Σπύρος Μπιμπίλας: «Με τον Γιώργο Λιάγκα φτάσαμε σε ακραία πράγματα»

«Για πρώτη φορά παίρνω χάπια για να κοιμηθώ»

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Σπύρος Μπιμπίλας: «Με τον Γιώργο Λιάγκα φτάσαμε σε ακραία πράγματα»

Το βράδυ της Παρασκευής, ο Σπύρος Μπιμπίλας βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή του Θέμη Γεωργαντά, After Dark και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε σε όλα όσα έζησε την περίοδο των καταγγελιών, στο σχόλιο περί «μετρίου ηθοποιού» καθώς και σε ένα περιστατικό που είχε γίνει στο παρελθόν με τον Γιώργο Λιάγκα.

Ο πρόεδρος του ΣΕΗ μίλησε για την καριέρα του καθώς και για όλα όσα έγιναν τους τελευταίους μήνες με την υπόθεση Λιγνάδη, ενώ ξεκαθάρισε πως το πολύ χρήμα κάνει κακό σε κάποιους ανθρώπους.

Οι δηλώσεις του Σπύρου Μπιμπίλα στο After Dark

«Για πρώτη φορά παίρνω χάπια (φυτικά) για να κοιμηθώ. Δεν περνάω πολύ καλά με όλα αυτά. Yπάρχουν άνθρωποι που φοβούνται να μιλήσουν αλλά υπάρχουν και οι καταγγελίες που δεν υφίστανται. Για παράδειγμα ένας τσακωμός στην πρόβα, συμβαίνει.

Έχω ένα άσχημο συναίσθημα γιατί πρέπει να ζητήσω συγγνώμη για ανθρώπους της γενιάς μου για απρεπή συμπεριφορά…Αν τα θέατρα ήταν ανοιχτά δεν θα γινόταν όλο αυτό σε τέτοιο μεγάλο βαθμό. Βοήθησαν οι συγκυρίες. Θα πρέπει να προσέχουμε οι καταγγελίες να είναι ουσιώδεις. Οι σεξουαλικές παρενοχλήσεις είναι απαράδεκτες και ας είναι κάποια άτομα του περιβάλλοντός μας. Το πολύ χρήμα έκανε μεγάλο κακό σε κάποιους ανθρώπους.

Έχω δεχτεί μπούλινκγ. Aπό δημοσιογράφο και ήμασταν και φίλοι. Κάθε φορά που έλεγε κάτι κακό για μένα, προσπαθούσαν να βρω αυτόν που τα λέει και να του πω να με γνωρίσει πρώτα και μετά να μιλήσει. Όταν λύσω τη διαφορά μου, δεν κρατάω κακία. Είμαι ξανά φίλος όταν λυθεί η διαφορά. Με τον Γιώργο Λιάγκα φτάσαμε σε ακραία πράγματα και τον οποίο τον ήξερα από 16 ετών κι είμαστε και φίλοι.

Για το “μέτριος ηθοποιός” δεν ένιωσα απολύτως τίποτα. Κάπως μειδίασα. Αφού απάντησε όλη η Ελλάδα, εγώ δεν απάντησα τίποτα. Δέχθηκα κύμα συμπαράστασης. Στην Επίδαυρο έχω πάει με πολύ σημαντικούς ανθρώπους. Δεν έχει σημασία αν εγώ δεν ήμουν ποτέ πρωταγωνιστής. Είμαι χορτασμένος σε όλα στη ζωή μου», είπε χαρακτηριστικά ο ηθοποιός.

"Με έλεγαν μαϊντανό, με αποκαλούσαν κιτς τύπο και γενικά προσπαθούσαν να με παρουσιάσουν ως trash"

Ο Σπύρος Μπιμπίλας όπως οι περισσότεροι, αν όχι όλοι, γνωρίζουν είναι πρόεδρος στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου στον Οργανισμό Εταιρικών Θιάσων και του Οργανισμού Διονύσου.

Αυτές τις ημέρες το όνομά του έχει έρθει στο προσκήνιο λόγω των καταγγελιών που έχουν εμφανιστεί στον χώρο. Ο ίδιος παραχώρησε πρόσφατα μια άκρως αποκαλυπτική συνέντευξη στην εφημερίδα Espresso και στο Νίκο Νικόλιζα αναφερόμενος στην περίοδο που ένιωθε πως ήταν απλά, "αδιάφορος".

 Σπύρος Μπιμπίλας

Όταν πηγαίνεις στο σπίτι των φίλων σου, μετά τα τελευταία γεγονότα, ποια είναι η πιο συχνή ερώτηση που σου κάνουν;

Όλοι μου λένε «πες το μας off the record». Αυτό μου έχει σπάσει τα νεύρα (γέλια). Επίσης, γελάω που όλοι εκείνοι οι δημοσιογράφοι που με το ζόρι περνούσαν κάποτε από δίπλα μου και με κοιτούσαν υποτιμητικά τώρα μου λένε ότι με λάτρευαν από πάντα.

Είναι καρφί στην καρδιά όλο αυτό το υποτιμητικό ύφος που είχαν για σένα;

Όχι, γιατί πάντα ήξερα ποιος είμαι και τους είχα γραμμένους. Τώρα όμως το διασκεδάζω. Τότε, δεν μου έδιναν το βήμα. Τώρα, τους θυμίζω το λάθος τους.

Ποιο είναι το πιο άσχημο σχόλιο που έχει γραφτεί για σένα;

Με έλεγαν μαϊντανό, με αποκαλούσαν κιτς τύπο και γενικά προσπαθούσαν να με παρουσιάσουν ως trash. Αγνοώντας ότι εγώ έπαιζα στα καλύτερα θέατρα, με τους καλύτερους σκηνοθέτες. Ο κάθε άνθρωπος, που με μεγάλη ευκολία καταδικάζει τον συνάνθρωπό του, πρέπει να κοιτάζεται καλύτερα στον καθρέφτη. Ξεχνάνε ότι εγώ είχα πάντα χρήματα και πάντα βοηθούσα τους συνανθρώπους μου. Και δεν τα είχα από την οικογένειά μου. Τα δούλευα από το πρωί μέχρι το βράδυ σαν το μυρμήγκι από μικρό παιδί.