Πέτρος Φιλιππίδης: Κατέθεσε υπόμνημα για τις καταγγελίες σε βάρος του

Πρότεινε συγκεκριμένα πρόσωπα ως μάρτυρες

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Πέτρος Φιλιππίδης: Κατέθεσε υπόμνημα για τις καταγγελίες σε βάρος του

Ο Πέτρος Φιλιππίδης βρέθηκε μέσω του δικηγόρου του σήμερα ενώπιον του εισαγγελέα για να δώσει εξηγήσεις και σύμφωνα με πληροφορίες κατέθεσε υπόμνημα για τις καταγγελίες που έχουν γίνει σε βάρος του για έναν βιασμό και τρεις απόπειρες.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο ηθοποιός πρότεινε και συγκεκριμένα πρόσωπα ως μάρτυρες για να καταθέσουν στον εισαγγελέα. Μάλιστα, ήδη κατάθεση φέρεται να έδωσε σήμερα γυναίκα, η οποία αναφέρθηκε στο χαρακτήρα αλλά και στη σχέση της με τον κωμικό.

Τον Π. Φιλιππίδη έχουν καταγγείλει τρεις γυναίκες ηθοποιοί καταθέτοντας στις εισαγγελικές αρχές, ενώ για τη μια από τρεις συνολικά καταγγελίες, φαίνεται πως προέκυψε και το αδίκημα του βιασμού. Το εν λόγω αδίκημα φέρεται να τελέστηκε μέσα σε θεατρικό χώρο με τον ηθοποιό, σύμφωνα πάντα με την πλευρά της καταγγέλλουσας, να προβαίνει σε σεξουαλικές πράξεις παρά τη θέλησή της.

Πέτρος Φιλιππίδης εισαγγελέας

Σε ό,τι αφορά στις απόπειρες βιασμού, η μια καταγγελία έχει κατατεθεί από γυναίκα, η αναζητούσε εργασία και ο ηθοποιός φέρεται να υποσχέθηκε ένα ρόλο στη θεατρική παράσταση που ο ανέβαζε. Στην περίπτωση της δεύτερης, καταγγελλόμενης υπόθεσης απόπειρας βιασμού, η παθούσα φέρεται να έχει καταθέσει στις εισαγγελικές αρχές πως τον Αύγουστο του 2014, είχε συναντηθεί με τον Π. Φιλιππίδη για να βρει δουλειά, αλλά η συνέχεια του ραντεβού ήταν ανατριχιαστική. Ο ηθοποιός φέρεται να αποπειράθηκε να τη βιάσει μέσα στο αυτοκίνητό του.

Να σημειωθεί πως μετά την παροχή εξηγήσεων από τον ηθοποιό, ο εισαγγελέας θα μελετήσει τη δικογραφία και θα αποφασίσει αν θα ασκήσει δίωξη ή όχι σε βάρος του. Σε περίπτωση που ασκήσει δίωξη, η δικογραφία θα ανατεθεί σε ανακριτή, ο οποίος θα καλέσει τον ηθοποιό σε απολογία.

«Ήταν ένα σοκ γενικά για όλους μας η αποχώρηση του από τον Πλάτανο»

Ο ταλαντούχος ηθοποιός Θανάσης Κουρλαμπάς, παραχώρησε συνέντευξη στην Secret, όπου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στην αποχώρηση του Πέτρου Φιλιππίδη από την τηλεοπτική σειρά Χαιρέτα μου τον Πλάτανο, για λόγους υγείας, όπως έγινε γνωστό.

«Όμως, και στον "Πλάτανο" -που πραγματικά ήταν απόφαση της ΕΡΤ να μπει δυναμικά φέτος με μυθοπλα­σία, με πολύ σπουδαίες σειρές- έχου­με τη χαρά όσοι συμμετέχουμε σε αυ­τήν τη δουλειά να την κάνουμε να ξεχωρίσει, να εισπράττουμε την αγά­πη του κόσμου με αυτή την κωμω­δία και να τους κάνουμε να περνάνε καλά κάθε βράδυ», είπε αρχικά.

Κουρλάμπας για Φιλιππίδη και Πλάτανο

Όσον αφορά την αποχώρηση του Πέτρου Φιλιππίδη: «Ήταν ένα σοκ γενικά για όλους μας. Έξι μήνες δουλεύαμε μαζί και ξαφνικά γίνεται αυτή η ρωγμή. Αν πει κανείς ότι δεν ήταν σοκαριστικό, θα λέει ψέματα. Οποιαδήποτε μορφή βίας ή αλαζονείας, δυσάρεστων καταστάσε­ων από έναν άνθρωπο προς έναν άλ­λον είναι καταδικαστέα. Είναι το αυτονόητο. Ο Τάσος Χαλκιάς είναι ένας εξαίρετος ηθοποιός και, κυρίως, άν­θρωπος και είμαστε όλοι πολύ τυχεροί που παίζουμε δίπλα του. Νομίζω ότι ο "Πλάτανος" βρήκε πάλι την τροχιά του και μπαίνει όλο και περισσότερο στις καρδιές των τηλεθεατών».