58χρονος Έλληνας σεσημασμένος για κλοπές διέπραξε τη μεγάλη αρπαγή από τέσσερις θυρίδες τον Νοέμβριο

Δεν έχει ομολογήσει αλλά το DNA που βρέθηκε στον χώρο, τον «δένει» απόλυτα

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
58χρονος Έλληνας σεσημασμένος για κλοπές διέπραξε τη μεγάλη αρπαγή από τέσσερις θυρίδες τον Νοέμβριο

58χρονος Έλληνας σεσημασμένος για κλοπές και απάτες με υπολογιστές, που διατηρούσε θυρίδα στο υποκατάστημα του Ψυχικού, είναι ο άνθρωπος που διέπραξε τη μεγάλη αρπαγή από τέσσερις θυρίδες τον περασμένο Νοέμβριο και είναι μάλιστα σύζυγος γνωστής τηλεπερσόνας και αισθητικού.

Ο συγκεκριμένος, συνελήφθη σήμερα, Τετάρτη 24 Μαρτίου 2020, σε περιοχή της Αττικής από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 58χρονος ημεδαπός για τη διάπραξη 4 διαρρήξεων και μίας απόπειρας διάρρηξης σε θυρίδες τράπεζας στο Χαλάνδρι, που διαπιστώθηκε τον περασμένο Νοέμβριο.

Ο ίδιος κρατάει σκληρή στάση απέναντι στους αστυνομικούς και δεν έχει ομολογήσει, ωστόσο το DNA που βρεθηκε στον χώρο, τον «δένει» απόλυτα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις συγκεκριμένες διαρρήξεις δεν εμπλέκονται άλλα άτομα.

Σημαντικό ρόλο στην εξιχνίαση της υπόθεσης διαδραμάτισε και η εξειδικευμένη αυτοψία και διερεύνηση του χώρου των θυρίδων από ειδικά κλιμάκια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών της Ελληνικής Αστυνομίας στο πλαίσιο των οποίων εντοπίστηκε βιολογικό υλικό (D.N.A.) του 58χρονου σε σημείο διερρηγμένης θυρίδας που επέτρεψε την ταυτοποίησή του.

Στο πλαίσιο πολύμηνων ερευνών και ανάλυσης των συλλεχθέντων ερευνητικών δεδομένων, αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας προχώρησαν στην συνδυαστική μελέτη του βιντεοληπτικού υλικού, της επισκεψιμότητας της τράπεζας, του είδους και του περιεχομένου των διερρηγμένων θυρίδων και του πιθανού χρόνου διάπραξης των κλοπών και προχώρησαν στην ταυτοποίηση και τη σύλληψη του 58χρονου.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στην οικία, κατάστημα και σε θυρίδα που διατηρούσε στο συγκεκριμένο τραπεζικό υποκατάστημα βρέθηκαν, μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν: κλειδί θυρίδας και ρολόι χειρός μεγάλης αξίας, κινητό τηλέφωνο, 2 αναδιπλούμενα μαχαίρια και 7 κατσαβίδια, καθώς και 680 ευρώ, πλήθος εγγράφων, αποδείξεων και παραστατικών τραπεζών.

Σημειώνεται ότι, ο 58χρονος είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν, μεταξύ άλλων για αδικήματα όπως κλοπές, απάτες, υπεξαίρεση, συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε απάτες με υπολογιστές.

Ο συλληφθείς με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του για διακεκριμένες κλοπές και απείθεια οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

58χρονος Έλληνας σεσημασμένος για κλοπές διέπραξε τη μεγάλη αρπαγή από τέσσερις θυρίδες τον Νοέμβριο

Το ιστορικό της υπόθεσης

Η υπόθεση της κλοπής είχε «άρωμα γυναίκας» καθώς και οι τέσσερις θυρίδες που παραβιάστηκαν ανήκουν σε γυναίκες, συζύγους γνωστών επιχειρηματιών της Αθήνας κατοίκων των βορείων προαστίων. Η υπόθεση διαβιβάστηκε από το τμήμα του Ψυχικού στα κεντρικά της Ασφάλειας ενώ στον κύκλο των ερευνών μπήκε και ειδικός πραγματογνώμονας προκειμένου να αποφανθεί πώς, πότε και με ποιο τρόπο έγινε η παραβίαση των θυρίδων.

Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν πως η δουλειά ήταν επαγγελματική, και οι αναλυτές της Ασφάλειας ψάχνουν το λάθος που θα ξεκλειδώσει την υπόθεση. Αξίζει να επισημανθεί ότι το συγκεκριμένο υποκατάστημα διαθέτει περίπου 1.500 θυρίδες οι οποίες εξετάστηκαν και δεν φέρουν καμία απολύτως παραβίαση.

Η πρώτη καταγγελία έγινε την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου. Κυρία, μέλος γνωστής οικογενείας των βορείων προαστίων μετέβη στο Α.Τ Ψυχικού και κατήγγειλε ότι άγνωστοι παραβίασαν τη θυρίδα που διατηρούσε σε τραπεζικό υποκατάστημα κοντά στο Κολέγιο Αθηνών, στο Ψυχικό και άρπαξαν 42.000 ευρώ σε μετρητά και κοσμήματα αξίας 3.000.000 ευρώ. Πριν καλά-καλά προλάβουν οι αστυνομικοί να συντάξουν την καταγγελία, έρχεται να προστεθεί μια δεύτερη από άλλη μια γυναίκα σύζυγο γνωστού επιχειρηματία.

Αφορούσε στο ίδιο τραπεζικό υποκατάστημα κοντά στο κολέγιο και έλεγε,ότι από θυρίδα είχαν «κάνει φτερά» κοσμήματα αξίας 1.000.000 ευρώ και 75 χρυσές λίρες. Όμως και αυτή δεν ήταν η μοναδική. Ακολούθησαν δύο ακόμη καταγγελίες πάλι με φόντο το ίδιο υποκατάστημα και θύματα πάλι γυναίκες γνωστών οικογενειών της Αθήνας. Η μια σύζυγος κατήγγειλε ότι της πήραν από θυρίδα 1.000.000 σε κοσμήματα και η άλλη 130.000 ευρώ σε μετρητά και κοσμήματα απροσδιόριστης αξίας.

Οι έρευνες αρχικά ανατέθηκαν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής όμως λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης ο φάκελος πέρασε στο ΥΔΕΖΙ της Ασφάλειας Αττικής όπου οι αξιωματικοί του Διαρρηκτών ανέλαβαν να βρουν την άκρη του νήματος και να λύσουν το μυστήριο με τη μεγάλη αρπαγή από τις «χρυσές» θυρίδες, αποστολή που εξετελέσθη και σήμερα ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματά της. Στο μεταξύ, υπάρχει βίντεο ντοκουμέντο με την ληστεία με στόχο χρηματοκιβώτιο στο Ίλιον!

Πηγή: protothema.gr