Χριστιάνα Καρνέζη: Συγκινημένη με τον θάνατο της θείας της - «Πάλευε με τον καρκίνο και έφυγε από κορωνοϊό»

«Μέσα στο νοσοκομείο κόλλησε...»

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Χριστιάνα Καρνέζη: Συγκινημένη με τον θάνατο της θείας της - «Πάλευε με τον καρκίνο και έφυγε από κορωνοϊό»

Το μεσημέρι της Τετάρτης, η ηθοποιός και μοντέλο, Χριστιάνα Καρνέζη μίλησε στο T-live αρκετά συγκινημένη, καθώς έχασε την καρκινοπαθή θεία της.

Όπως δηλώνει η ίδια, η θεία της έφυγε από την ζωή επειδή κόλλησε κορωνοϊό στο νοσοκομείο Μεταξά.

Η Χριστιάνα Καρνέζη είπε χαρακτηριστικά: «Είναι πολύ δύσκολες οι στιγμές και για εμένα και για την οικογένειά μου. Προσπαθούμε να συνειδητοποιήσουμε τι έχει συμβεί. Αυτό που μας γονάτισε ψυχολογικά είναι το άδικο, διότι πάλευε αρκετά χρόνια με τον καρκίνο και κατέληξε να φύγει από κορωνοϊό…Σε ένα νοσοκομείο που τηρούσε τα μέτρα προστασίας»

Αμέσως μετά αναφέρθηκε στην θεία της: «Ήταν μία μαχήτρια, πολύ δυνατός άνθρωπος. Νοσηλευόταν αρκετό καιρό αλλά δεν είχε κορωνοϊό. Μέσα στο νοσοκομείο κόλλησε. Τώρα την έχασα… Είχαμε καθημερινή επικοινωνία, μου έλεγε ότι θα τα καταφέρει, αλλά δεν τα κατάφερε». Στο μεταξύ, χτυπά "κόκκινο" η κατάσταση στις ΜΕΘ!

Χριστιάνα Καρνέζη συγκινημένη με τον θάνατο της θείας της

Τα χθεσινά κρούσματα κορωνοϊού στην χώρα

Τα στοιχεία που παρουσιάζονται αφορούν περιστατικά από την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου από το νέο κορωνοϊό (COVID19), με βάση τα δεδομένα που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ και καταγραφεί μέχρι τις 23 Μαρτίου 2021 (ώρα 15:00).

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 3.586, εκ των οποίων 10 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 242.347 (ημερήσια μεταβολή +1.5%), εκ των οποίων 51.5% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 80 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.965 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Κορωνοϊός κρούσματα Ελλάδα

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 51, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 7.582 θάνατοι. Το 95.8% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω, ενώ τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα δείχνουν πως θα «παγώσει» προσωρινά το άνοιγμα του λιανεμπορίου.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 699 (65.5% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. To 81.3% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.613 ασθενείς. Οι εισαγωγές2 νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 518 (ημερήσια μεταβολή +31.47%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 482 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 105 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0 έως 103 έτη).