Πέμπτη, 06 Μαΐου 2021 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Πρίγκιπας Φίλιππος: Πραγματοποιήθηκε στην Κέρκυρα τελετή στη μνήμη του

Έγινε παράλληλα με την κηδεία του στην Αγγλία

Πρίγκιπας Φίλιππος: Πραγματοποιήθηκε στην Κέρκυρα τελετή στη μνήμη του
News 17.04.2021 20:45
Από Κωνσταντίνα Τσουκαλά

Σήμερα το απόγευμα πραγματοποιήθηκε στη γενέτειρα του πρίγκιπα Φίλιππου, την Κέρκυρα, τρισάγιο στην μνήμη του, παράλληλα με την κηδεία του στην Αγγλία.

Η τελετή των 40 λεπτών επιτηρήθηκε από τον Μητροπολίτη της Κερκύρας Νεκτάριο και πραγματοποιήθηκε στον καθεδρικό ναό του Αγίου Σπυρίδωνα.

Η τελετή έγινε παράλληλα με την κηδεία του στην Αγγλία. Στον ναό του Αγ. Σπυρίδωνα χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Κέρκύρας, Παξών & Διαποντίων νήσων, Νεκτάριος.

Τις κερκυραϊκές Αρχές εκπροσώπησαν η δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας Μ. Υδραίου, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του κεντρικού Δήμου Δ. Μεταλληνός και ο βουλευτής της ΝΔ Στ. Γκίκας.

 Πραγματοποιήθηκε στην Κέρκυρα τελετή στη μνήμη του πρίγκιπα Φίλιππου

Το ελληνικό στοιχείο πάνω στην σημαία του φέρετρου του

Πραγματοποιήθηκε η κηδεία του πρίγκιπα Φιλίππου της Βρετανίας στο παρεκκλήσι του Πύργου του Ουίνδσορ.

Η σημαία που έχει τυλίξει το φέρετρο του πρίγκιπα έχει και ελληνικό στοιχείο λόγω της καταγωγής του, καθώς είχε γεννηθεί στην Κέρκυρα.

Η σημαία αυτή έχει τέσσερα διαφορετικά τμήματα. Επάνω αριστερά απεικονίζονται τρία λιοντάρια και καρδιές, από το δανέζικο οικόσημο. Δεξιά, υπάρχει ένας λευκός σταυρός σε μπλε φόντο, από την ελληνική σημαία.

Οι λευκές και μαύρες ρίγες που βρίσκονται κάτω αριστερά στη σημαία αντιπροσωπεύουν την οικογένεια Μαουντμπάτεν και δεξιά υπάρχει ένα κάστρο, για το Εδιμβούργο του οποίου ήταν δούκας ο πρίγκιπας Φίλιππος.

Το φέρετρο που μετέφερε την σορό του πρίγκιπα Φίλιππου τοποθετήθηκε πάνω στο ειδικά διαμορφωμένο Land Rover για την βασιλική πομπή που κατέληξε στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Κάστρο του Γουίνδσορ.

Κηδεία πρίγκιπα Φίλιππου το ελληνικό στοιχείο πάνω στην σημαία του φέρετρου του

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Βασίλισσα Ελισάβετ: Απέκτησε το 10ο δισέγγονο της - Γέννησε η Zara Tindall

Βασίλισσα Ελισάβετ: Το μήνυμα για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Share