Δημήτρης Λιγνάδης: Νέα έρευνα σε βάρος του για βιασμό σε 17χρονο

Πρόκειται για την τέταρτη καταγγελία για τον σκηνοθέτη

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Δημήτρης Λιγνάδης: Νέα έρευνα σε βάρος του για βιασμό σε 17χρονο

Ραγδαίες φαίνεται πως είναι οι εξελίξεις με την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη, αφού έγινε γνωστό πως διενεργείται νέα έρευνα σε βάρος του σκηνοθέτη. Συγκεκριμένα, ένας 24χρονος τον κατηγόρησε για βιασμό όταν ήταν 17 χρονών.

Αφορμή για την εισαγγελική παρέμβαση, αποτέλεσε κατάθεση 24χρονου άνδρα στην ανακρίτρια που διενεργεί την ανάκριση για την υπόθεση Λιγνάδη. Με αυτή του την κατάθεση στην ανακρίτρια ο νεαρός υποστήριξε πως βιάστηκε από τον προφυλακισμένο σκηνοθέτη πριν από επτά έτη, όταν ήταν 17 ετών. Την ίδια στιγμή αυξάνονται τα στοιχεία που βρέθηκαν στο σπίτι του από την αστυνομία.

Δημήτρης Λιγνάδης καταγγελία

Στο πλαίσιο της έρευνας του ο εισαγγελέας αναμένεται να καλέσει τις επόμενες ημέρες τον καταγγέλλοντα για κατάθεση, ενώ εξηγήσεις θα κληθεί να δώσει και ο Δημήτρης Λιγνάδης, ενδεχομένως μέσα από τις φυλακές της Τρίπολης όπου κρατείται μετά τη προφυλάκισή του.

«Παρέλυσα, άρχισα να χάνω επαφή και ξύπνησα γυμνός στον καναπέ»

Ο άνθρωπος που έκανε πρώτος μήνυση στον Δημήτρη Λιγνάδη, «έσπασε» τη σιωπή του και μίλησε στο Live News. Μεταξύ άλλων περιέγραψε με λεπτομέρειες τι του έκανε ο σκηνοθέτης καθώς και την τακτική που φέρεται να ακολουθεί στα θύματά του.

Μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί αρκετά στοιχεία στο σπίτι του σκηνοθέτη, ωστόσο ο άνδρας που αποφάσισε να ανοίξει τον ασκό του Αιόλου αποκάλυψε πως δεν μπορούσε να βλέπει τις καταγγελίες και να μην μιλήσει για τα όσα είχαν συμβεί.

«Εγώ τον είχα ξεχάσει γιατί δεν ήθελα να τον θυμάμαι, ήταν άσχημο αυτό που έγινε και δεν θα επιτρέψω να το πάθει άλλο παιδί αυτό. Δεν άντεξα όταν είδα ότι υπήρχαν και άλλα θύματα, και επιβαλλόταν η φωνή μου στην υπόθεση.

Μου έλεγε «μου αρέσει πάρα πολύ που μπορώ να χαϊδέψω το κεφάλι σου» και εγώ γέλαγα και ένιωθα πολύ ωραία με αυτά που μου έλεγε, γιατί ήταν ένας θεός, κατάλαβες;

Όταν μιλούσαμε, είδα έναν καλό άνθρωπο σαν τον ρόλο του πατέρα που είχε, μου μίλαγε για πράγματα της Αρχαίας Ελλάδας, μου μίλαγε για κάποια πράγματα που εδώ δεν ήξερα και είδα ότι είναι ένας άνθρωπος που έχει γνώση, ξέρει πράγματα, γιατί να μη μιλήσω με σε ένα καλύτερο άντρα που μπορεί να με κάνει και μένα κάτι καλύτερο;

Όταν βρέθηκα στο διαµέρισµά του καθίσαμε σε έναν καναπέ, µου έβαλε ένα ποτό και µου έδωσε να καπνίσω ένα τσιγαριλίκι. Ξαφνικά, έπειτα από δύο γουλιές ποτού και πριν ακόµη τελειώσω το τσιγάρο, ένιωσα µια υπερβολική έξαψη, αφόρητη ναυτία, τροµερή ζάλη.

Παρέλυσα σ’ ολόκληρο το σώµα µου κι άρχισα να χάνω την επαφή µε το περιβάλλον, να σβήνω κυριολεκτικά. Όταν ξαναβρήκα τις αισθήσεις µου ήμουν γυµνός στον καναπέ, ενώ είχε ήδη ξηµερώσει.

Εγώ τον απείλησα όχι αυτός. Ένιωσα ότι αυτό δεν ήταν κάτι που έπρεπε να γίνει. Δεν είπα ότι δεν το έχω ανάγκη αυτό στη ζωή μου, κατάλαβες; Δεν ήξερα ότι αυτό ήταν κάτι απαράδεκτο, κάτι το οποίο δεν είναι στον κόσμο μου. Τι να σου πω. Ήταν βία.

Μου είπε ότι είχε καρκίνο του λάρυγγα και μου μίλαγε λες και είχε πάει να πεθάνει και δεν αντέχει άλλο. Απ’ ότι κατάλαβα είχε απειλήσει κάποια άτομα αλλά εμένα δεν μπόρεσε να με απειλήσει και δεν πρόκετιται ποτέ να το κάνει.

Βεβαίως και προσέγγιζε όλους τους ανθρώπους με τον ίδιο τρόπο γιατί δεν είναι απλά ένα πράγματα που το έκανε μία ή δύο φορές. Ήταν κάτι που το εξάσκησε, το έμαθε, το έκανε πολύ καιρό. Ήταν το τελευταίο πράγμα που κάποιος θα μπορούσε να σκεφτεί, ήταν το τελευταίο πράγματα που θα έμπαινε στο μυαλό κάποιου ανθρώπου, κάποιου μικρού παιδιού.

Εκμεταλλευότανε, κάτι έβρισκε πάνω σε κάθε άτομο. Δεν έκανε παρέα με τον πατέρα και τη μητέρα μου, ήταν η σχέση η σχέση πολύ αυστηρή και δεν έβγαινα από το σπίτι γενικώς. Δηλαδή η πρώτη φορά που βγήκα και μίλησα σε παιδιά ήταν τότε στα 14 – 15, η πρώτη φορά που βγήκα έξω», δήλωσε χαρακτηριστικά στο Live News.