Ξένια Γκάλη: «Με έχουν πιάσει τρεις φορές κρίσεις, έφθασα στο σημείο να πω σταματάω»

Οι δυσκολίες που έχει βιώσει στην δουλειά της, ως DJ και μουσική παραγωγός

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Ξένια Γκάλη: «Με έχουν πιάσει τρεις φορές κρίσεις, έφθασα στο σημείο να πω σταματάω»

Το βράδυ της Τετάρτης, η Ξένια Γκάλη βρέθηκε καλεσμένη στο The 2 Night Show και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις δυσκολίες που έχει η δουλειά της.

Η DJ και μουσική παραγωγός που δραστηριοποιείται κυρίως στο εξωτερικό, μίλησε επίσης για την καλλιτεχνική πορεία της, την κατάκτηση της κορυφής στο Billboard της Αμερικής αλλά και για τη συνεργασία της με τον Pitbull.

Οι δηλώσεις της Ξένιας Γκάλη

«Όταν πήγα στην Αμερική πήγα για να σπουδάσω και ενδεχομένως να ξεκινήσω μια καριέρα. Επειδή όμως μιλάμε για μια χώρα με τεράστιο ανταγωνισμό και ένα εκατομμύριο ανθρώπους που κάνουν ό,τι κι εγώ και ίσως καλύτερα από εμένα, πήγα στην Αμερική για να σπουδάσω χωρίς να γνωρίζω κανέναν», ανέφερε για τα πρώτα χρόνια της στη μουσική.

Στα 23 μου δήλωσα συμμετοχή για έναν διαγωνισμό για ραδιοφωνικούς παραγωγούς στη Νέα Υόρκη. Ήμουν η μοναδική γυναίκα ανάμεσα σε 49 άνδρες και νίκησα.

Για τον Pitbull δήλωσε χαρακτηριστικά: «Αν δεν ήξερα πως είναι ο συγκεκριμένος άνθρωπος θα μου περνούσε παντελώς αδιάφορος. Είναι πολύ χαμηλών τόνων αυτός ο άνθρωπος. Τον γνώρισα σε ένα κουβανέζικο μπαράκι, χύμα. Αρχίσαμε και παίζαμε παιχνίδια, δεν είχε κάποια VIP τραπέζι ήταν ανάμεσα στον κόσμο.

Θα ήθελα πολύ να συνεργαστώ με τον Tame Impala. Είμαι ερωτευμένη με τη μουσική και το ταλέντο του».

Αναφέρθηκε επίσης στο κομμάτι της σύνθεσης : «Η πίεση του να έχεις έμπνευση είναι το βάσανο κάθε μουσικού. Εμένα με έχουν πιάσει τρεις φορές κρίσεις. Έφθασα στο σημείο να πω σταματάω. Έχω ξαπλώσει στο πάτωμα, στον καναπέ, στο κρεβάτι να μου έρθουν ιδέες και δεν μπορώ να βρω. Λέω “θα τρελαθώ”.

Δεν ήθελα να είμαι καλλιτέχνης. Ήθελα να είμαι με τις πυτζάμες στο σπίτι μου και να γράφω μουσική. Δυστυχώς κάνοντας μόνο αυτό η ζωή σου είναι αρκετά πιο δύσκολη και πιεσμένη οικονομικά. Αποφάσισα να το κάνω, επειδή ήθελα να μην εγκαταλείψω τη μουσική.

Στη σκηνή μεταμορφώνομαι. Είμαι 1,58, αλλά στη σκηνή γίνομαι άλλος άνθρωπος». Χθεσινός καλεσμένος, στο μεταξύ, του Γρηγόρη Αρναούτογλου ήταν και ο ηθοποιός Απόστολος Καμιτσάκης!

Λίγα λόγια για την Ξένια Γκάλη

Η Ξένια Γκάλη τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στη Νέα Υόρκη ως DJ και μουσική παραγωγός. Αρκετά νεαρή σε ηλικία – μόλις 26 χρονών - έχει ήδη συνεργαστεί στην σύνθεση και την παραγωγή σε τραγούδια του Σάκη Ρουβά. Στην Αμερική πρόσφατα συνεργάστηκε με τον Wyclef Jean των Fugees ενώ την υπέγραψε ο ίδιος ο Pitbull στην εταιρεία του μόλις άκουσε δουλειά της. Καθόλου άσχημα για την Ξένια που έχει βάλει ψηλούς στόχους που για να τους πετύχει, δουλεύει 19 με 20 ώρες την ημέρα.

«Ασχολούμαι με την μουσική από πάρα πολύ μικρή ηλικία. Παίζω κλασσικό πιάνο από τα 5 μου και μετά κλασσικό φλάουτο. Και μετά στην εφηβεία μου άκουγα πολύ ροκ μουσική και ήθελα να είμαι σε συγκρότημα και ξεκίνησα την κιθάρα και έφτιαξα ένα συγκρότημα στην Αθήνα. Τότε άρχισα να γράφω και μουσική και τραγούδια. Μετά σιγά, σιγά αυτό το πράγμα εξελίχθηκε και ήθελα να το κάνω καριέρα να γράφω και να κάνω παραγωγή στην μουσική. Βέβαια δεν θέλω να θυμάμαι καθόλου αυτά τα χρόνια.

Ήταν μια φάση περίεργη στην ζωή μου τότε που ξεκίνησα το συγκρότημα. Στο πτυχίο μου στην Αγγλία ξεκίνησα να κάνω παραγωγή ηλεκτρονικής μουσικής και παράλληλα δούλευα πολύ σαν dj. Πάντα έλεγα ότι δύο πράγματα θα ήθελα να κάνω όταν μεγαλώσω. Ασχολιόμουν πολύ με τον αθλητισμό. Έπαιζα τένις και αυτό επειδή γενικά το σόι της μητέρας μου ήταν όλοι επαγγελματίες αθλητές. Πάντα έλεγα ότι ήθελα να γίνω ή αθλήτρια ή μουσικός. Και τελικά με κέρδισε το δεύτερο» είχε αναφέρει χαρακτηριστικά.