Ανείπωτος θρήνος για τον Σκότι Πίπεν - Πέθανε ο 33χρονος γιος του

Πολύ δύσκολες ώρες για τον μπασκετμπολίστα

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Ανείπωτος θρήνος για τον Σκότι Πίπεν - Πέθανε ο 33χρονος γιος του

Ανείπωτο θρήνο βιώνει τις τελευταίες ώρες ο Σκόπι Πίπεν, καθώς έφυγε από την ζωή ο γιος του, Άντρον, σε ηλικία 33 ετών.

Ο γνωστός μπασκετμπολίστας έχει 8 παιδιά, με το Άντρον να είναι το πρώτο του. Ο Άντρον έπασχε από χρόνιο άσθμα και τελικά έχασε την μάχη.

Ο Σκότι Πίπεν έκανε γνωστή την δυσάρεστη αυτή είδηση μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ενώ τεράστια θλίψη έχει προκαλέσει και ο ξαφνικός θάνατος της πρωταγωνίστριας του Peaky Blinders, Helen McCrory από καρκίνο.

Η ανάρτηση του Σκότι Πίπεν για τον θάνατο του 33χρονου γιου του

«Είμαι συντετριμμένος που μοιράζομαι ότι εχθές, είπα αντίο στον πρωτότοκό μου γιο, Άντρον. Οι δυο μας μοιραστήκαμε την αγάπη για το μπάσκετ και είχαμε αμέτρητες συζητήσεις σχετικά με το παιχνίδι.

Ο Άντρον υπέφερε από χρόνιο άσθμα και αν δεν το είχε, πιστεύω πραγματικά ότι θα τα κατάφερνε στο ΝΒΑ. Δεν τον άφησε ποτέ να τον απογοητεύσει - ο Άντρον ήταν θετικός και δούλευε σκληρά και είμαι τόσο περήφανος για τον άνθρωπο που έγινε. Κρατήστε στις σκέψεις σας και τις προσευχές σας την μητέρα του, Κάρεν, την οικογένειά του και τους φίλους του. Μία ευγενική καρδιά και μία όμορφη ψυχή έφυγε τόσο νωρίς.

Σε αγαπώ γιε μου, αναπαύσου εν ειρήνη μέχρι να συναντηθούμε ξανά».

Πέθανε ο 33χρονος γιος του Σκότι Πίπεν

Λίγα λόγια για τον Σκότι Πίπεν

Με ύψος 2,03 μ. αγωνιζόταν στην θέση του Σμολ φόργουορντ. Έγινε ιδιαίτερα γνωστός για την πολύ επιτυχημένη συνεργασία που είχε με τον Μάικλ Τζόρνταν, με τον οποίο αγωνίστηκε στους Σικάγο Μπουλς πανηγυρίζοντας με την ομάδα του Σικάγο έξι πρωταθλήματα NBA, και έχοντας το δεύτερο ρεκόρ με τις περισσότερες νίκες από μια ομάδα στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος, τη σαιζόν 1995-96 όπου οι Μπουλς νίκησαν τα 72 από τα 82 ματς. Σε ατομικό επίπεδο υπήρξε άκρως επιτυχημένος όντας μεταξύ άλλων, επτά φορές μέλος της καλύτερης ομάδας του ΝΒΑ και επτά φορές μέλος του All-Star Game ΝΒΑ.

Ο Πίπεν γεννήθηκε στο Χάμπουργκ του Αρκάνσας τις 25 Σεπτεμβρίου του 1965. Θεωρούνταν ιδιαίτερα ταλαντούχος στο μπάσκετ και κανείς δεν πίστευε πως θα έκανε καριέρα. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του κεντρικού Αρκάνσας (University of Central Arkansas), από τα λίγα που του προσέφεραν υποτροφία και χαμηλών προδιαγραφών, όπου ψήλωσε απότομα, βελτιώθηκε σημαντικά ως μπασκετμπολίστας και αποτέλεσε αναπόσπαστο μέλος της ομάδας μπάσκετ του πανεπιστημίου.

Στην τελευταία του χρονιά στο κολεγιακό πρωτάθλημα μάλιστα, το 1987, είχε 23,6 πόντους και 10 ριμπάουντ ανά παιχνίδι και περίπου 60% στα εντός παιδιάς σουτ.

Ο μάνατζερ των Σικάγο Μπουλς, Τζέρι Κράουζε θα ενημερωθεί για τον Πίπεν και θα στείλει σκάουτερ να τον παρακολουθήσει.

Το κολέγιο του Πίπεν αγωνιζόταν στην 3η και τελευταία κατηγορία NCAA στο μπάσκετ, με τα κολέγιο να χωρίζονται σε κατηγορίες βάσει των υποδομών τους με ελάχιστους καλούς παίκτες να αγωνίζονται σε άλλα κολέγια πλην της 1ης κατηγορίας. Ο ίδιος ενημέρωσε τον Κράουζε πως ήταν ο καλύτερος παίκτης χωρίς όμως να είναι σίγουρος αν ο Πίπεν θα μπορούσε να παίξει στο NBA. Παρ' όλα αυτά ο μάνατζερ των Μπουλς είχε αποφασίσει, βάσει συμφωνίας με τους Σιάτλ Σούπερσονικς, να τον επιλέξει στα ερχόμενα ντραφτ.