Φαλελάκης: «Η σχέση μου με τον Χατζησάββα με "προστάτευσε" στο να μη δεχτώ σεξουαλική παρενόχληση»

«Ήταν ένα πρόσωπο που έχαιρε καθολικής εκτίμησης»

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Φαλελάκης: «Η σχέση μου με τον Χατζησάββα με

Στο περιοδικό “7Μέρες Tv” και τον Γιάννη Βίτσα παραχώρησε συνέντευξη, ο Κώστας Φαλελάκης. Ο ηθοποιός, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε και στις καταγγελίες που γίνονται το τελευταίο διάστημα στον χώρο του θεάτρου, αλλά και στον αείμνηστο Μηνά Χατζησάββα.

Όσα είπε ο Φαλελάκης για τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις και τον Μηνά Χατζησάββα

Έτυχε ποτέ στην πορεία σου να βιώσεις οποιουδήποτε είδους βία;

Προσωπικά όχι. Έχω υπάρξει, όμως, μάρτυρας τέτοιων περιστατικών με πρωταγωνιστές κάποιους από τους καταγγελλόμενους και θύματα άλλους συναδέλφους. Η λεκτική βία στο θέατρο κατάλοιπο μίας προηγούμενης γενιάς, η οποία αντιλαμβανόταν την αγένεια και την αλαζονεία ως στοιχεία δημιουργικότητας. Οπότε, υπήρχε μια ανοχή πάνω σε αυτό. Η νέα γενιά, όμως, δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί της και καλά κάνει.

Έχεις δεχτεί ποτέ σεξουαλική παρενόχληση;

Δεν έτυχε. Θεωρώ ότι συνετέλεσε σε αυτό και η σχέση μου με τον Μηνά Χατζησάββα που ήταν γνωστή. Ήταν ένα πρόσωπο που έχαιρε καθολικής εκτίμησης και αυτό το γεγονός ενδεχομένως να με "προστάτευσε" από τέτοιου είδους συμπεριφορές.

Φαλελάκης Χατζησάββας

Τα συγκινητικά λόγια του Κώστα Φαλελάκη για τον Μηνά Χατζησάββα

Μερικά συγκινητικά λόγια για τον Μηνά Χατζησάββα μοιράστηκε ο Κώστας Φαλελάκης μετά τον θάνατο του, σε συνέντευξη που παραχώρησε.

Ο ηθοποιός μίλησε στο περιοδικό People και τον Μαρίνο Βυθούλκα και δεν δίστασε να μιλήσει για την προσωπική του ζωή.

«Η προσωπική μου ζωή είναι άνοστη. Μεγάλη παρηγοριά και ψυχραιμία παίρνω από τη δουλειά μου. Όταν θέλαμε να “ειρωνευτούμε” συναδέλφους με τον Μηνά, λέγαμε ότι υπάρχουν δύο τύποι ηθοποιών: Αυτοί που κάνουν τη δουλειά τους και γυρνούν σπίτι τους κι εκείνοι που κάνουν ό,τι μπορούν για να μη γυρίσουν στο σπίτι. Προσωπικά, όταν τέλειωνε η παράσταση, στην τρίτη υπόκλιση, σχεδόν δεν έβγαινα.

Ήθελα να γυρίσω στο σπίτι, διότι με περίμενε μια συναρπαστική πραγματικότητα. Τα 25 χρόνια που έζησα με τον Μηνά ήταν συναρπαστικά. Μετά τον θάνατό του είμαι ο τελευταίος που φεύγει από το θέατρο. Κι αυτό γιατί δεν με περιμένει τίποτα στο σπίτι. Αυτή την περίοδο, το θέατρο και η τηλεόραση έχουν γίνει η οικογένειά μου.

Δεν είναι και το καλύτερό μου να δίνω συνεντεύξεις. Η έκβαση μιας συνέντευξης εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον δημοσιογράφο. Μερικές φορές με κάνουν να αισθάνομαι καλά και να είμαι ήρεμος, αλλά και σε κάποιες άλλες όχι», είπε