Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2021 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Πέθανε η γνωστή ηθοποιός Μαρία Βούλγαρη

Σύζυγός της υπήρξε ο Ανδρέας Βέμπος, αδελφός της Σοφίας Βέμπο

Πέθανε η γνωστή ηθοποιός Μαρία Βούλγαρη
News 01.04.2021 09:03
Από Ελένη Ζουγανέλη

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 90 ετών, η σπουδαία ηθοποιός, Μαρία Βούλγαρη και θλίψη έχει σκεπάσει την οικογένεια, τους φίλους της, όπως και τον καλλιτεχνικό χώρο.

Την είδηση του θανάτου της έκανε γνωστή ο γιος της με μια ανάρτηση στο προφίλ του στο Facebook, δημοσιεύοντας φωτογραφία της και γράφοντας:

«Αγαπητοί μου φίλοι.

Με λύπη θα ήθελα να ανακοινώσω πως η μητέρα μου Μαρία Βούλγαρη έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 90 ετών.
Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί στο Α κοιμητήριο Αθηνών στον Ι.Ναό των Αγίων Θεοδώρων εντός του κοιμητηρίου την Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021 και ώρα 13:00.

Στη μητέρα μου άρεσε να στηρίζει φιλανθρωπικούς σκοπούς και πιστεύω πως θα της άρεσε πολύ αν αντί στεφάνων, προσφέρατε στην μνήμη της κάποια ενίσχυση στην προσπάθεια της κοινωνικής κουζίνας «Ο άλλος άνθρωπος» που προσφέρει δωρεάν φαγητό σε όποιον χρειάζεται, όπως φυσικά μπορεί ο καθένας.

Έχω ήδη φροντίσει να επικοινωνήσω μαζί τους και να τους ενημερώσω σχετικά με την στήριξη εις μνήμην της ώστε να την μνημονεύσουν της στις δράσεις τους όπως άλλωστε κάνουν ήδη σε αντίστοιχες περιπτώσεις.

Αντίο μανούλα, σ’ αγαπώ, θα ζεις στις καρδιές μας.

Αιωνία της η μνήμη».

Χθες ωστόσο, έφυγε από τη ζωή και ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Νεστορίδης.

Μαρία Βούλγαρη πέθανε

Λίγα λόγια για την ταλαντούχα Μαρία Βούλγαρη που έφυγε από τη ζωή

Η Μαρία Βούλγαρη γεννήθηκε το 1931 στην Αθήνα και σύζυγός της υπήρξε ο Ανδρέας Βέμπος αδελφός της Σοφίας Βέμπο, με τον οποίο παντρεύτηκε το 1960 και απέκτησαν δυο γιους, το 1963 και 1966.

Ήταν απόφοιτος της σχολής του Εθνικού Θεάτρου, ενώ η πρώτη της εμφάνιση στο θεατρικό σανίδι ήταν το 1952 στη παράσταση «Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας».

Φιλμογραφία

  • Ο αλύγιστος (1968)
  • Ο ατσίδας (1962) [Βούλα Μαυροφρύδη]
  • Δουλέψτε για να φάτε / Χαραμοφάηδες (1961) [Κλειώ]
  • Έξω οι κλέφτες (1961) [Τριανταφυλλιά Αδάμαντα]
  • Το έξυπνο πουλί (1961) [Ηρώ Δαλέζη]
  • Σαρακατσανισσα (1959)[Αγγέλα, αποπλανημένη μητέρα από τον Δήμο Σκαφίδα]
  • Ο δρόμος με τις ακακίες (1956)

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Πέθανε από κορωνοϊό ο δημοσιογράφος Άρης Σκιαδόπουλος

Θλίψη! Πέθανε ο σκηνοθέτης Μπερτράν Ταβερνιέ

Share