Κωνσταντίνος Κάππας για το γκέι φίλι που έδωσε σε μια σειρά: «Με κυνηγούσαν να βγω στα δελτία ειδήσεων»

«18 χρόνια μετά δεν νομίζω ότι έχει αλλάξει η κοινωνία»

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνος Κάππας για το γκέι φίλι που έδωσε σε μια σειρά: «Με κυνηγούσαν να βγω στα δελτία ειδήσεων»

Το πρωί της Τετάρτης, ο Κωνσταντίνος Κάππας βρέθηκε καλεσμένος στο Πρωινό και μεταξύ άλλων ανέφερε μια σκηνή που συμμετείχε, κατά την οποία φίλησε στο στόμα έναν συνάδελφό του.

Ο γνωστός ηθοποιός που αντιμετώπισε μερικές οικονομικές δυσκολίες, αναφέρθηκε στον ρόλο του γκέι στη σειρά “Κλείσε τα μάτια” και στις αντιδράσεις του κόσμου.

Κωνσταντίνος Κάππας για το γκέι φίλι που έδωσε σε μια σειρά

Οι δηλώσεις του Κωνσταντίνου Κάππα

“Είχε συζητηθεί πολύ. Δεν είμαι σίγουρος αν έχει υπάρξει ξανά τέτοια σκηνή σε σειρά πρώτης γραμμής. Έχουν περάσει 18 χρόνια, δεν θυμάμαι πολλά πράγματα από τότε. Το μόνο που θυμάμαι είναι ότι όλοι με κυνηγούσαν να βγω στα δελτία ειδήσεων και δεν έβγαινα. Κρυβόμουν ουσιαστικά γιατί βαριόμουν να μιλάω για τα ίδια πράγματα. Εγώ το έβρισκα φυσιολογικό να συμβαίνει σε ένα ρόλο…

Δεν μου φάνηκε κάτι περίεργο. Ήταν ένας ρόλος, δεν γινόταν να υποδύεσαι έναν γκέι και κάποια στιγμή να μην γίνει κάτι, είναι σαν να κοροϊδεύεις λίγο τον κόσμο. Όταν διάβασα τη σκηνή είχα σκέψεις αλλά ήταν τόσο δύσκολο αυτό που είχα επικαλεστεί να κάνω που το μόνο που δεν με απασχολούσε ήταν αυτό. Πρέπει να δεις πως θα κινηθείς σε μια τόσο ευαίσθητη περιοχή.

18 χρόνια μετά δεν νομίζω ότι έχει αλλάξει η κοινωνία. Και με την εκκλησία… Δεν το λέω κακά, υπάρχει ένα σύμπλεγμα στην κοινωνία, είμαι δογματική κοινωνία”.

Λίγα λόγια για τον Κωνσταντίνο Κάππα

Γεννήθηκε το 1970 στο Αγρίνιο όπου και μεγάλωσε. Τελειώνοντας το σχολείο ξεκίνησε τις σπουδές του στην Γυμναστική Ακαδημία Αθηνών ολοκληρώνοντας τις σπουδές του κάποια χρόνια μετά. Σε ηλικία 25 ετών αποφάσισε να σπουδάσει υποκριτική με σκοπό να γίνει ηθοποιός. Αρχικά έδωσε εξετάσεις στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου ενώ στην πορεία ξεκίνησε τις σπουδές του στο Θεατρικό Εργαστήρι της Ρούλας Πατεράκη.

Παράλληλα με τις σπουδές του ξεκίνησε να εργάζεται ως ηθοποιός κάνοντας διάφορες εμφανίσεις σε τηλεοπτικές σειρές. Το τηλεοπτικό του ντεμπούτο έγινε το 1994 συμμετέχοντας σε 3 επεισόδια της κοινωνικής σειράς «Οι Αγνοημένοι». Ακολούθησε μία μικρή συμμετοχή στη σειρά «Σκορπιός», ενώ τη σεζόν 1995-1996 πήρε μία θέση στο βασικό καστ της δραματικής σειράς «Απών». Ακολούθησε η συμμετοχή του στη σειρά «Βαμμένος Ήλιος» την περίοδο 1996-1997.