Μαρία Κορινθίου: «Αν δεν γλείφεις και δεν είσαι σε κλίκες, πληρώνεις ακριβά το τίμημα»

«Η ομορφιά μου μού έχει κλείσει πόρτες, ειδικά στο θέατρο»

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Μαρία Κορινθίου: «Αν δεν γλείφεις και δεν είσαι σε κλίκες, πληρώνεις ακριβά το τίμημα»

Το μεσημέρι της Δευτέρας, η Μαρία Κορινθίου μίλησε στην εκπομπή Pop Up και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις ευκαιρίες που έχει χάσει στο θέατρο λόγω της εντυπωσιακής εμφάνισής της καθώς και στις «κλίκες» που υπάρχουν στον χώρο.

Παράλληλα, μίλησε για τον γάμο της με τον Γιάννη Αϊβάζη, ενώ σχολίασε και τις live streaming παραστάσεις που έχουν γίνει μόδα τους τελευταίους μήνες λόγω των εξελίξεων με την πανδημία του κορωνοϊού.

Οι δηλώσεις της Μαρίας Κορινθίου στο Pop Up

«Η ομορφιά μου μού έχει κλείσει πόρτες, ειδικά στο θέατρο. Δεν μπορούσαν να με φανταστούν σε διάφορους ρόλους. Κακώς! Όταν λειτουργείς ως μονάδα σε αυτό το χώρο από τα 24 και δεν σε βοηθάει κανένας, ούτε έχεις πλάτες, ούτε γλείφεις, ούτε είσαι σε κλίκες το πληρώνεις το τίμημα και πάρα πολύ ακριβά.

Θεωρώ το live streaming είναι απλά έσχατη ανάγκη για βιοποριστικούς λόγους. Και μένα μου είπαν να κάνω το Τζόρνταν live streaming αλλά αρνήθηκα. Εγώ δεν έκανα ποτέ δουλειά για τα χρήματα. Αν θεωρούσα ότι έκανα κάτι λάθος, έφευγα. Θα μπορούσα να είχα κάνει πάρα πολλά για τα χρήματα.

Με τον Γιάννη ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά, εγώ ήμουν πιο δύσκολη. Με κυνήγησε πολύ! Είμαι και τέτοιος άνθρωπος εγώ. Με έβαλε στη διαδικασία να μου γυρίσει το κεφάλι, να τον κοιτάξω από πάνω μέχι κάτω και να πω ότι ίσως και αξίζει», είπε χαρακτηριστικά η Μαρία Κορινθίου.

«Μου είπαν οι γυναίκες πρέπει να περάσουν από κρεβάτια σκηνοθετών για να πετύχουν»

Πριν από λίγο καιρό, η Μαρία Κορινθίου βρέθηκε καλεσμένη στο «Πρωινό» και μέσα σε όλα αναφέρθηκε στο κύμα καταγγελιών των τελευταίων ημερών.

Η δημοφιλής και καταξιωμένη ηθοποιός δεν δίστασε να ομολογήσει πως υπάρχει ένα συγκεκριμένο όνομα που παρενοχλεί γυναίκες αλλά και να μιλήσει γενικότερα για τις ραγδαίες εξελίξεις που έχουν σημειωθεί στο θέατρο τα τελευταία 24ωρα.

Η Μαρία Κορινθίου είπε χαρακτηριστικά: «Γενικά, όλα αυτά τα γνώριζα, νομίζω το μεγαλύτερο ποσοστό στον χώρο μας ήξερε αρκετά πράγματα. Τόσα χρόνια το πληρώνω που μιλάω ανοιχτά, πάντα έλεγα χωρίς να ονομάσω ανθρώπους, ότι γίνεται αυτό και ότι υπάρχει μέσα στον χώρο.

Ειδικά για 3 γυναίκες όσα είπαν, επειδή ήμασταν στο καμαρίνι μαζί και είναι φίλες μου, το ήξερα. Ήταν μικρές τότε και το αντιμετωπίζεις διαφορετικά…Δεν είναι εύκολο να μιλήσουν, έχουν οικογένειες από πίσω…».

Αναφορικά με τη δική της περιπέτεια, η Μαρία δήλωσε: «Όταν ήρθα από Αμερική, που δεν ήξερα και κανέναν, μου είπαν ότι οι γυναίκες ηθοποιοί πρέπει να περάσουν από συγκεκριμένα κρεβάτια σκηνοθετών, αλλιώς δεν θα κάνουν τίποτα. Μου το είπαν άνθρωποι που υποτίθεται ήταν του χώρου, αλλά στην πορεία δεν ήταν.

Το έκαναν για να εκμεταλλεύονται τα κορίτσια. Εγώ δέχτηκα ένα τύπου φλερτ, αλλά όχι σε τέτοιο σημείο. Μου είπε, άκου να δεις κοριτσάκι μου, αν δεν έρθεις, δεν θα κάνεις τίποτα στη ζωή σου και του είπα θα το δούμε».