Φώτης Σεργουλόπουλος είπε αρχικά: “Θέλω να ζητήσω να ανοίξουν τα σχολεία. Ο Γιώργος κάνει μάθημα μέσα από το p.c. Kαι μέχρι πριν λίγο καιρό του λέγαμε να μην είναι στα τάμπλετ και τώρα είναι συνέχεια εκεί”!

Ενώ αμέσως μετά πρόσθεσε: “Ο κακοποιητικός λόγος είναι ένας λόγος που δεν πρέπει να εμφανίζεται στην τηλεόραση ποτέ. Η κοινότητα των γκέι είχε δεχθεί ότι αυτό το πράγμα να κατακρίνονται, είναι κανονικό. Όχι δεν είναι κανονικό. Είναι δικαίωμά μου να ζητάω το σεβασμό. Δεν έκρυψα ποτέ τη σεξουαλικότητά μου. Όταν γεννήθηκε το παιδί μου άκουσα απαράδεκτα πράγματα. Θα έπρεπε αυτοί που τα ξεστόμισαν, να έχουν φύγει από τα παράθυρα, γιατί ήταν ένας κακοποιητικός λόγος προς εμένα και το παιδί μου”.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και για τον δικηγόρο του Δημήτρη Λιγνάδη: "Δεν μπορεί να μιλάει κανείς για μια κοινότητα ανθρώπων. Ο κ. Λιγνάδης που ανήκει στη ομάδα των ΛΟΑΤΚΙ δεν ξέρω πόσο υπερήφανος είναι που ο συνήγορός του εκφράζεται έτσι για αυτή την ομάδα. Αυτό το πράγμα, πρέπει να σταματήσει"

Τέλος, μίλησε και για την ανάρτηση που έκανε πριν γίνουν οι καταγγελίες: "Έχω πάψει να φοβάμαι. Την έκανα αυτή την ανάρτηση γιατί το ήξερα. Τον ήξερα αυτόν τον τύπο. Η Τζένη Μπότση σε μια συζήτηση που είχαμε το είπε. Και ήταν εκεί και η Αγγελική Λάμπρη. Και άλλες δυο κυρίες. Τελικά η Τζένη κατάφερε να τον ονοματίσει. Δεν είναι τυχαίο ότι και η Τζένη και η Αγγελική σε δυο γκέι φίλους τους το είπανε. Ξέρανε ότι απευθύνονται σε ανθρώπους που έχουν υποστεί κακοποίηση. Εγώ μένω στο ότι έχει παραγραφεί δε σημαίνει ότι δεν έγινε”.

Φώτης Σεργουλόπουλος σχόλια όταν γεννήθηκε ο γιος του