Ντιέγκο Μαραντόνα: Σοκάρουν τα στοιχεία από την έκθεση του ιατρικού συμβουλίου

Πέθανε επειδή δεν έλαβε την κατάλληλη ιατρική περίθαλψη

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Ντιέγκο Μαραντόνα: Σοκάρουν τα στοιχεία από την έκθεση του ιατρικού συμβουλίου

Σοκάρουν τα στοιχεία από την έκθεση που ετοίμασε το ιατρικό συμβούλιο που ερευνά τον θάνατο του Ντιέγκο Μαραντόνα, σύμφωνα με τα όσα έχουν έρθει, μέχρι στιγμής, στο φως της δημοσιότητας!

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των ισπανικών ΜΜΕ «Todo Noticias» και «Clarin», που επικαλούνται μαρτυρίες ατόμων με πρόσβαση στην τελική έκθεση που συνέταξε το ιατρικό συμβούλιο που ερεύνησε τον θάνατό του, η οποία και αναμένεται να δημοσιευτεί στις 3 Μαΐου, ο «Ντιεγκίτο» πέθανε επειδή δεν έλαβε την κατάλληλη ιατρική περίθαλψη.

Ο Αργεντινός θρύλος πέθανε από καρδιακή προσβολή στις 25 Νοεμβρίου του 2020, ενώ, τρεις εβδομάδες πριν τον θάνατό του, υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στον εγκέφαλό του, ενώ έπρεπε να υποβληθεί και σε θεραπεία για τον εθισμό του στο αλκοόλ.

Και, παρ’ όλο που η επιτροπή επιβεβαίωσε τα αποτελέσματα της αυτοψίας, η οποία ανέφερε ότι ο Μαραντόνα πέθανε λόγω προϋπάρχουσας καρδιακής νόσου, τόνισε ότι οι προσωπικοί του γιατροί και νοσηλευτές δεν έδωσαν τη δέουσα προσοχή στον παλαίμαχο Αργεντινό άσο, που υπέφερε από κίρρωση και καρδιακά προβλήματα.

Διαβάστε περισσότερα στο AthensMagazine.gr