Φωτεινή Ντεμίρη: «Είχα γενική συγγενή εξάρθρωση στα ισχία»

«Έπρεπε να χειρουργηθώ, για να μου επαναφέρουν τα οστά, να τα βάλουν στη θέση τους»

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Φωτεινή Ντεμίρη: «Είχα γενική συγγενή εξάρθρωση στα ισχία»

Η αγαπημένη ηθοποιός, Φωτεινή Ντεμίρη, έδωσε συνέντευξη στο περιοδικό Λοιπόν και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε σε νεαρή ηλικία, το οποίο την ανάγκασε να χειρουργηθεί.

H ηθοποιός του Καφέ της Χαράς, είχε αποκαλύψει και πριν από λίγο καιρό σε άλλη συνέντευξή της πως είχε πέσει θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης.

Οι δηλώσεις της Φωτεινής Ντεμίρη

Ποια δυσκολία αντιμετώπισες όταν ήσουν μωρό;

Είχα κάποια θέματα υγείας που έπρεπε να ξεπεράσω. Ήμουν στην ηλικία των 7 ετών, είχα συνείδηση. Κάποια θέματα υγείας που είχα τότε, με κρατούσαν καθηλωμένη στο κρεβάτι.

Τι είχε συμβεί;

Είχα γενική συγγενή εξάρθρωση στα ισχία. Είχα περπατήσει, αλλά έπρεπε στην ηλικία των 7 ετών να χειρουργηθώ, για να μου επαναφέρουν τα οστά, να τα βάλουν στη θέση τους. Δεν είχα περπατήσει σωστά, τα κόκκαλα είχαν δέσει λάθος, γιατί δεν το είχαν καταλάβει οι δικοί μου. Όταν τα κατάλαβαν, είδαν ότι δεν περπατάω σωστά, πήγαινα λίγο “βάρκα γιαλό”, το οποίο μου έμεινε λίγο και μετά… (γέλια). Έπρεπε να μεγαλώσω λίγο, να δέσουν τα κόκκαλα και μετά να χειρουργηθώ.

Φωτεινή Ντεμίρη πρόβλημα υγείας

Ήταν να το περάσω, γιατί άλλα παιδιά στην ηλικία μου το πέρασαν φορώντας μια διπλή πάνα, όταν ήταν μωρά, κι έτσι πέρασε. Εγώ, χρειάστηκε να μείνω μήνες φορώντας γύψο μέχρι το στήθος, μ’ ένα μηχάνημα που μου κρατούσε μόνιμα τα ποδιά ανοιχτά. Ένα παιδάκι να βρίσκεται έτσι πολύ καιρό… Μέχρι τα 7,5 που έκανα εγχειρήσεις… Μετά πέρασε αυτό, όπου στα 8 μου, ήμουν μια χαρά και περπατούσα καλά. Πέρασα πάρα πολύ δύσκολα για αρκετά χρόνια. Αυτό μου έδωσε δύναμη και μ’ έκανε να είμαι ευγνώμων για πολλά απλά πράγματα.

Ταλαιπωρήθηκες πάρα πολύ όταν ήσουν μικρούλα…

Πάρα πολύ, γι’ αυτό σου λέω ότι ίσως από εκεί άντλησα την αισιοδοξία και τη δύναμη. Έχω να θυμηθώ πολύ δυσάρεστα πράγματα. Ρωτούσα τη μαμά μου: “Μαμά, εγώ με γύψο γεννήθηκα;”. Έχω μια αδελφή, 2,5 χρόνια μεγαλύτερη, που είναι τελείως διαφορετική από μένα, εμφανισιακά αλλά και ως χαρακτήρας, η μία μοιάζει στη μαμά, κι η άλλη στον μπαμπά, είμαστε πολύ αγαπημένες. Της είχα μεγάλη αδυναμία. Παρόλο που έχουν περάσει τόσα χρόνια και το έχω ξεπεράσει, είναι πολύ δυσάρεστη ανάμνηση, όταν το θυμάμαι…

Η πίεση φέρνει στη θύμησή μας δυσάρεστες αναμνήσεις;

Όταν πιέζεσαι και είσαι σε δύσκολη κατάσταση, όλα είναι πιο… σκούρα στα χρώματα, αλλά αυτό αλλάζει.

Η ερώτηση του Λιάγκα που την εξόργισε - «Θα τον έφτυνα!»

Το πρωί της Τετάρτης, η Φωτεινή Ντεμίρη βρέθηκε καλεσμένη στο Πρωινό, με τον Γιώργο Λιάγκα να της κάνει μια ερώτηση, η οποία φάνηκε να προκάλεσε τον εκνευρισμό της.

Η αγαπημένη ηθοποιός διηγήθηκε την προσωπική της ιστορία σεξουαλικής παρενόχλησης, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Όταν ήμουν φοιτήτρια, ήθελα να μαζέψω κάποια λεφτά, να πάω ένα ταξίδι στο εξωτερικό χωρίς να το ξέρουν οι δικοί μου και ήθελα να συμπληρώσω κάποια χρήματα. Ψάχνοντας να βρω ευκαιριακή δουλειά, έπεσα σε πολλές περιπτώσεις. Σε μία από αυτές, υποτίθεται για βοηθός γραμματέα, ο άνθρωπος αυτός μου την έπεσε πολύ άσχημα σε έναν χώρο απομονωμένο. Έτρεμα σαν το ψάρι. Ήταν την πρώτη μέρα που με προσέλαβε.

Φωτεινή Ντεμίρη ερώτηση του Λιάγκα που την εξόργισε

Έμεινα όλη τη μέρα μαζί του και αργά το βράδυ που είχε σουρουπώσει, σε ένα απομονωμένο μέρος, μου την έπεσε. Άρχισα να λέω ότι σπουδάζω νομική και η συγκάτοικός μου ξέρει που βρίσκομαι, για να τον κάνω να φοβηθεί. Ήταν μια οδυνηρή εμπειρία, δεν είχα ξαναζήσει κάτι τέτοιο, ήμουν πολύ προστατευμένη στο σπίτι μου. Έφυγα, το είπα στη συγκάτοικό μου όταν γύρισα στο σπίτι και μετά δεν το ξανασυζήτησα. Με είχε ταράξει πάρα πολύ και δεν μπορούσα να μιλήσω γι’ αυτό στην αρχή» κατέληξε.

Αναφορικά με τις καταγγελίες, η Φωτεινή Ντεμίρη τόνισε: «Αυτά που έχουν ακουστεί το τελευταίο διάστημα με έχουν σοκάρει. Δεν ήξερα το μέγεθος. Είχα ακούσει φευγαλέα κάποια πράγματα, δεν μπορούσα να φανταστώ ότι συνέβαιναν όλα αυτά. Μου ήταν αδιανόητο! Έχω μείνει άφωνη! Έχω σοκαριστεί»!

Αμέσως μετά, ο Γιώργος Λιάγκας την ρώτησε τι θα έκανε αν ερχόταν πρόσωπο με πρόσωπο με ένα από τα καταγγελλόμενα πρόσωπα, με την ίδια να ξεσπά: «Θα του έλεγα ντροπή του! Θα τον έφτυνα! Θα απέστρεφα τον πρόσωπό μου! Τι να πεις σε ένα τέτοιο άνθρωπο»;