Θανάσης Κουρλαμπάς: Η απώλεια του πατέρα του που του κόστισε - «Χάνεις ένα σύμμαχο εκείνη τη στιγμή»

Η γλυκιά εξομολόγηση για τον γιο του - «Όταν κάνει μπαλέτο τον βλέπω ευτυχισμένο»

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Θανάσης Κουρλαμπάς: Η απώλεια του πατέρα του που του κόστισε - «Χάνεις ένα σύμμαχο εκείνη τη στιγμή»

Το βράδυ της Τετάρτης, ο Θανάσης Κουρλαμπάς βρέθηκε καλεσμένος στα Μεσάνυχτα και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην απώλεια που του κόστισε, αυτή του πατέρα του.

Ο γνωστός ηθοποιός μίλησε επίσης για την πορεία του στην υποκριτική, την οικογένεια του αλλά και για την συμμετοχή του στις Άγριες Μέλισσες.

Οι δηλώσεις του Θανάση Κουρλάμπα

«Το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς μου είναι το θέατρο. Έχω περάσει δύσκολα όταν δεν πήγαινε η παράσταση καλά αλλά όλο κάτι γίνεται… κάτι μαγικό. Όταν πάτησα για πρώτη φορά στο σανίδι, ένιωσα ένα πολύ περίεργο συναίσθημα.

Ο πατέρας μου πέθανε στην εφηβεία μου. Καταλαβαίνεις ότι χάνεις ένα σύμμαχο εκείνη τη στιγμή. Είναι μοναδική η σχέση πατέρα γιου. Καλύπτει άλλου είδους κενά. Χτίζει άλλες μεριές του χαρακτήρα του αγοριού. Η μητέρα και η αδελφή μου με στήριξαν.

Η Αθηνά η σύζυγός μου, είναι θεατρολόγος και είχε έρθει στο θέατρο για ένα πρότζεκτ και γνωριστήκαμε. Είμαστε μαζί από το 2003 και μου αρέσει να έρχεται στις πρεμιέρες μου να μου λέει τη γνώμη της».

Για τη συμμετοχή τους στις «Άγριες Μέλισσες», ο ηθοποιός είπε χαρακτηριστικά: «Είχα την τύχη να κάνω ένα ιδιαίτερο ρόλο στις Άγριες Μέλισσες. Μου αρέσουν οι ρόλοι του κακού γιατί είναι πεδίο που μπορείς να ψάξεις πράγματα που είναι απομακρυσμένα και να τα κάνεις αλήθεια».

Αναφορικά με την παιδιά του δήλωσε: «Έρχονται και με βλέπουν. Είναι ισχυρό το συναίσθημα να σε βλέπουν τα παιδιά σου. Έχουν το ταλέντο τους. Η κόρη μου είναι καλή στα φιλολογικά και τη μουσική και ο γιος μου ασχολείται με το μπαλέτο. Αυτό που έχω να πω μόνο είναι ότι όταν ένα παιδί δείχνει ένα χάρισμα και αγάπη σε κάτι, ο γονιός πρέπει να το ενισχύσει και να είναι δίπλα του, ώστε αυτό να ανθίσει.

Η ζωή μου με έφερε εδώ κι η δουλειά μου ήταν επιλογή μου, οπότε και τα παιδιά έχουν πάρει από τους γονείς να κάνουν την επιλογή τους. Έτσι έχουν πιθανότητες να ευτυχήσουν. Όταν βλέπω το γιο μου να κάνει μπαλέτο τον βλέπω ευτυχισμένο. Θέλω τα παιδιά μου να κάνουν πράγματα που τα κάνουν ευτυχισμένα. Τώρα που μπαίνουμε στη φάση της εφηβείας προσπαθώ να παίξω το σωστό ρόλο στη ζωή τους. Πιο μικρά με έκαναν ότι ήθελαν».

Λίγα λόγια για τον Θανάση Κουρλαμπά

Ο Θανάσης Κουρλαμπάς είναι πτυχιούχος Κοινωνιολογίας και Πολιτικών και Κοινωνικών Επιστημών του Παντείου Πανεπιστημείου και αριστούχος απόφοιτος της Ανωτέρας Σχολής Δραματικής Τέχνης "Θεμέλιο" του Νίκου Βασταρδή.

Έχει πάρει μέρος σε πολλές θεατρικές παραστάσεις και τηλεοπτικές σειρές αλλά και έχει ασχοληθεί με την μεταγλώττιση τηλεοπτικών σειρών, κινουμένων σχεδίων, κινηματογραφικών ταινιών (κάποιων εκ των οποίων έχει κάνει και την σκηνοθεσία) και ντοκιμαντέρ.

Έχει κάνει σπικάζ και διαφημίσεις για το ραδιόφωνο, την τηλεόραση και τον κινηματογράφο. Ο Θανάσης Κουρλαμπάς κατοικεί στην Αθήνα. Είναι νυμφευμένος και έχει δύο παιδιά, έναν γιο και μια κόρη.