Πρίγκιπας Φίλιππος: Αντιδράσεις με το μήνυμα του Χάρι και της Μέγκαν για τον θάνατο του

Απλό και πολύ λιτό

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Πρίγκιπας Φίλιππος: Αντιδράσεις με το μήνυμα του Χάρι και της Μέγκαν για τον θάνατο του

Ο πρίγκιπας Φίλιππος έφυγε από την ζωή σήμερα, σε ηλικία 99 ετών, με τον πρίγκιπα Χάρι και την σύζυγο του Μέγκαν Μάρκλ μετέφεραν τα συλλυπητήρια τους.

Τρεις εβδομάδες μετά την έξοδό του από το νοσοκομείο ο πρίγκιπας Φίλιππος δυστυχώς «έσβησε», με το Παλάτι να γνωστοποιεί τη δυσάρεστη είδηση σήμερα το μεσημέρι.

Λίγες ώρες μετά, ο εγγονός του πρίγκιπα, Χάρι και η αγαπημένη του, Μέγκαν Μάρκλe, μέσα από τον λογαριασμό τους στο Twitter μετέφεραν τα συλλυπητήρια τους για τον θάνατο του.

Το μήνυμα του πρίγκιπα Χάρης και της Μέγκαν Μάρκλ για τον θάνατο του πρίγκιπα Φίλιππου

«Αναπαύσου εν ειρήνη Αυτού Υψηλότητα Δούκα του Εδιμβούργου».

Πρίγκιπας Φίλιππος αντιδράσεις με το μήνυμα του Χάρι και της Μέγκαν για τον θάνατο του

Πού θα γίνει η κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου

Μεσίστια κυματίζει εδώ και λίγη ώρα η σημαία της Μεγάλης Βρετανίας στο Buckingham ως ένδειξη πένθους για τον θάνατο του συζύγου της Βασίλισσας Ελισάβετ, πρίγκιπα Φίλιππου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 99 ετών μετά από πολλά προβλήματα που αντιμετώπιζε με την καρδιά του.

Σύμφωνα με το Reader’ Digest θα ενεργοποιηθεί το πρωτόκολλο «Forth Bridge», ένα σχέδιο για το τι θα ακολουθήσει μετά τον θάνατό του. Το Ηνωμένο Βασίλειο (το οποίο περιλαμβάνει την Αγγλία, τη Σκωτία, την Ουαλία και τη Βόρεια Ιρλανδία) μπαίνει σε μια εθνική περίοδο πένθους που θα διαρκέσει μέχρι την κηδεία, ενώ η Βασίλισσα Ελισάβετ θα θρηνήσει τον σύζυγό της για 8 μέρες.

Πρίγκιπας Φίλιππος θάνατος

Μετά το θάνατό του, ο πρίγκιπας Φίλιππος θα ταφεί στους κήπους του Φρόγκμορ, στο κάστρο Γουίνδσορ. Ο απομονωμένος κήπος των 35 στρεμμάτων είναι ένα καλά κρυμμένο στολίδι της βασιλικής οικογένειας. Σύμφωνα με την The Telegraph, «εκεί κάνει βόλτα τα corgis της η βασίλισσα Ελισάβετ». Μάλιστα, είναι τόσο μεγάλη η αγάπη του πρίγκιπα Φίλιππου για το μέρος αυτό, που στο Φρόγκμορ Χάουζ έχει μεταφέρει την τραπεζαρία από το βασιλικό γιοτ, Μπριτάνια.

Επίσης, στο Φρόγκμορ, η βασίλισσα Βικτόρια έχτισε ένα μαυσωλείο για τον σύζυγό της και ετάφη εκεί κι αυτή δίπλα του μετά τον θάνατό της. Τα περισσότερα άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας έχουν ταφεί στο Αβαείο του Γουεστμίνστερ και στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, αλλά πιθανότατα ο Φίλιππος ίσως να επέλεξε τους κήπους του Φρόγκμορ λόγω της σημασίας τους για την οικογένειά του.