Σοφία Μουτίδου: «Ένιωσα ένα φοβερό πνίξιμο στο λαιμό μου. Δεν κατάλαβα τι συμβαίνει νόμιζα ότι πεθαίνω»

«Εγώ χτυπήθηκα από ζάλη, ταχυκαρδία, στομαχικά προβλήματα, που δεν ήταν τίποτα παθολογικό»

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Σοφία Μουτίδου: «Ένιωσα ένα φοβερό πνίξιμο στο λαιμό μου. Δεν κατάλαβα τι συμβαίνει νόμιζα ότι πεθαίνω»

Ένα νέο βίντεο στο κανάλι της στο Youtube ανέβασε η Σοφία Μουτίδου όπου μίλησε για τα ψυχοσωματικά της προβλήματα που έκαναν την εμφάνιση τους σε ηλικία 19 ετών.

Η εξομολόγηση της Σοφίας Μουτίδου για τα ψυχοσωματικά προβλήματα

Και πρόσθεσε η Σοφία Μουτίδου: «Τα δικά μου ψυχοσωματικά έχουν μια ιστορία τεράστια. Το πρώτο ψυχοσωματικό σύμπτωμα ήρθε όταν ήμουν 19 ετών και ήταν όταν κατέβηκα από το λεωφορείο στη Θεσσαλονίκη ένιωσα ότι χάνεται ο κόσμος γύρω μου, ότι ζαλίζομαι και νιώθω ένα φοβερό πνίξιμο στο λαιμό μου. Δεν κατάλαβα τι συμβαίνει νόμιζα ότι πεθαίνω…Το έχω υπό έλεγχο, το έχω σταθμίσει.

Οι άνθρωποι με ψυχοσωματικά το έχουμε κανονικά, το αισθανόμαστε από το κεφάλι μέχρι τα πόδια… Εγώ χτυπήθηκα από ζάλη, ταχυκαρδία, στομαχικά προβλήματα, που δεν ήταν τίποτα παθολογικό… Ο γιατρός τότε μου είπε ότι αν συνεχίσω έτσι δε θα τα πάω πολύ καλά»!

Και αποκάλυψε: «Πρόσφατα έμπλεξα με ένα σύμπτωμα στην καρδιά μου που μετά από εξετάσεις αποδείχθηκε ότι πρόκειται για κρίση πανικού. Είναι πανικός που με πιάνει τη νύχτα, όταν κοιμάμαι. Πανικός που με πιάνει από εξωτερικά ερεθίσματα. Είστε πάρα πολύ τυχεροί όσοι δεν έχετε ψυχοσωματικά. Νομίζω όμως ότι δεν υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχω ψυχοσωματικά».

Και κατέληξε λέγοντας η Σοφία Μουτίδου μετά τα σχόλια που έκανε για τις καταγγελίες: «Όταν βλέπω μια ταινία που γίνεται κάτι βίαιο, αναπτύσσω ταχυκαρδία. Το εισπράττω μέσα μου. Το ίδιο συμβαίνει και με τη δυνατή μουσική. Τα φώτα στα μεγάλα σούπερ μαρκετ, σε γήπεδα. Όλα αυτά μου συμβαίνουν όταν είμαι σε κατάσταση ηρεμίας, όταν πρέπει να κάτσω, όταν πρέπει να κοιμηθώ… Τα ψυχοσωματικά εμπεριέχουν φόβο θανάτου. Εκείνη την ώρα νομίζεις ότι πεθαίνεις… Τα ψυχοσωματικά έχουν πολλές μορφές, εγώ κοντεύω να της εξαντλήσω όλες».

Λίγα λόγια για την Σοφία Μουτίδου

Η Σοφία Μουτίδου γεννήθηκε στις 18 Απριλίου του 1972 στη Δυτική Γερμανία από μετανάστες γονείς, ο πατέρας της εργαζόταν ως ανθρακωρύχος και η μητέρα της ήταν νοικοκυρά επέστρεψαν όταν εκείνη ήταν 6 ετών στην Θεσσαλονίκη όπου και κατάγονταν οι γονείς της διότι ο πατέρας της την ήθελε να φοιτήσει σε ελληνικό σχολείο. Μετά την αποφοίτησή της από το λύκειο ξεκίνησε να σπουδάζει νομική στο Τμήμα Νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Έχει δίπλωμα άσκησης δικηγορίας. Με την άφιξη της στην Αθήνα, έδειξε κλίση προς την τέχνη του θεάτρου και έτσι σπούδασε υποκριτική. Έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές παραγωγές, σε θεατρικές παραστάσεις ενώ συμμετείχε ως συμπαρουσιάστρια του Γρηγόρη Αρναούτογλου στην εκπομπή του Mega, Όμορφος Κόσμος το πρωί. Έγινε γνωστή στο τηλεοπτικό κοινό μέσα από τη σειρά του ΑΝΤ1, Το καφέ της Χαράς, όπου υποδυόταν την Κυρά Δασκάλα.

Σοφία Μουτίδου ψυχοσωματικά προβλήματα

Δίδασκε υποκριτική στη δραματική σχολή της Μιμή Ντενίση και το 2012 άρχισε να ασχολείται με το stand up comedy. Από τον Ιούλιο του 2020 είναι παρουσιάστρια μαζί με την επίσης ηθοποιό Πηνελόπη Αναστασοπούλου, την τραγουδίστρια Κρυσταλλία Ρήγα και τη μουσικό και ψυχολόγο Σοφία Κουρτίδου στην ψυχαγωγική εκπομπή The Booth+ στο κανάλι Open Beyond. Στις βουλευτικές εκλογές του 2019 έθεσε υποψηφιότητα στην Α΄ Θεσσαλονίκης με το Κίνημα Αλλαγής αλλά δεν εκλέχθηκε.

Η Σοφία Μουτίδου διατηρεί επίσης ψυχαγωγικό κανάλι στη πλατφόρμα YouTube στην οποία αριθμεί πάνω από 300.000 εγγεγραμμένους συνδρομητές.