Τατιάνα Στεφανίδου: Απάντησε για το τροχαίο στη Βουλή - «Κάποιοι με στόχευσαν»

«Πήραν όσα είπα και έγραψαν “Η Στεφανίδου λέει ότι φταίει το παιδί”»

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Τατιάνα Στεφανίδου: Απάντησε για το τροχαίο στη Βουλή - «Κάποιοι με στόχευσαν»

Η Τατιάνα Στεφανίδου απάντησε μέσα από την εκπομπή της, T-live για όσα γράφτηκαν στα social media τις τελευταίες ημέρες με αφορμή τα σχόλια της για το τροχαίο έξω από την Βουλή.

Συγκεκριμένα, πολλοί κατηγόρησαν την παρουσιάστρια για τον τρόπο που σχολίασε το τροχαίο στο οποίο έχασε τη ζωή του ένας 23χρονος μοτοσικλετιστής. Η Τζένη Χειλουδάκη μάλιστα μίλησε με πολύ σκληρά και υβριστικά σχόλια.

Η απάντηση της Τατιάνας Στεφανίδου για το τροχαίο στην Βουλή

«Αυτό που είδατε είναι όλη η αλήθεια, είναι οι αποκαλύψεις και το ρεπορτάζ της εκπομπής από την πρώτη ημέρα που έγινε το τροχαίο. Όταν καταγγείλαμε από την πρώτη στιγμή την παρανομία του υπηρεσιακού δεν υπήρχε το βίντεο. Θέλω να πω το εξής.

Τρεις μέρες ασταμάτητα προσπαθήσαμε να καταγγείλουμε τις εγκληματικές πράξεις, στηλιτεύσαμε την εγκληματική συμπεριφορά του οδηγού του υπηρεσιακού. Θέλω να ρωτήσω εσάς του νοήμονες ανθρώπους. Υπάρχει περίπτωση ένας δημοσιογράφος την τέταρτη ημέρα να βγει ξαφνικά και όσα υποστήριζε να αποφασίσει να τα ανατρέψει πλήρως;

Κάποιοι, λοιπόν, στοχοποιώντας, με διάθεση ανθρωποφαγίας, με διάθεση διαστρέβλωσης της αλήθειας στα social media, πήραν μια φράση, όσον αφορά την ταχύτητα του βίντεο και όχι της μοτοσυκλέτας και πήραν το δικό μου άγχος, μήπως προβάλλουμε ένα βίντεο που δεν έχουμε ελέγξει, που η ταχύτητά του είναι πιο γρήγορη από την πραγματική. Και κράτησα επιφυλάξεις για το βίντεο για να προστατέψουμε το παιδί.

Κάποιοι με στόχευσαν. Πήραν όσα είπα και έγραψαν: “Η Στεφανίδου λέει ότι φταίει το παιδί”. Εσείς που ξέρετε την αλήθεια, εσείς, σας καλώ να κοινοποιήσετε την αλήθεια. Το βίντεο της αληθείς και όχι το βίντεο της στοχοποίησης, της διαστρέβλωσης και της ανθρωποφαγίας. Αυτά.», είπε χαρακτηριστικά η Τατιάνα Στεφανίδου.

«Αυτοί που το προκάλεσαν θα λογοδοτήσουν»

Το μεσημέρι της Τρίτης, η Τατιάνα Στεφανίδου πήρε δημόσια θέση μέσα από το T-Live με σκοπό να ξεκαθαρίσει όλα όσα έχουν ακουστεί γύρω από το όνομα της.

Η καταξιωμένη παρουσιάστρια προκάλεσε αντιδράσεις αναφορικά με την δήλωση της για τον Δημήτρη Λιγνάδη, κατά την οποία ειπώθηκε πως: «Οι φωτογραφίες είναι χαρακτηριστικές. Η μάσκα κρύβει, το πρόσωπο, ο σκούφος κρύβει τα μαλλιά, το βλέμμα όμως είναι ελεύθερο. Αυτό το βλέμμα είναι ένα βλέμμα που μιλάει. Είναι το βλέμμα του φόβου, της ανησυχίας, της απόγνωσης» και μάλιστα η δήλωση αυτή όχι μόνο προκάλεσε αντιδράσεις, αλλά προκάλεσε και την αποχώρηση μεγάλων χορηγών της εκπομπής.

Έτσι λοιπόν, η Τατιάνα Στεφανίδου είπε σήμερα χαρακτηριστικά: «Θα ήθελα κάτι να πω εγώ εδώ. Το οποίο αφορά σε fake news από πολύ συγκεκριμένες ιστοσελίδες στο διαδίκτυο, που αφορούν την εκπομπή. Όσοι με παρακολουθείτε ξέρετε πάρα πολύ καλά πως εδώ και δύο μήνες. Έχουμε ασχοληθεί κατά κόρον παρουσιάζοντας θύματα, καταγγελίες, βγάζοντας υποθέσεις. Ξέρετε λοιπόν πώς ακριβώς έχουμε χειριστεί όλη αυτήν την υπόθεση.

Τατιάνα Στεφανίδου ξέσπασμα

Κάποιοι, παίρνοντας μία συγκεκριμένη φράση μου την οποία αποφάσισαν να παραφράσουν, δηλαδή να κάνουν μια ελεύθερη μεταφορική απόδοση των όσων είπα, σκοπίμως και με δόλο για να με πλήξουν, διέσπειραν ψευδείς ειδήσεις, που είναι ποινικό αδίκημα.

Οι ψευδείς αυτές ειδήσεις δημιούργησαν ένα κλίμα. Και υπάρχει και κόσμος που μπορεί να μην έχει δει την εκπομπή, μπορεί να έχει δει ένα απόσπασμα με την ελεύθερη ερμηνεία και εκεί δημιουργήθηκε ένα κλίμα, μια διάθεση να πετάξουμε ανθρώπους στην αρένα. Μια ανθρωποφαγία η οποία γίνεται σκόπιμα. Τα fake news είναι επικίνδυνα στα social media. Στο παρελθόν έχω δεχτεί λάσπη από Χρυσαυγίτες. Ακραία στοιχεία χρησιμοποιούν αυτήν την τακτική.

Όσο για αυτό θέλω θα σας πω ότι οι καταγγελίες θα γίνουν εκεί που πρέπει και εναντίον αυτών που πρέπει. Εναντίον αυτών που για συγκεκριμένους λόγους τα ξεκίνησαν και η αλήθεια θα λάμψει. Το Facebook και η Google τα τιμωρούν τα fake news. Είπαμε να μη δώσουμε σημασία στο παραδιαδίκτυο, αλλά συνεχίζει να γίνεται πολύ στοχευμένα και αυτοί που το προκάλεσαν θα λογοδοτήσουν» κατέληξε η Τατιάνα Στεφανίδου.