Πέμπτη, 06 Μαΐου 2021 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Πρώτος μηνυτής Λιγνάδη: «Παρέλυσα, άρχισα να χάνω επαφή και ξύπνησα γυμνός στον καναπέ»

«Μου έλεγε "μου αρέσει πάρα πολύ που μπορώ να χαϊδέψω το κεφάλι σου"»

Πρώτος μηνυτής Λιγνάδη: «Παρέλυσα, άρχισα να χάνω επαφή και ξύπνησα γυμνός στον καναπέ»
News 15.04.2021 18:54
Από Νεφέλη Ντατσοπούλου

Ο άνθρωπος που έκανε πρώτος μήνυση στον Δημήτρη Λιγνάδη, «έσπασε» τη σιωπή του και μίλησε στο Live News. Μεταξύ άλλων περιέγραψε με λεπτομέρειες τι του έκανε ο σκηνοθέτης καθώς και την τακτική που φέρεται να ακολουθεί στα θύματά του.

Μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί αρκετά στοιχεία στο σπίτι του σκηνοθέτη, ωστόσο ο άνδρας που αποφάσισε να ανοίξει τον ασκό του Αιόλου αποκάλυψε πως δεν μπορούσε να βλέπει τις καταγγελίες και να μην μιλήσει για τα όσα είχαν συμβεί.

Οι δηλώσεις του πρώτου μηνυτή του Λιγνάδη στο Live News

«Εγώ τον είχα ξεχάσει γιατί δεν ήθελα να τον θυμάμαι, ήταν άσχημο αυτό που έγινε και δεν θα επιτρέψω να το πάθει άλλο παιδί αυτό. Δεν άντεξα όταν είδα ότι υπήρχαν και άλλα θύματα, και επιβαλλόταν η φωνή μου στην υπόθεση.

Μου έλεγε «μου αρέσει πάρα πολύ που μπορώ να χαϊδέψω το κεφάλι σου» και εγώ γέλαγα και ένιωθα πολύ ωραία με αυτά που μου έλεγε, γιατί ήταν ένας θεός, κατάλαβες;

Όταν μιλούσαμε, είδα έναν καλό άνθρωπο σαν τον ρόλο του πατέρα που είχε, μου μίλαγε για πράγματα της Αρχαίας Ελλάδας, μου μίλαγε για κάποια πράγματα που εδώ δεν ήξερα και είδα ότι είναι ένας άνθρωπος που έχει γνώση, ξέρει πράγματα, γιατί να μη μιλήσω με σε ένα καλύτερο άντρα που μπορεί να με κάνει και μένα κάτι καλύτερο;

Όταν βρέθηκα στο διαµέρισµά του καθίσαμε σε έναν καναπέ, µου έβαλε ένα ποτό και µου έδωσε να καπνίσω ένα τσιγαριλίκι. Ξαφνικά, έπειτα από δύο γουλιές ποτού και πριν ακόµη τελειώσω το τσιγάρο, ένιωσα µια υπερβολική έξαψη, αφόρητη ναυτία, τροµερή ζάλη.

Παρέλυσα σ’ ολόκληρο το σώµα µου κι άρχισα να χάνω την επαφή µε το περιβάλλον, να σβήνω κυριολεκτικά. Όταν ξαναβρήκα τις αισθήσεις µου ήμουν γυµνός στον καναπέ, ενώ είχε ήδη ξηµερώσει.

Εγώ τον απείλησα όχι αυτός. Ένιωσα ότι αυτό δεν ήταν κάτι που έπρεπε να γίνει. Δεν είπα ότι δεν το έχω ανάγκη αυτό στη ζωή μου, κατάλαβες; Δεν ήξερα ότι αυτό ήταν κάτι απαράδεκτο, κάτι το οποίο δεν είναι στον κόσμο μου. Τι να σου πω. Ήταν βία.

Μου είπε ότι είχε καρκίνο του λάρυγγα και μου μίλαγε λες και είχε πάει να πεθάνει και δεν αντέχει άλλο. Απ’ ότι κατάλαβα είχε απειλήσει κάποια άτομα αλλά εμένα δεν μπόρεσε να με απειλήσει και δεν πρόκετιται ποτέ να το κάνει.

Βεβαίως και προσέγγιζε όλους τους ανθρώπους με τον ίδιο τρόπο γιατί δεν είναι απλά ένα πράγματα που το έκανε μία ή δύο φορές. Ήταν κάτι που το εξάσκησε, το έμαθε, το έκανε πολύ καιρό. Ήταν το τελευταίο πράγμα που κάποιος θα μπορούσε να σκεφτεί, ήταν το τελευταίο πράγματα που θα έμπαινε στο μυαλό κάποιου ανθρώπου, κάποιου μικρού παιδιού.

Εκμεταλλευότανε, κάτι έβρισκε πάνω σε κάθε άτομο. Δεν έκανε παρέα με τον πατέρα και τη μητέρα μου, ήταν η σχέση η σχέση πολύ αυστηρή και δεν έβγαινα από το σπίτι γενικώς. Δηλαδή η πρώτη φορά που βγήκα και μίλησα σε παιδιά ήταν τότε στα 14 – 15, η πρώτη φορά που βγήκα έξω», δήλωσε χαρακτηριστικά στο Live News.

«Είναι έγκλημα να έχεις πάθος να ξεσκίζεις τις ψυχές ανθρώπων»

Σε δηλώσεις που παραχώρησε στην εφημερίδα Secret, ο Σταμάτης Κραουνάκης θέλησε να σχολιάσει την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη. Μεταξύ άλλων, ο μουσικοσυνθέτης ξεκαθάρισε πως ο σκηνοθέτης θα πληρώσει για το βρώμικο πάθος που είχε.

Παράλληλα, ο Σταμάτης Κραουνάκης έδωσε τα εύσημά του στον Σπύρο Μπιμπίλα και στον Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών για την πολύ σημαντική δουλειά που έκανε κατά την περίοδο των καταγγελιών.

«Είναι σωστό το ότι ξεσκεπάστηκαν πράγματα. Πολύ λυπάμαι για τον Λιγνάδη γιατί είναι ένας ταλαντούχος άνθρωπος, αλλά ξεσκεπάστηκε μια πολύ βρώμικη ιστορία και εύχομαι ο Θεός να τον βοηθήσει με όλο αυτό το βάσανο που έβαλε στον εαυτό του και στις προτιμήσεις του.

Σταμάτης Κραουνάκης Δημήτρης Λιγνάδης

Μακάρι να μη βρεθεί ποτέ κάποιος ξανά στη θέση του. Η μεγάλη σοβαρότητα του θέματος αυτού ανάγκασε τους καλλιτέχνες να γίνουμε ένα. Η δουλειά του Μπιμπίλα και του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών είναι άριστη, γιατί κατάφεραν εξαιρετικά πράγματα. Δυστυχώς ο Λιγνάδης τώρα θα πληρώσει το προσωπικό του πάθος. Και είναι έγκλημα να έχεις πάθος να ξεσκίζεις τις ψυχές ανθρώπων», είπε ο γνωστός μουσικοσυνθέτης.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

«Πράσινο φως» για την άρση απορρήτου των επικοινωνιών του Δημήτρη Λιγνάδη

Δημήτρης Λιγνάδης: Σοκάρει η περιγραφή του τρίτου μηνυτή για τον βιασμό που υπέστη

Share