Σόφη Ζαννίνου: «Ο πατέρας μου με περίμενε απ’ έξω και με πλάκωσε στα χαστούκια»

«Μου είπε “μην το ξανακάνεις αυτό, θα σε κουρέψω”

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Σόφη Ζαννίνου: «Ο πατέρας μου με περίμενε απ’ έξω και με πλάκωσε στα χαστούκια»

H Σόφη Ζαννίνου παραχώρησε συνέντευξη στο Λοιπόν και στην Ρενέ Σαραντινού και μέσα σε όλα αναφέρθηκε στην σχέση που είχε με τον πατέρα της.

-Πώς είσαι αυτόν τον καιρό;

Έχω μάθει να προσαρμόζομαι. Μεγάλωσα σαν φαντάρος. Ο Ζαννίνο, ο πατέρας μου, ήταν μανιακός με την ώρα, γι’ αυτό και δεν αργώ ποτέ στα ραντεβού μου, πηγαίνω το λιγότερο τρία τέταρτα νωρίτερα, ενώ μου έχει τύχει να πάω και μιάμιση ώρα νωρίτερα.

-Αυτό είναι ευσυνειδησία, επαγγελματισμός, αλλά και ψυχαναγκασμός.

Όταν είναι να πάω κάπου για πρώτη φορά, θα πάω την προηγούμενη, να δω πού είναι ο χώρος, για να μην έχω τελευταία στιγμή απρόοπτα, πηγαίνω από τους πρώτους. Μπορεί να είναι και ψυχαναγκασμός, γιατί έφαγα χαστούκια έξω από το κέντρο που ήμουν μαζί με τη Μαρινέλα, τον Μητροπάνο και την Κλειώ Δενάρδου.

-Γιατί;

Δεν ίσχυε το αυστηρό ωράριο της πρόβας, όπως στο θέατρο, στα νυχτερινά μαγαζιά. Είπα στον πατέρα μου ότι είχα πρόβα στις 11:00, πήγα στις 11:30, ο πατέρας μου με περίμενε απ’ έξω και με πλάκωσε στα χαστούκια έξω από το μαγαζί, λέγοντάς μου: “Μην το ξανακάνεις αυτό, θα σε κουρέψω”. Από τότε αυτό μου έχει γίνει καταναγκαστικό.

-Ήταν εκρηκτική η σχέση του με τον πατέρα σου, τον αείμνηστο Ζαννίνο.

Αγαπούσα πάρα πολύ τον πατέρα μου, αλλά είχαμε φοβερές κόντρες, γιατί ήμασταν ακριβώς το ίδιο. Αυτό μου λέει ακόμα με αγανάκτηση η μάνα μου: “Ίδια ο πατέρας σου είσαι”. Πήρα πολλά από εκείνον, αλλά ήταν πάρα πολύ σκληρός σε κάποια πράγματα. Ο πατέρας μου “έφυγε” γύρω στα 72. Έκανε δύο εγχειρήσεις καρδιάς για δύο λόγους, να τρώει και να κολυμπάει. Ήταν δυναμικός, φύσει και θέσει, νόμιζε ότι δεν θα πάθει ποτέ τίποτα, ήταν λοκατζής, άνθρωπος με θάρρος και γυμνασμένος. Δείτε εδώ και την συγκινητική δήλωση του Γιάννη Κότσιρα για τον πατέρα του!

Σόφη Ζαννίνου για τον πατέρα της

Λίγα λόγια για την Σόφη Ζαννίνου

Η Σόφη (Σοφία) Ζαννίνου (στα δημοτολογικά στοιχεία ως Σοφία Παπαδοπούλου) (Θεσσαλονίκη 16 Μαΐου 1951) είναι Ελληνίδα Ηθοποιός και τραγουδίστρια. Πρωτοεμφανίστηκε στον κινηματογράφο το 1963. Είναι κόρη του Ζαννίνο (21 Αυγούστου 1923 - 27 Μαΐου 1995), πρώην σύζυγος του Νίκου Τζαβάρα και μητέρα της Φιόνας Τζαβάρα.

Το 2017 συμμετέχει στον 4ο κύκλο του σόου "Your Face Sounds Familiar" ως καθηγήτρια υποκριτικής των διαγωνιζομένων.