Κρούσμα κορωνοϊού στην ΕΡΤ

Σήμερα και αύριο θα μεταδοθούν παλαιότερα επεισόδια

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κρούσμα κορωνοϊού στην ΕΡΤ

Κρούσμα κορωνοϊού εντοπίστηκε σε μέλος της παραγωγής της εκπομπής «φλΕΡΤ» για αυτό σήμερα και αύριο θα μεταδοθούν παλαιότερα επεισόδια.

Η ΕΡΤ προχώρησε κατευθείαν σε επίσημη ανακοίνωση, προκειμένου να γνωστοποιήσει το ατυχές αυτό γεγονός, ενώ την ίδια στιγμή δεκάδες κρούσματα εντοπίστηκαν και στο ΠΑΓΝΗ.

Η ανακοίνωση της ΕΡΤ για το κρούσμα κορωνοϊού

Σε επανάληψη το «φλΕΡΤ»

Λόγω επιβεβαιωμένου κρούσματος κορωνοϊού σε μέλος της παραγωγής της καθημερινής εκπομπής «φλΕΡΤ», αποφασίστηκε η αναβολή της έως και την Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021. Για τον λόγο αυτό, μεταδίδονται σε επανάληψη παλαιότερα επεισόδια.

Σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, αλλά και του γιατρού εργασίας της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, γίνεται ιχνηλάτηση όλων των προσώπων που έχουν έρθει σε επαφή με το επιβεβαιωμένο κρούσμα και υποβάλλονται σε τεστ όλοι όσοι βρέθηκαν στους ίδιους χώρους φορώντας πάντα μάσκες, καθώς η χρήση της είναι αυστηρά υποχρεωτική στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ, τόσο για τους υπαλλήλους της όσο και για τους επισκέπτες.

Κρούσμα κορωνοϊού στην ΕΡΤ

Νέο «μαύρο» ρεκόρ με τα κρούσματα κορωνοϊού σήμερα στην χώρα

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 4.340 νέα κρούσματα κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο, 72 θανάτους ενώ οι διασωληνωμένοι έφτασαν τους 741.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 4.340, εκ των οποίων 21 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 260.077 (ημερήσια μεταβολή +1.7%), εκ των οποίων 51.5% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 86 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.267 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι72, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά8.017 θάνατοι. Το 95.6% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονταιδιασωληνωμένοιείναι741(63.2% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι68έτη. To 83.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ1.688ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 402 (ημερήσια μεταβολή-11.84%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 431 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44έτη (εύρος 0.2 έως 105 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79έτη (εύρος 0 έως 103 έτη).

Κορωνοϊός 4.340 νέα κρούσματα και 72 θάνατοι

Τα σημερινά κρούσματα κορωνοϊού στην χώρα - Νέο «μαύρο» ρεκόρ