Κηδεία πρίγκιπα Φίλιππου: Το στεφάνι με ελληνικά λουλούδια που έστειλε η Μέγκαν Μάρκλ

Για να τιμήσει την κληρονομιά του

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κηδεία πρίγκιπα Φίλιππου: Το στεφάνι με ελληνικά λουλούδια που έστειλε η Μέγκαν Μάρκλ

Στις 17:00 η ώρα Ελλάδος πραγματοποιήθηκε η κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου με την απουσία ωστόσο της Μέγκαν Μάρκλ, η οποία όμως φρόντισε να στείλει ένα στεφάνι με ελληνικά λουλούδια.

Ο πρίγκιπας Χάρι και η σύζυγός του έχουν δώσει εντολή να τοποθετηθεί ένα στεφάνι κατά την διάρκεια της τελετής στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο κάστρο Γουίνσδορ.

Το στεφάνι, το οποίο συνοδεύεται από ένα χειρόγραφο αποχαιρετιστήριο σημείωμα της Μέγκαν Μαρκλ, αποτελείται από μια ποικιλία από τοπικά λουλούδια.

Ο Χάρι και η Μέγκαν ζήτησαν, σύμφωνα με το περιοδικό Hello, από ένα από τα αγαπημένα τους ανθοπωλεία να φτιάξουν το στεφάνι, το οποίο θα περιλαμβάνει απαλή άκανθος, λουλούδι που φύεται στην Ελλάδα προκειμένου να εκπροσωπήσει την κληρονομιά του πρίγκιπα Φίλιππου και θαλάσσιο ελαιόπρινο, για να εκπροσωπεί το Βασιλικό Ναυτικό.

Το στεφάνι διαθέτει επίσης καμπανούλες, που αντιπροσωπεύουν την ευγνωμοσύνη και την αιώνια αγάπη, δενδρολίβανο που υποδηλώνει την ανάμνηση, λεβάντα για αφοσίωση και τριαντάφυλλα προς τιμή του Ιουνίου που είναι ο μήνας γέννησης του Φίλιππου.

Ένα άλλο ελληνικό στοιχείο στην κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου είναι η προσωπική του σημαία, η οποία χωρίζεται σε 4 τμήματα, ένα εκ των οποίων είναι και η ελληνική σημαία.

Κηδεία πρίγκιπα Φίλιππου το στεφάνι με ελληνικά λουλούδια που έστειλε η Μέγκαν Μάρκλ

Συντετριμμένη η Βασίλισσα Ελισάβετ - Με δάκρυα στα μάτια και κεφάλι σκυμμένο

Αυτήν την στιγμή πραγματοποιείται η κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου στο κάστρο Γουίνδσορ στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, με την Βασίλισσα Ελισάβετ και τον πρίγκιπα Κάρολο να είναι με δάκρυα στα μάτια.

Η Βασίλισσα ως ένδειξη σεβασμού είχε το κεφάλι σκυμμένο καθώς συνόδευε το φέρετρο του συζύγου της στο τελευταίο του ταξίδι.

Το φέρετρο του δούκα του Εδιμβούργου ήταν καλυμμένο με την προσωπική του σημαία καθώς και το σπαθί του, το ναυτικό καπέλο του και ένα στεφάνι από λουλούδια, ενώ μεταφέρθηκε επάνω σε ένα αυτοσχέδιο Land Rover.

Κηδεία πρίγκιπα Φίλιππου συντετριμμένη η Βασίλισσα Ελισάβετ

Η βασίλισσα Ελισάβετ, η οποία υπήρξε παντρεμένη επί 73 χρόνια με τον πρίγκιπα Φίλιππο δεν μπόρεσε να κρύψει την συγκίνησή της, σκουπίζοντας τα δάκρυά της μέσα στο αυτοκίνητο που την οδηγούσε στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου. Φτάνοντας μπροστά στην εκκλησία, στάθηκε προς στιγμή δίπλα στο φέρετρο του συζύγου της την ώρα που ήχησαν κανονιοβολισμοί σε ανάμνηση του δούκα.

Στην συνέχεια, η Αυτού Μεγαλειότητα οδηγήθηκε στο παρεκκλήσι, δείχνοντας φανερά καταρρακωμένη, όπου και κάθισε μόνη της στο μπροστινό μέρος με σκυμμένο το κεφάλι.

Κηδεία πρίγκιπα Φίλιππου Βασίλισσα Ελισάβετ

Ακολουθώντας, πίσω από το φέρετρο ήταν η βασιλική πομπή, με επικεφαλής τα παιδιά του πρίγκιπα Φίλιππου, πρίγκιπα Κάρολο – ο οποίος ήταν επίσης συγκινημένος -, η πριγκίπισσα Άννα, ο πρίγκιπας Άντριου και ο πρίγκιπας Έντουαρντ. Τα εγγόνια, συμπεριλαμβανομένων των πρίγκιπα Χάρι και Γουίλιαμ ακολούθησαν, αν και ανάμεσά τους μπήκε ο ξάδερφός τους, Πίτερ Φίλιπς.

Ο γιος του, πρίγκιπας Κάρολος, από την άλλη, απαθανατίστηκε από τον φωτογραφικό φακό να βουρκώνει και να δακρύζει, «σπάζοντας» το συνήθως ανέκφραστο προφίλ του.