Σπύρος Γιατράς: Σπαράζουν τα λόγια της συζύγου του - «Δε μπόρεσε να αντέξει άλλο, έφυγε ήσυχα»

«Δεν θα τον ξαναδώ, αυτό είναι...»

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Σπύρος Γιατράς: Σπαράζουν τα λόγια της συζύγου του - «Δε μπόρεσε να αντέξει άλλο, έφυγε ήσυχα»

Το μεσημέρι της Τρίτης, η δεύτερη σύζυγος του στιχουργού, Σπύρου Γιατρά, Εριέττα, μίλησε στην εκπομπή “T-Live”, λίγο μετά τον θάνατο του.

Η ίδια είναι συντετριμμένη από την ξαφνική απώλεια του συζύγου της και αποκάλυψε τα προβλήματα υγείας που τον ταλαιπωρούσαν.

Σπύρος Γιατράς δηλώσεις συζύγου του μετά τον θάνατο του

Οι δηλώσεις της συζύγου του Σπύρου Γιατρά

«Έφυγε ο Σπύρος μου. Δεν ήταν άρρωστος, είχε στον πνεύμονά του κάτι… Να κάνει μία επέμβαση, αλλά όχι άμεσα. Μπορούσε δηλαδή να πάει και σε έξι μήνες, το καλοκαίρι. Πήγε μόνος του και μου λέει “σε πέντε ημέρες θα γυρίσω”. “Ας είναι δέκα” του λέω. Έναν μήνα περιμέναμε να γίνει καλά, έναν μήνα να βγει από την εντατική. Αλλά, σε όλη αυτή τη διαδρομή που ήταν δύσκολη, ποτέ δεν πίστεψα ότι θα γίνει καλά. Φοβόμουν, έκλαιγα, είχα εγκλωβιστεί εκεί μέσα.

Και από την άλλη, έβλεπα τον Σπύρο ώρα με την ώρα να αδυνατίζει… Να χάνεται… Καταλαβαίνετε. Πρώτη φορά μπήκε ο Σπύρος σε τέτοια χειρουργεία. Τι να σας πω, όλο επιπλοκές, μου λέγανε. Ότι τούτο δεν πηγαίνει καλά, ότι εκέινο δεν πηγαίνει καλά, ότι το άλλο δεν πηγαίνει καλά….Έπεσε η πίεσή του… Τα όργανά του… Άντεξε… Όσο άντεξε… Δε μπόρεσε να αντέξει άλλο, έφυγε ήσυχα. Τι να πω, τι να πω…Ο Σπύρος μου έχει φύγει όμως. Δεν θα τον ξαναδώ, αυτό είναι».

Λίγα λόγια για τον Σπύρο Γιατρά

Ο Σπύρος Γιατράς ήταν ο στιχουργός των μεγάλων επιτυχιών του Στράτου Διονυσίου, του Τόλη Βοσκόπουλου, του Γιάννη Πάριου, του Θέμη Αδαμαντίδη, του Σταμάτη Γονίδη, της Πίτσας Παπαδοπούλου, του Δημήτρη Κοντολάζου, του Αντύπα, του Βασίλη Καρρά, του Νότη Σφακιανάκη, της Πάολα, του Κωνσταντίνου Αργυρού, του Νίκου Οικονομόπουλου και πολλών άλλων…

Μεγάλωσε φτωχός ανάμεσα σε πλούσιους. Η οικογένειά του μετανάστευσε για πολλά χρόνια στην Νότιο Αφρική. Όταν επέστρεψε στην Ελλάδα , σε ηλικία 27 ετών, ήταν πια διπλωματούχος οπτικός , επάγγελμα που εξάσκησε και εξασκεί μέχρι σήμερα με ιδιαίτερη αγάπη και ζήλο χωρίς διακοπή, θέλοντας να είναι κοντά στον κόσμο.

Σπύρος Γιατράς βιογραφικό

«Ήμουν ένα άτακτο παιδί, ήμουν πάρα πολύ καλός μαθητής, αντιδραστικός και επειδή η επανάσταση των όπλων είναι δεύτερη πρώτα η επανάσταση της σκέψης, ήμουν επαναστάτης» είχε πει ο ίδιος για την παιδική του ηλικία.

«Δύσκολα οι γονείς μου ήταν φτωχοί άνθρωποι, αυτό με ανάγκαζε βέβαια να ξεχωρίζω το καλό από το κακό, ήταν ηθικοί άνθρωποι. Ο πατέρας μου παντρεύτηκε την μητέρα μου η οποία ήταν υπηρέτρια στο σπίτι τους. Εγώ σαν άντρας ήμουν μαμάκιας, ναι … δεν ήμουν με τον πατέρα μου».