Αποβλήθηκε από τη Eurovision 2021 η Λευκορωσία

Η συμμετοχή της απορρίφθηκε γιατί το τραγούδι είχε πολιτικούς στίχους

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Αποβλήθηκε από τη Eurovision 2021 η Λευκορωσία

Ραγδαίες φαίνεται πως είναι οι εξελίξεις με τον διαγωνισμό τραγουδιού, Eurovision 2021, μιας και η συμμετοχή της Λευκορωσίας αποβλήθηκε λόγω των πολιτικών στίχων που είχε το τραγούδι που θα εκπροσωπούσε τη χώρα.

Το κομμάτι της Λευκορωσίας σήκωσε θύελλα αντιδράσεων, όπως και αυτό της Κύπρου και έτσι η EBU αποφάσισε να το θέσει εκτός διαγωνισμού.

Μάλιστα έδωσε την ευκαιρία στη χώρα να καταθέσει μία νέα συμμετοχή ωστόσο το πλάνο αυτό δεν υλοποιήθηκε ποτέ.

Η ανακοίνωση της Eurovision για τη Λευκορωσία

«Την Τετάρτη 10 Μαρτίου γράψαμε στην κρατική τηλεόραση της Λευκορωσίας που ευθύνεται για τη συμμετοχή της χώρας στη Eurovision για να ζητήσουμε να κάνει όλα τα απαραίτητα βήματα ώστε η φετινή τους συμμετοχή να εναρμονίζεται με τους κανονισμούς του διαγωνισμού.

Το BTRC υπέβαλε νέο τραγούδι, από τους ίδιους δημιουργούς εντός της συμφωνημένης διορίας.

Η EBU και το Δ.Σ. του διαγωνισμού μελέτησαν προσεκτικά τη νέα συμμετοχή ώστε να κρίνουν αν είναι κατάλληλο να διαγωνιστεί.

Eurovision 2021

Κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι και η νέα υποβολή παραβιάζει τους κανονισμούς που διασφαλίζουν ότι ο Διαγωνισμός δεν χειραγωγείται και δεν αμφισβητείται η υπόληψή του.

Καθώς η BTRC δεν κατάφερε να υποβάλει κατάλληλο κομμάτι εντός προθεσμίας, δυστυχώς η Λευκορωσία δεν θα συμμετέχει στην 65η Eurovision τον Μάιο» αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση.

Έλενα Τσαγκρινού για την συμμετοχή στην Eurovision: «Θέλω να είμαι το νούμερο 1!»

Η εκπρόσωπος της Κύπρου στην Eurovision, Έλενα Τσαγκρινού μίλησε στην εκπομπή "Τα S.O.S στη Μουσική" στη Βεργίνα Τηλεόραση που προβάλλεται κάθε Σάββατο στις 16.00 και αποκάλυψε στον Τάσο Ριζόπουλο τα πάντα για την συμμετοχή της στον μουσικό διαγωνισμό.

Η Έλενα μίλησε για το παρεξηγημένο και προσβλητικό μήνυμα που μερικοί υποστηρίζουν πως έχει, για την επικοινωνία της με την Ελένη Φουρέιρα και με την Ελληνίδα εκπρόσωπο Στεφανία Λυμπερακάκη αλλά και για το αν ο ο Mike θα είναι μαζί της στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας.

Η τραγουδίστρια ανέφερε αρχικά: «Μόνο χαρά μπορώ να αισθάνομαι γι’ αυτό αν και βρισκόμαστε ακόμα στην αρχή. Δουλεύουμε πάρα πολύ. Είναι εξαντλητικές οι πρόβες αλλά θα κάνουμε μία υπερπαραγωγή, θεωρώ».

Για τον χαμό που προκάλεσε το περιεχόμενο του τραγουδιού είπε: «Συσχετίζεται λάθος. Δεν έχει να κάνει με σατανισμό. Έχει να κάνει με ένα καθαρά καλλιτεχνική προσέγγιση και έχει να κάνει με τις ανθρώπινες σχέσεις».

Όσο για τη θέση που ελπίζει πως θα κατακτήσει: «Θέλω να είμαι το νούμερο 1».

Αναφορικά με την επικοινωνία που είχε με την Ελένη Φουρέιρα είπε: «Χαίρεται που θα αντιπροσωπεύσω την Κύπρο μας και νομίζω ότι με πιστεύει πολύ και χαίρομαι γιατί την έχω πολύ ψηλά».

Η Έλενα Τσαγκρινού επίσης αναφέρθηκε και στην εκπρόσωπο της Ελλάδας, τη Στεφανία Λυμπερακάκη για την οποία είναι σίγουρη ότι θα πάει πολύ καλά στον φετινό διαγωνισμό.

Για τον σύντροφό της, τον Mike, η τραγουδίστρια τόνισε: «Αυτό που μου είπε ήταν να πιστεύω στον εαυτό μου και νιώθει ότι μπορώ να τα καταφέρω. Με αφήνει να συγκεντρωθώ 100% εκεί. Με στηρίζει πάρα πολύ. Δεν θα έρθει γιατί θέλει να είμαι συγκεντρωμένη απόλυτα στον στόχο μου».

Έλενα Τσαγκρινού για την συμμετοχή της στην eurovision