Κωστής Μαραβέγιας: «Είναι η χειρότερη εκδοχή της κατώτερης φύσης του ανθρώπου»

Το σχόλιο του τραγουδιστή για τις καταγγελίες

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωστής Μαραβέγιας: «Είναι η χειρότερη εκδοχή της κατώτερης φύσης του ανθρώπου»

Ο Κωστής Μαραβέγιας παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό Τηλέραμα και τον Βασίλη Ανδριτσάνο και μέσα σε όλα αναφέρθηκε στις καταγγελίες στο χώρο του θεάτρου.

Ο γνωστός τραγουδιστής που τον παρακολουθούμε κάθε Κυριακή στον ρόλο του κριτή του YFSF, δήλωσε ότι ευτυχώς στον χώρο του τραγουδιού δεν έχει ακουστεί κάτι εξίσου τόσο σοβαρό.

Οι δηλώσεις του Κωστή Μαραβέγια για τις καταγγελίες

Το θέατρο και ο αθλητισμός αντιμετώπισαν περιστατικά βίας και κακοποιητικών συμπεριφορών. Έχετε ακούσει για ανάλογα περιστατικά στον χώρο του τραγουδιού;

«Όχι, ευτυχώς για τον χώρο μας δεν έχω ακούσει κάτι. Χωρίς φυσικά αυτό να σημαίνει ότι δεν θα έχει συμβεί. Είναι τραγικό οι άνθρωποι να χρησιμοποιούν την όποια μορφή εξουσίας τους εις βάρος των ασθενέστερων και των πιο αδύναμων. Είναι ίσως η χειρότερη εκδοχή της κατώτερης φύσης του ανθρώπου και των πιο χαμηλών ενστίκτων του.

Οι καλλιτέχνες, ειδικότερα αυτοί που κατέχουν θέση ισχύος, πρέπει να δείχνουν τον σωστό, δίκαιο, ισότιμο και αξιοκρατικό δρόμο, να γίνονται φωτεινά πρότυπα για τους υπόλοιπους. Να είναι ευγνώμονες για το ταλέντο τους, να αντιμετωπίζουν την επιτυχία τους με ταπεινότητα και πραότητα.

Είμαστε τυχεροί που κάνουμε αυτό που αγαπάμε και πρέπει κάθε πρωί να το αναγνωρίζουμε. Η έπαρση και η αλαζονεία μπορεί να οδηγήσουν σε κακοποιητικές συμπεριφορές και σε έλλειψη ενσυναίσθησης».

Κωστής Μαραβέγιας για τις καταγγελίες

Λίγα λόγια για τον ταλαντούχο Κωστή Μαραβέγια

Είναι Έλληνας τραγουδιστής, τραγουδοποιός, συνθέτης, σκηνοθέτης, παρουσιαστής και συγγραφέας. Παίζει ακορντεόν, πιάνο, κιθάρα, αρμόνιο και τραγουδάει στα ελληνικά, αγγλικά, ισπανικά και ιταλικά.

Τον Μάρτιο του 2012, ο Κωστής Μαραβέγιας παρουσιάζει πρώτο του μυθιστόρημα "Λόλα", το οποίο κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Μεταίχμιο, ως μέρος ενός CD με τον ίδιο τίτλο. Η ιστορία είναι για ένα νεαρό κορίτσι, μία μουσικό, που ονομάζεται Λόλα και ο φίλος της ο Μάρκος.

Το 2010 ο Μαραβέγιας πραγματοποιεί εμφάνιση κατά το άνοιγμα της νύχτας του Prix Europa που οργανώνεται από το RBB στο Großen Sendesaal στο Βερολίνο, το μεγαλύτερο ετήσιο ευρωπαϊκό φεστιβάλ. Ο Μαραβέγιας ξεκίνησε την μουσική του καριέρα στην Ιταλία όπου σπούδασε Στατιστική και Μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο του Μπάρι , καθώς και πιάνο, αρμονία, αντίστιξη και φούγκα στο Ωδείο Niccolo Piccini του Μπάρι. Η μουσική του συνδυάζει μεσογειακά και βαλκανικά στοιχεία, πολύχρωμες ρυθμίσεις και Τζαζ και Μπόσα νόβα επιρροές. Επέστρεψε στην Ελλάδα το 2001 ως σόλο καλλιτέχνης.

Το 2003 κυκλοφόρησε το ντεμπούτο του "Radiopiratis"(FM Records 2003), το οποίο σηματοδότησε την άφιξη ενός νέου τραγουδοποιού στην Ελληνική μουσική σκηνή. Το δεύτερο άλμπουμ του "Maraveyas Ilegal" (Cantini 2007) βγήκε το 2007 με ενθουσιώδη σχόλια από το κοινό. Η τρίτη κυκλοφορία του ήταν το "Welcome to Greece" (EMI 2009) και η πιο πρόσφατη κυκλοφορία του είναι το "Λόλα" (EMI 2012). Ήδη είχε αρχίσει να περιοδεύει τακτικά με ζωντανή μπάντα στην Ελλάδα και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Μεγάλη Βρετανία , η Γερμανία , η Αυστρία , η Γαλλία , η Ολλανδία, η Ιταλία και η Βέλγιο.

Οι ζωντανές εμφανίσεις Maraveyas Ilegal στην Ελλάδα έβγαιναν συχνά sold out.λ. Η συναυλία μεταδόθηκε ζωντανά στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες μέσω των τηλεοπτικών σταθμών ZDF, ARTE, RADIO FRANCE, FRANCE,MTV, NTR, NRK, ERT, RTE, ORF, RBB, RADIO Russia κ.λπ.). Το τραγούδι "Rue Madame" έκανε πρεμιέρα κατά τη διάρκεια της συναυλίας και ξεκίνησε ένα διαγωνισμό για τα γυρίσματα του βίντεο, σε συνεργασία με το Dailymotion .

Ο Μαραβέγιας υπηρέτησε ως οικοδεσπότης του μουσικού ντοκιμαντέρ «Μεσόγειος» για το 2011-2012 τηλεοπτική σεζόν, μια παραγωγή του Πάνου Καρκανεβάτου για την ελληνική δημόσια τηλεόραση της ΕΡΤ . Είναι ένα οδικό ταξίδι σε πόλεις της Μεσογείου με τον Μαραβέγια να ανταλλάσσει ιδέες και ήχους με ντόπιους μουσικούς, καθώς και εμπλοκή με αυτούς.