Γιώργος Κακοσαίος: «Ο πατέρας μου αγχώθηκε όταν του είπα ότι θέλω να γίνω τραγουδιστής»

«Είτε είσαι ο γιος του Γιάννη Πλούταρχου είτε όχι, θα κριθείς. Δε γίνεται να αρέσεις σε όλους»

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Γιώργος Κακοσαίος: «Ο πατέρας μου αγχώθηκε όταν του είπα ότι θέλω να γίνω τραγουδιστής»

Την πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη παραχώρησε ο Γιώργος Κακοσαίος στην εκπομπή «The 2night Show». Ο γιος του Γιάννη Πλούταρχου μίλησε για την απόφαση να σταματήσει το ποδόσφαιρο για το τραγούδι.

«Eίχα άγχος αλλά το δούλεψα μέσα μου. Είτε είσαι ο γιος του Γιάννη Πλούταρχου είτε όχι, θα κριθείς. Δε γίνεται να αρέσεις σε όλους. Δεν σκέφτηκα ποτέ να αλλάξω το Κακοσαίος. Ξεκίνησα με αυτό το όνομα. Δεν υπήρχε λόγος να το αλλάξω!

Ήθελα να ασχοληθώ επαγγελματικά με το ποδόσφαιρο. Αλλά μια μέρα πήγα στην ομάδα και ανακοίνωσα ότι αποφάσισα να σταματήσω για να ξεκινήσω το τραγούδι. Η αλήθεια είναι ότι αγχώθηκε λίγο όταν του είπα του πατέρα μου ότι θα σταματήσω το ποδόσφαιρο για το τραγούδι, γιατί δεν ήμουν έτοιμος. Ο πατέρας μου, μου είπε αν δεν δουλέψεις πολύ μη μπεις στο χώρο αυτό. Έμαθα να παίζω κιθάρα μόνος μου από το διαδίκτυο γιατί δεν μπορούσα να πιέζομαι από τους δασκάλους.

Γιώργος Κακοσαίος Πλούταρχος

Από τότε που γεννήθηκα ήξερα ότι ο πατέρας μου ήταν γνωστός τραγουδιστής. Στα 12 κατάλαβα ότι όντως ο πατέρας μου ήταν διάσημος. Ενώ έλειπε πολύ όταν ήμασταν παιδιά δε νιώσαμε ποτέ την απουσία του. Πάντα ήταν εκεί κι ας έλειπε συχνά. Συμπλήρωνε το χρόνο που έχανε μαζί μας. Και η μητέρα μου ήταν εκεί βράχος», εξομολογήθηκε. Η απάντηση του Κακοσαίου για την συνεργασία του με την Κάτια Ταραμπάνκο

Όσα είπε ο Γιώργος Κακοσαίος για τον πατέρα του, Γιάννη Πλούταρχο

Επίσης, ο Γιώργος Κακοσαίος παραδέχθηκε όσον αφορά τον πατέρα του: «Tον πατέρα μου τον άγχωνε λίγο, γιατί στα 17 μου όταν είπα στους γονείς μου ότι θέλω να σταματήσω το ποδόσφαιρο και να ασχοληθώ με το τραγούδι, δεν ήμουν έτοιμος. Ούτε και τώρα είμαι έτοιμος δηλαδή φωνητικά αλλά πριν δυο χρόνια δεν είχα μπει σε στούντιο ούτε έγραφα τραγούδια πολλά ούτε δούλευα τόσο πολύ».

«Τη μέρα που ξεκίνησα η χροιά μου, η φωνή μου ήταν τελείως ακατέργαστη και θυμάμαι πως είχε γυρίσει η μάνα μου και μου είχε πει πως δεν ξεχωρίζει την χροιά μου. Εν τέλει σήμερα μου λέει η μάνα μου ότι είχε άδικο» πρόσθεσε τρυφερά ο νεαρός τραγουδιστής. «Μου είχε πει ο πατέρας μου, «αν δεν δουλέψεις επί δύο και επί τρία και επί πέντε, μην κάνεις τον κόπο να μπεις στον χώρο του τραγουδιού». Και όντως τον ακούω».

Λίγα λόγια για τον Γιώργο Κακοσαίο

Από τη μία το ποδόσφαιρο κι από την άλλη η μουσική. Από τη μία το πάθος κι από την άλλη η μοίρα. Καμιά φορά είναι δύσκολο να ξεφύγεις της δεύτερης. Φαίνεται ότι το τραγούδι κυλούσε πάντα στο DNA του Γιώργου Κακοσαίου. Και κάτι μου λέει ότι δεν το επέλεξε εκείνος, αλλά η επιλογή έγινε σχεδόν αυτόματα. Μοιραία.

Μεγαλώνοντας σε ένα σπίτι με έναν πατέρα σαν τον Γιάννη Πλούταρχο, θα έλεγε κανείς πως τις πρώτες του ακόμα λέξεις τις είπε τραγουδιστά. Ο Γιώργος Κακοσαίος ξεκίνησε να ασχολείται με τη μουσική από πολύ μικρή ηλικία. Παράλληλα, όμως, ασχολήθηκε έντονα και με το ποδόσφαιρο, επιλέγοντας τη θέση του τερματοφύλακα.

Έπαιξε για αρκετά χρόνια ποδόσφαιρο στις ακαδημίες του Παναθηναϊκού και μάλιστα δεν ήταν λίγοι εκείνοι που πίστευαν πως τον περίμενε μια μεγάλη καριέρα στα γήπεδα. Το τραγούδι, όμως, είχε άλλα σχέδια για εκείνον.

Πριν μερικούς μήνες κυκλοφόρησε το πρώτο του κομμάτι από την Panik Records με τίτλο ‘Ψέμματα’ και έκανε αμέσως πολλά βλέμματα να γυρίσουν προς το μέρος του. Αναμφίβολα, ξεκίνησαν και οι συγκρίσεις με τον πατέρα του, Γιάννη Πλούταρχο. H αλήθεια είναι πως οι φωνές πατέρα και γιου παρουσιάζουν κάποιες ομοιότητες. Ο Γιώργος το ήξερε, το περίμενε, αλλά όπως ο ίδιος λέει, δεν έχει σκοπό να μοιάσει σε κανέναν. Και είναι μάλιστα έτοιμος να παλέψει σκληρά, για να αποδείξει πως αξίζει.

Πρόσφατα, ακούσαμε και το δεύτερο κομμάτι του με τίτλο ‘Έρωτας Μοιάζει’. Ένα επίσης ιδιαίτερο κομμάτι, το οποίο έχει ήδη αρχίσει να αγαπά ο κόσμος.