Ράγισε καρδιές ο 97χρονος Νίκος Βανδώρος μετά τον θάνατο του γιου του

«Είμαι πλέον ένας ζωντανός νεκρός»

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Ράγισε καρδιές ο 97χρονος Νίκος Βανδώρος μετά τον θάνατο του γιου του

Μια εξομολόγηση που ραγίζει καρδιές έκανε ο Νίκος Βανδώρος 20 ημέρες μετά το θάνατο του γιου του, Θεόφιλου. Ο 97χρονος μίλησε στην εφημερίδα Espresso και τον δημοσιογράφο Νίκο Νικόλιζα, λέγοντας πως έχει στήριγμα μόνο την κόρη του.

Η συγκλονιστική εξομολόγηση του Νίκου Βανδώρου για το γιο του

«Είμαι πλέον ένας ζωντανός νεκρός. Το μόνο που παρακαλώ τον θεό είναι να πάω κοντά στο παιδί μου όσο πιο γρήγορα γίνεται. Είμαι σε άθλια ψυχολογική κατάσταση. Ο θάνατος του παιδιού μου ήταν για μένα το τελευταίο πικρό ποτήρι που μου έδωσε η ζωή.

Ποτέ κανένας γονιός να μην τύχει να θάψει το παιδί του. Είναι αβάσταχτος ο πόνος. Την υπόθεση με τον καρκίνο την μάθαμε πολύ τελευταία. Αμφιβάλλω αν το ήξερε και ο ίδιος ο Θεόφιλος ότι έχει καρκίνο. Δυστυχώς είμαι εδώ και μήνες μόνιμα καθηλωμένος στο κρεβάτι. Αν ήμουν όρθιος σαφώς και θα ήμουν δίπλα του συνέχεια και θα τον παρακινούσα για εξετάσεις και ότι άλλο χρειαζόταν. Έχασα δυστυχώς το στήριγμα μου και έχω χάσει τον κόσμο όλον.

Νίκος Βανδώρος θάνατος Θεόφιλου

Δεν μπορείτε να καταλάβετε πόσο υποφέρω και πονάω με τον χαμό του Θεόφιλου. Κρατάω αγκαλιά τη φωτογραφία του και κλαίω νύχτα μέρα. Ξημερώνει, βραδιάζει και εμένα με βρίσκει με την εικόνα του. Ήταν ένα παιδί με αγγελική ψυχή. Με αγαπούσε καλύτερα από τον εαυτό του. Με φρόντιζε τόσο πολύ το παιδί μου. Με τον Θεόφιλο είχαμε μια κοινή ιστορία.

Πριν από 20 χρόνια είχα καρκίνο. Μόλις το έμαθε, με έτρεξε σε όλους τους γιατρούς. Έγινε θυσία για μένα και χάρη σε εκείνον ζω μέχρι σήμερα. Τότε, μάλιστα, έπαιζε σε πολλά σίριαλ και θέατρα και είχε μια οικονομική άνεση. Έκανε τα πάντα και εγώ έζησα χάρη στη φροντίδα εκείνου. Πλέον χωρίς εκείνον είμαι ένας ζωντανός νεκρός. Έχω πάψει να θέλω να ζω».

«Τις 10 τελευταίες μέρες ήμασταν στον Ευαγγελισμό, κατάλαβα ότι ήταν να φύγει»

Η αδερφή του ηθοποιού μίλησε στην εκπομπή Αλήθειες με την Ζήνα και περιέγραψε τις τελευταίες 10 μέρες που πέρασαν στο νοσοκομείο.

«Ήταν ένας πολύ καλός άνθρωπος. Πρώτα από όλα αυτό. Έφυγε χθες το απόγευμα. Είχε μια περιπέτεια υγείας που κατέληξε σε καρκίνο και έφυγε από αυτό. Τις 10 τελευταίες μέρες ήμασταν στον Ευαγγελισμό. Κατάλαβα ότι ήταν να φύγει. Ήταν πάντα γενναίος.

Όταν είδε ότι τα πράγματα χειροτέρευαν επέλεξε να φύγει. Ήμασταν πάντα αγαπημένα αδέλφια. Ο πατέρας μας Νίκος Βανδώρος είναι 97 χρόνων και γνωρίζει τι έγινε. Ήρθαμε όλοι στο σπίτι για να του συμπαρασταθούμε. Ο Θεόφιλος έμενε μαζί του στο σπίτι, οπότε το πράγμα είναι αρκετά δύσκολο.», ανέφερε χαρακτηριστικά η αδερφή του Θεόφιλου Βανδώρου ενώ προηγουμένως είχε μιλήσει και ο πατέρας του.