Στον εισαγγελέα σήμερα ο Πέτρος Φιλιππίδης για έναν βιασμό και δυο απόπειρες

Αναμένεται να ζητήσει προθεσμία για να προετοιμάσει τις ανωμοτί εξηγήσεις του

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Στον εισαγγελέα σήμερα ο Πέτρος Φιλιππίδης για έναν βιασμό και δυο απόπειρες

Στο εισαγγελέα Κων. Σπυρόπουλο, θα βρεθεί σήμερα ο Πέτρος Φιλιππίδης, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις ως ύποπτος για τα τρία αδικήματα - βιασμό και δυο απόπειρες βιασμού - τα οποία είναι σε βαθμό κακουργήματος.

Βέβαια, όπως έγινε γνωστό, αναμένεται να ζητήσει προθεσμία, προκειμένου να προετοιμάσει τις ανωμοτί εξηγήσεις του. Το υπόμνημα θα καταθέσει δια του δικηγόρου του, χωρίς να χρειάζεται να παρουσιαστεί ο ίδιος στον εισαγγελέα.

Αμέσως μετά τη παροχή εξηγήσεων ο εισαγγελικός λειτουργός θα αποφασίσει εάν θα προβεί σε απαγγελία κατηγορίας σε βάρος του Πέτρου Φιλιππίδη. Αν προχωρήσει στην άσκηση δίωξης, τότε η δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση θα διαβιβαστεί σε ανακριτή, ο οποίος αφού τη μελετήσει θα καλέσει τον ηθοποιό σε απολογία. Επίσης, ο Πέτρος Φιλιππίδης απάντησε με εξώδικο στην καταγγελία ηθοποιού για ξυλοδαρμό.

Πέτρος Φιλιππίδης βιασμός

«Μου έλεγαν ότι αν συνεργαστώ με τον Φιλιππίδη θα φτύσω αίμα»

Η Σοφία Μουτίδου το πρωί της Τρίτης βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή Ευτυχείτε κι αφού σχολίασε με... τον δικό της μοναδικό τρόπο τον Αλέξη Παππά και την συμμετοχή του στο Survivor, αναφέρθηκε μαζί με την Κατερίνα Καινούργιου στο το «τσουνάμι» των καταγγελιών στον καλλιτεχνικό χώρο, το ελληνικό #Metoo και τα ονόματα των συναδέλφων της που έχουν κατηγορηθεί για βίαιες πράξεις.

«Μου αρέσει ο σχολιασμός κι αυτό που κάνω στο κανάλι μου στο Youtube», είπε αρχικά η Σοφία Μουτίδου και αποκάλυψε πως έχει πάει η ίδια σε κανάλια και έχει ζητήσει να κάνει εκπομπή σχολιασμού στην τηλεόραση.

Μιλώντας για τα περιστατικά βίας και κακοποίησης στον καλλιτεχνικό χώρο ανέφερε: «Δεν πετάω στα ουράνια ότι όλα θα αλλάξουν, ούτε ότι θεωρώ ότι ήταν μάταια. Κατ’ αρχάς κάποιοι άνθρωποι μπήκαν στη θέση τους και μόνο που μπήκαν αυτοί οι τόσο ισχυροί άνθρωποι στη θέση τους, θα τους κάνει όλους πιο προσεκτικούς. Ζω για τη μέρα που θα μπούμε στο θέατρο να κάνουμε πρόβα και θα έχουμε το αστείο “φέρε μου ρε το νερό” και θα λέμε θα σου κάνω μήνυση για το “ρε”. Ζω για τη στιγμή που κάποιοι άνθρωποι που έχουν πάρει πολλή αέρα από τη θέση τους και έχουν κάνει τέρατα και παραμένουν στον χώρο, θα το βουλώσουν για λίγο. Και στο διάστημα αυτό εμείς θα συνεχίσουμε να δίνουμε αγώνες. Ο φόβος φυλά τα έρμα. Αν περιμένουμε να σεβαστεί κάποιος κάτι δεν θα σεβαστεί τίποτα».

Για τα σκάνδαλα με τους ηθοποιούς και τους σκηνοθέτες που έχουν γίνει γνωστά είπε: «Θα σου πω πολύ έντιμα τι ήξερα και τι δεν ήξερα. Εγώ ήξερα ότι ο Φιλιππίδης είναι ένας πάρα πολύ δύστροπος χαρακτήρας, πάρα πολύ δύστροπος συνεργάτης. Δεν είχα συνεργαστεί ποτέ, μου έλεγαν ότι αν θα δουλέψω θα φτύσω αίμα. Δεν μου είχε γίνει και κάποια πρόταση, το απέφευγα. Μου έλεγαν θα περάσεις πολύ δυσάρεστα.

Για τα σεξουαλικά του ήξερα ότι την πέφτει, γενικώς, δεν γνώριζα λεπτομέρειες. Για τον Κ.Σ δεν ήξερα τίποτα, έμαθα μία πληροφορία όσο ήμουν στο The Booth. Για τον Κιμούλη ήξερα ότι είναι ένας δύσκολος χαρακτήρας και τοποθετήθηκα κιόλας. Όσον αφορά στον Λιγνάδη, δεν ήξερα τίποτα. Τον ήξερα προσωπικά τον Λιγνάδη, τον γνώρισα σε ένα διήμερο στις Βρυξέλλες, σε μια Ημερίδα για τον Πολιτισμό. Γνώρισα τον Δημήτρη σε μια φοβερή στιγμή, περάσαμε ένα υπέροχο διήμερο. Ούτε υπήρξε κάποιο σχόλιο και κάποιος υπαινιγμός. Δεν είχα ιδέα, ήταν τρομερά δύσκολη η θέση μου, όταν έμαθα κάτι τόσο σοκαριστικό. Είναι τρομερή η τρύπα που τρως, δεν ξέρεις από που σου έρχεται».

Και συνέχισε: «Βλέπω σίριαλ και λέω ο κόσμος θα βλέπει και θα λέει τώρα “εσύ είσαι εντάξει τώρα “. Για οποιονδήποτε θα έχει μπει η βρώμα. Αυτό έχουν όμως οι επαναστάσεις. Όταν βάλεις ένα νέο σοκαριστικό θα υποστείς για λίγο καιρό βρώμα».

Ωστόσο, η Σοφία Μουτίδου αναφέρθηκε και στο περιστατικό εργασιακού εκφοβισμού που την έκανε να αποχωρήσει από την παράσταση «Μπαμπά μην Ξαναπεθάνεις Παρασκευή».

«Ο λόγος που έφυγα από το “Μπαμπά μην Ξαναπεθάνεις Παρασκευή” ήταν ένα περιστατικό εργασιακού bullying. Συνέβη κάτι σε κάποιον άλλον και παραιτήθηκα εγώ», είπε η Σοφία Μουτίδου.