Θάλεια Ματίκα: «Έχω υποστεί κακοποιητικές συμπεριφορές από σκηνοθέτη, με σαδιστικό τρόπο»

«Το έχω βιώσει και είναι πολύ αρρωστημένο»

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Θάλεια Ματίκα: «Έχω υποστεί κακοποιητικές συμπεριφορές από σκηνοθέτη, με σαδιστικό τρόπο»

Καλεσμένη στην εκπομπή Πάμε Δανάη βρέθηκε Θάλεια Ματίκα, όπου μίλησε για το κίνημα metoo και εξομολογήθηκε τις κακοποιητικές συμπεριφορές που έχει δεχτεί από σκηνοθέτη με τον οποίο είχε συνεργαστεί.

Η εξομολόγηση της Θάλειας Ματίκα για την κακοποιητική συμπεριφορά που δέχτηκε

«Επέλεξα να μη μιλήσω δημόσια για τις κακοποιητικές πράξεις στο θέατρο, σοκαρίστηκα από όσα ακούστηκαν. Ο δρόμος που άνοιξε η Σοφία Μπεκατώρου, πέρασε στο θέατρο και έδωσε τη δύναμη σε ανθρώπους να μιλήσουν. Οι άνθρωποι, οι οποίοι κατηγορήθηκαν, έστω και ένας, έστω και την τελευταία στιγμή δεν βγήκαν να ζητήσουν συγγνώμη»

«Έχω υποστεί κακοποιητικές συμπεριφορές από σκηνοθέτη, με σαδιστικό τρόπο, σαδιστική συμπεριφορά στη διάρκεια της πρόβας. Ήταν μια εφιαλτική εμπειρία για μένα. Η βία είναι βία. Φυσικά και το έχω βιώσει και είναι πολύ αρρωστημένο, δεν πιστεύω καθόλου σε αυτή τη διαδικασία, δεν με ενδιαφέρει το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα καθόλου», είπε η Θάλεια Ματίκα που έζησε μια απώλεια.

Λίγα λόγια για την ηθοποιό, Θάλεια Ματίκα

Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 4 Ιουλίου του 1978. Αφού αποφοίτησε από τη Γερμανική Σχολή Αθηνών, σπούδασε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Πειραιά. Θεατρικές σπουδές πραγματοποίησε στη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν.

Έχει πραγματοποιήσει εμφανίσεις στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Γνωστή σε ένα ευρύτερο κοινό έγινε την περίοδο 2003 - 2004 με τη συμμετοχή της στην τηλεοπτική σειρά του Χριστόφορου Παπακαλιάτη "Κλείσε τα Μάτια" (τηλεοπτικός σταθμός Mega).

Θάλεια Ματίκα κακοποιητικές συμπεριφορές

Κορυφαίο σταθμό στην καριέρα της αποτέλεσε ο ρόλος της στη σειρά του Μανούσου Μανουσάκη Μη μου λες αντίο, στο ρόλο της Χριστίνας, μιας όμορφης φοιτήτριας Νομικής στην περιοχή της Κομοτηνής, η οποία ερωτεύεται παράφορα τον Μουράτ, μουσουλμάνο από την Κομοτηνή και αναπτύσσουν μια θυελλώδη σχέση χωρίς εκείνη να γνωρίζει την πραγματική του ταυτότητα. Έκτοτε εμφανίζεται σταθερά σε τηλεοπτικές σειρές και θεατρικές παραστάσεις.

Με τη συμμετοχή της στην ταινία μικρού μήκους "Μικρός Ινδιάνος" του Σταύρου Στάγκου κέρδισε το Βραβείο Α' Γυναικείου Ρόλου στο Φεστιβάλ Δράμας.