Ηρώ Μανέ: Μας δείχνει για πρώτη φορά την χορεύτρια κόρη της

«Δεν ευχόμουν να γίνει ηθοποιός, αλλά ήξερα θα ασχοληθεί με την τέχνη»

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Ηρώ Μανέ: Μας δείχνει για πρώτη φορά την χορεύτρια κόρη της

Το βράδυ της Τρίτης, η Ηρώ Μανέ βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου, The 2night Show και μέσα σε όλα μίλησε για τις διαχωριστικές γραμμές που βάζουν οι άνθρωποι του κινηματογράφου.

Η σπουδαία ηθοποιός αναφέρθηκε επίσης στο πρώτο σήριαλ στο οποίο πρωταγωνίστησε ενώ μίλησε για την κόρη της, την Φαίδρα.

Ηρώ Μανέ συνέντευξη στο the2night

Οι δηλώσεις της Ηρώς Μανέ

«Θα ήταν τελείως διαφορετική η ζωή αν δεν υπήρχε η κόρη μου. Εκεί συμπυκνώνεται το άπαν. Έχω μια πορεία πολύ καλή, ο κόσμος με έχει τιμήσει με την αγάπη του, έχω ευτυχήσει που έκανα καλές δουλειές, αλλά όλα εκεί γυρίζουν. Όταν έρχεται ένα παιδί στη ζωή σου και κλειδώνουν σκέψεις και αξίες, ανοίγονται άλλοι δρόμοι. Θα μου άρεσε πολύ να ακούσω τη λέξη “γιαγιά”. Η κόρη μου είναι 23 ετών, θα επιλέξει τι θα κάνει στη ζωή της εκείνη.

«Δεν ευχόμουν να γίνει ηθοποιός, αλλά ήξερα θα ασχοληθεί με την τέχνη. Έβλεπα κι εγώ στα 4 της τι θέλει και την οδήγησα σε σχολή χορού και τώρα είναι και στο Πάντειο. Όταν η Φαίδρα τελείωνε το δημοτικό είχαν την ανάγκη να την υποστηρίξω. Δεν είχα και καμία σοβαρή πρόταση τότε. Δεν άφησα την καριέρα μου. Πήραν την πορεία τους τα πράγματα.

Δεν έζησα θεατρικά μαζί τους, η εμπειρία ήταν υπέροχη. Έχω πολύ ωραία μνήμη. Είχα γνωρίσει την Καλουτά, τη Ρένα Βλαχοπούλου σε κάποια εκδήλωση. Δεν είχα την τύχη να γνωρίσω πολλούς ανθρώπους».

Δεν είναι ωραίο έναν ηθοποιό να τον γνωρίζεις μόνο από έναν τομέα. Είναι μονοδιάστατο. Έχεις μια πιο ολοκληρωμένη άποψη αν τον δεις παντού. Κινηματογράφο έκανα μόνο μια φορά όταν ξεκίναγα. Οι άνθρωποι του σινεμά έχουν τη μυθολογία ότι όποιοι έχουν κάνει τηλεόραση είναι διαφορετικοί. Έχουν διαχωριστικές γραμμές. Θεωρούν ότι αυτό είναι λίγο “καμένος”. Υπάρχουν δύο περιπτώσεις, σαν να βλέπεις μια τηλεοπτική εικόνα στο σινεμά και η άλλη μια ακραία εικόνα που ο θεατής δεν την καταλαβαίνει.

Έχει επέλθει η περίοδος εσωστρέφειας στον κόσμο και στον καλλιτεχνικό, νομίζω ότι θα ανοίξει η συνθήκη με την καραντίνα και θα πάμε πολύ καλύτερα. Θα βγουν πολύ ωραία πράγματα στην πορεία.

Έχω φίλους και φίλες από τον χώρο, αλλά η Πασχαλιά είναι μια σχέση που δεν έχει κραδασμούς».

Λίγα λόγια για την ταλαντούχα Ηρώ Μανέ

Είναι γνωστότερη για το ρόλο της Φλώρας Μητροπούλου στην τηλεοπτική σειρά Εγκλήματα. Γεννήθηκε στη Χίο το 1961 και είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών στο τμήμα πολιτικών επιστημών. Σπούδασε υποκριτική στη δραματική σχολή του Θεάτρου Τέχνης. Το 2012 εξελέγη πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, θέση την οποία κατείχε μέχρι το 2014.

Παντρεύτηκε το 1997 και έχει αποκτήσει μία κόρη, τη Φαίδρα.

Το 2017 πραγματοποίησε το σκηνοθετικό της ντεμπούτο, σκηνοθετώντας στο Εθνικό Θέατρο το έργο Τιτανομαχίες της Νατάσας Σίδερη, με πρωταγωνιστές τους Ταμίλα Κουλίεβα και Κώστα Τριανταφυλλόπουλο