Πηνελόπη Πλάκα: «Έφτασα στα όρια της κατάθλιψης! Δεν καταλάβαινα τι έχω...»

«Είχα τα παντζούρια κλειστά, δεν έβλεπα κόσμο, δεν μιλούσα στο τηλέφωνο....»

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Πηνελόπη Πλάκα: «Έφτασα στα όρια της κατάθλιψης! Δεν καταλάβαινα τι έχω...»

Καλεσμένη στην εκπομπή The 2Night Show βρέθηκε η Πηνελόπη Πλάκα. Η ηθοποιός μίλησε για τη συμμετοχή της στην σειρά της ΕΡΤ «Χαιρέτα Μου Τον Πλάτανο» από την οποία αποχώρησε ο Πέτρος Φιλιππίδης, ενώ περιέγραψε και πώς έφτασε στα πρόθυρα της κατάθλιψης.

«Πηγαίνω χρόνια σε ψυχολόγο. Αυτήν τη στιγμή δεν την επισκέπτομαι, αλλά θα πάω σύντομα. Είμαι καλά, η δουλειά μου πάει καλά, οι γονείς μου είναι καλά, έχουμε υγεία και νιώθω ότι έχω όλα όσα θέλω», είπε η Πηνελόπη Πλάκα και αναφέρθηκε στον σύντροφό της, Θοδωρή που είναι μαζί εδώ και 3 χρόνια.

Για τη συμμετοχή της στη σειρά της «Χαιρέτα μου τον Πλάτανο» αποκάλυψε το σήριαλ πήρε το «πράσινο φως» και για του χρόνου.

Η αποκάλυψη της Πηνελόπης Πλάκας για την κατάθλιψη

«Έφτασα κάποια στιγμή στα όρια της κατάθλιψης, με βοήθησε η ψυχοθεραπεία. Δεν καταλάβαινα τι έχω αλλά καταλάβαινα ότι ήμουν κλεισμένη σε ένα σπίτι για 7 μήνες. Είχα τα παντζούρια κλειστά, δεν έβλεπα κόσμο, δεν μιλούσα στο τηλέφωνο και μου χτύπησε την πόρτα μια γειτόνισσα. Μου είπε “τι θα γίνει” και στην κυριολεξία με τράβηξε έξω. Μου έδωσε και τον ψυχολόγο της. Το κατάλαβε ότι κάτι δεν πάει καλά εδώ πέρα», είπε χαρακτηριστικά.

Λίγα λόγια για την ταλαντούχα Πηνελόπη Πλάκα

Γεννήθηκε στις 7 Νοεμβρίου 1991 στη Θεσσαλονίκη όπου και μεγάλωσε. Ο πατέρας της, Αργύρης, είναι χρυσοχόος ενώ η μητέρα της, Μάρθα, δικηγόρος. Έχει έναν μικρότερο αδελφό και δύο μεγαλύτερες ετεροθαλείς αδελφές.

Η καταγωγή της είναι από το Άδενδρο Θεσσαλονίκης και την Κοζάνη. Φοίτησε σε εκκλησιαστικό σχολείο θηλέων και έπειτα πέρασε στο Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών της Σχολής Επιστημών Αγωγής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, από το οποίο δεν έχει αποφοιτήσει λόγω της ενασχόλησης της με την υποκριτική. Σε ηλικία δεκαεννιά ετών, εγκαταστάθηκε στην Αθήνα και σπούδασε στη δραματική σχολή της Μαίρης Βογιατζή-Τράγκα.

Πηνελόπη Πλάκα σημάδια

Το θεατρικό της ντεμπούτο έγινε μέσα από την παράσταση του Χάρη Ρώμα, «Είδα το Χάρη με τα μάτια μου» που ανέβηκε τη σεζόν 2012-2013 στο Θέατρο Αμιράλ, ενώ έπειτα πραγματοποιήθηκε περιοδεία στην Αμερική. Ακολούθησαν οι παραστάσεις «Δεν θα με τρελάνεις εσύ εμένα» (2014-2015, Θέατρο Αθηνά), «Άντρες έτοιμοι για όλα» (2015-2016, Θέατρο Λαμπέτη), «Όταν σβήνουν τα φώτα» (2016-2017, Θέατρο Πειραιώς 131) και «Άγρια Δύση» (καλοκαίρι 2018, περιοδεία).

Στον κινηματογράφο, έκανε το ντεμπούτο της το 2012, με την ταινία του Νίκου Κούνδουρου, «Το πλοίο» ενώ το 2015, πρωταγωνίστησε στο remake της ταινίας «Ο Κλέαρχος, η Μαρίνα και ο κοντός», της οποίας τα γυρίσματα έγιναν στη Κωνσταντινούπολη.