Μιχάλης Οικονόμου: «Είμαι με τον σύντροφό μου και το παιδί που μεγαλώνουμε και είναι δύο ετών»

«Εμείς είμαστε ομόφυλο ζευγάρι, ομόφυλη οικογένεια, που ο νόμος δεν μας καλύπτει»

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Μιχάλης Οικονόμου: «Είμαι με τον σύντροφό μου και το παιδί που μεγαλώνουμε και είναι δύο ετών»

Ο ηθοποιός Μιχάλης Οικονόμου, που παρακολουθούμε στην σειρά Τα καλύτερά μας χρόνια παραχώρησε μια άκρως αποκαλυπτική συνέντευξη στην εκπομπή Pop up και τον Ιορδάνη Παπακυριακού.

Ο ίδιος μίλησε ανοιχτά για την προσωπική του ζωή. Όπως λοιπόν ανέφερε, με τον σύντροφο του που μεγαλώνουν μαζί ένα παιδί, αντιμετωπίζει δυσκολίες λόγω της νομοθεσίας.

Η εξομολόγηση του Μιχάλη Οικονόμου για τον σύντροφο και το παιδί τους

«Εγώ είμαι με τον σύντροφό μου και το παιδί που μεγαλώνουμε και είναι τώρα δύο ετών. Η αλήθεια πως είναι η χαρά της ζωής. Δεν μας έχει αφήσει να βαρεθούμε. Ο γιος μας είναι το μεγάλο δώρο της ζωής μου. Εμείς είμαστε ομόφυλο ζευγάρι, ομόφυλη οικογένεια, που ο νόμος δεν μας καλύπτει.

Εγώ συγκεκριμένα είμαι ο αόρατος γονιός, γιατί ο σύντροφός μου σχετίζεται συγγενικά με το παιδί. Εμένα δε με καλύπτει κάποια νομοθεσία. Ελπίζω σύντομα να αλλάξει το οικογενειακό δίκαιο στην Ελλάδα και να συμπεριλάβει και τα ομόφυλα ζευγάρια, τις ομόφυλες οικογένειες.

Είναι τραγικό για το παιδί να το μεγαλώνουν δύο άνθρωποι που η πολιτεία δε θεωρεί πως και οι δύο είναι γονείς του. Αυτό πρέπει να αλλάξει. Έχω την απόλυτη στήριξη της οικογένειάς μου. Η πολιτεία είναι έτοιμη για να προχωρήσει στην αλλαγή» ανέφερε ο Μιχάλης Οικονόμου.

Η συνέντευξη του Μιχάλη Οικονόμου στην Vogue Greece για τα προσωπικά του

«Με τον Γιώργο γνωριστήκαμε πριν από πέντε χρόνια, όταν εγώ έβγαινα ξανά στο φως έπειτα από μία περίεργη περιπλάνηση, έχοντας χάσει τον προσανατολισμό μου στη ζωή», λέει ο Μιχάλης. «Ήταν μια σκοτεινή, εσωστρεφής περίοδος, που ήμουν ανίσχυρος απέναντι στις προσωπικές μου αδυναμίες, κάτι που με επηρέασε και επαγγελματικά.

Η βαθύτερη αιτία αυτού είχε να κάνει με το ότι δεν με είχα αποδεχτεί πλήρως, κουβαλούσα πολλά κρυμμένα μυστικά και γι’ αυτό δεν μπορούσα να συνδεθώ πραγματικά με τους δικούς μου ανθρώπους και με μια κοινωνία που θεωρούσε τη σεξουαλικότητά μου ταμπού.

Μιχάλης Οικονόμου σύντροφος

Στην προσπάθειά μου να γίνω αποδεκτός, να αποτινάξω τις ταμπέλες και το στίγμα, έχανα τον εαυτό μου. Όλα, όμως, άρχισαν να αμβλύνονται μετά τη γνωριμία μας και αφότου μπήκα και σε έναν πιο πνευματικό δρόμο. Αρκεί ένας άνθρωπος να σου δείξει ότι είναι εκεί για σένα, στα εύκολα και στα δύσκολα, και ότι μαζί μπορείτε να προχωρήσετε ενωμένοι στη ζωή».

Το παιδί όμως δεν το αναζήτησαν, τους βρήκε. «Ήταν μια μέρα που έμαθα ότι μια εξ’ αίματος συγγενής μου, που ζει χρόνια στο περιθώριο, έμεινε ξανά έγκυος. Ήξερα ότι αυτό το παιδί, αν κατάφερνε να γεννηθεί, θα κατέληγε σε κάποιο ίδρυμα, δεδομένης της κατάστασης της μητέρας του, που ήταν ανίκανη να το φροντίσει», μου λέει ο Γιώργος. «Κοιταχτήκαμε με τον Μιχάλη στα μάτια και πήραμε αμέσως την απόφαση».