Επίθεση του Ρουβίκωνα στο σπίτι του Νίκου Ευαγγελάτου και της Τατιάνας Στεφανίδου

Πέταξαν τρικάκια και το έβαψαν με σπρέι

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Επίθεση του Ρουβίκωνα στο σπίτι του Νίκου Ευαγγελάτου και της Τατιάνας Στεφανίδου

Μόλις πριν από λίγη ώρα, μέλη του Ρουβίκωνα πραγματοποίησαν καταδρομική επίθεση έξω από το σπίτι του Νίκου Ευαγγελάτου και της Τατιάνας Στεφανίδου, πετώντας τρικάκια και βάφοντας τους τοίχους με κόκκινο σπρέι.

Με ανάρτησή τους σε γνωστή αντιεξουσιαστική σελίδα τα μέλη του Ρουβίκωνα, που αυτοαποκαλούνται «Φεμινιστικός Τομέας Ρουβίκωνα» ανέλαβαν την ευθύνη της επίθεσης, ενώ αναφέρονται στους δυο δημοσιογράφους με υβριστικούς χαρακτηρισμούς.

Νωρίτερα, ο Ρουβίκωνας πραγματοποίησαν επίθεση και στο Υπουργείο Υγείας εκφράζοντας την υποστήριξή τους στους υγειονομικούς και προειδοποιώντας ότι «η οργάνωση και η μαζικότητα στο δρόμο είναι η μόνη και υπολογίσιμη απάντηση από τον εχθρό».

Θυμίζουμε πως πριν από λίγο καιρό, μία τοποθέτηση της Τατιάνας Στεφανίδου για το τροχαίο στη Βουλή αποτέλεσε την αφορμή για να δεχτεί αρκετά αρνητικά σχόλια.

Βίντεο από την επίθεση του Ρουβίκωνα στο σπίτι της Τατιάνας Στεφανίδου και του Νίκου Ευαγγελάτου

«Κάποιοι με στόχευσαν»

Η Τατιάνα Στεφανίδου απάντησε μέσα από την εκπομπή της, T-live για όσα γράφτηκαν στα social media τις τελευταίες ημέρες με αφορμή τα σχόλια της για το τροχαίο έξω από την Βουλή.

Συγκεκριμένα, πολλοί κατηγόρησαν την παρουσιάστρια για τον τρόπο που σχολίασε το τροχαίο στο οποίο έχασε τη ζωή του ένας 23χρονος μοτοσικλετιστής.

«Αυτό που είδατε είναι όλη η αλήθεια, είναι οι αποκαλύψεις και το ρεπορτάζ της εκπομπής από την πρώτη ημέρα που έγινε το τροχαίο. Όταν καταγγείλαμε από την πρώτη στιγμή την παρανομία του υπηρεσιακού δεν υπήρχε το βίντεο. Θέλω να πω το εξής.

Τρεις μέρες ασταμάτητα προσπαθήσαμε να καταγγείλουμε τις εγκληματικές πράξεις, στηλιτεύσαμε την εγκληματική συμπεριφορά του οδηγού του υπηρεσιακού. Θέλω να ρωτήσω εσάς του νοήμονες ανθρώπους. Υπάρχει περίπτωση ένας δημοσιογράφος την τέταρτη ημέρα να βγει ξαφνικά και όσα υποστήριζε να αποφασίσει να τα ανατρέψει πλήρως;

Κάποιοι, λοιπόν, στοχοποιώντας, με διάθεση ανθρωποφαγίας, με διάθεση διαστρέβλωσης της αλήθειας στα social media, πήραν μια φράση, όσον αφορά την ταχύτητα του βίντεο και όχι της μοτοσυκλέτας και πήραν το δικό μου άγχος, μήπως προβάλλουμε ένα βίντεο που δεν έχουμε ελέγξει, που η ταχύτητά του είναι πιο γρήγορη από την πραγματική. Και κράτησα επιφυλάξεις για το βίντεο για να προστατέψουμε το παιδί.

Κάποιοι με στόχευσαν. Πήραν όσα είπα και έγραψαν: “Η Στεφανίδου λέει ότι φταίει το παιδί”. Εσείς που ξέρετε την αλήθεια, εσείς, σας καλώ να κοινοποιήσετε την αλήθεια. Το βίντεο της αληθείς και όχι το βίντεο της στοχοποίησης, της διαστρέβλωσης και της ανθρωποφαγίας. Αυτά.», είπε χαρακτηριστικά η Τατιάνα Στεφανίδου.