Εριέττα Κούρκουλου: «Όλοι μαζί στον αγώνα κατά του βασανισμού και της σφαγής τρισεκατομμυρίων αθώων ψυχών»

«Ήταν προσωπική μου επιλογή να γιορτάσω μακριά από την μητέρα και τα αδέρφια μου»

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Εριέττα Κούρκουλου: «Όλοι μαζί στον αγώνα κατά του βασανισμού και της σφαγής τρισεκατομμυρίων αθώων ψυχών»

Μακριά από την οικογένεια της πρόκειται να περάσει το φετινό Πάσχα η Εριέττα Κούρκουλου, η οποία μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς της φίλους μια ενδιαφέρουσα ιστορία.

Η κόρη του Νίκου Κούρκουλου και της Μαριάννας Λάτση -που είναι έτοιμη να γίνει μαμά- δήλωσε πόσο αντίθεση είναι με όσους κρίνουν τους vegeterians και επιλέγουν να περάσουν οικογενειακά τις γιορτές, τηρώντας όμως την ίδια στιγμή και τις «ηθικές και διατροφικές τους επιλογές».

Η ανάρτηση της Εριέττας Κούρκουλου

«Φέτος, ο Βύρων και εγώ επιλέξαμε να δημιουργήσουμε μια δική μας παράδοση, περνώντας την Κυριακή του Πάσχα στον Ωρωπό, δίπλα σε ζώα τα οποία έχουμε διασώσει από σφαγεία, με φίλους, και μη – οι οποίοι αποφάσισαν να απέχουν από την αιματοχυσία των ημερών αυτών.

Ήταν προσωπική μου επιλογή να γιορτάσω μακριά από την μητέρα και τα αδέρφια μου, γιατί αυτό αισθάνομαι σωστό και ξέρω ότι και εκείνοι με καταλαβαίνουν.

Παρόλα αυτά, είμαι καθέτως αντίθετη στο να κρίνουμε τους χορτοφάγους οι οποίοι επέλεξαν (όπως και εγώ τα τελευταία 6 χρόνια) να περάσουν το Πάσχα με τις οικογένειες τους, μένοντας και πάλι πιστοί στις δικές τους ηθικές και διατροφικές επιλογές.

Ο καθένας μας βιώνει αλλιώς αυτή την μετάβαση και δεν έχουμε να κερδίζουμε τίποτα από το να κατακρίνουμε ο ένας τον άλλον. Είμαστε όλοι μαζί στον αγώνα κατά του βασανισμού και της σφαγής τρισεκατομμυρίων αθώων ψυχών και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε!

Εύχομαι Καλή Ανάσταση σε όλους και ένα αναίμακτο Πάσχα γεμάτο υγεία και αγάπη!».

«Χάρη σε εσάς εκτίμησα τα πάντα»

Σε μια πολύ συγκινητική και γεμάτο νόημα ανάρτηση προχώρησε η Εριέττα Κούρκουλου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Αδέσποτων.

Η ίδια έγραψε ένα όμορφο και μακροσκελές κείμενο, της οποίας τα λόγια συγκινούν.

Η ίδια έκανε λόγο για τα πόσα έχει μάθει στην ζωή της από τα ζώα αλλά και για το πόσο τυχερή νιωθεί. Επίσης, η Εριέττα ανέφερε πόσο πολύ έμπνευση της έχουν δώσει τα αδέσποτα διαμορφώνοντας τον χαρακτήρα της ενώ πριν λίγες μέρες προκάλεσε ρίγη συγκίνησης με την εξομολόγηση της.

«Αγαπημένα μου αδέσποτα, Σας χρωστάω τόσα πολλά... Μου ανοίξατε τα μάτια σε μια πραγματικότητα τόσο διαφορετική από την δική μου...Μου δώσατε να καταλάβω πόσος πόνος υπάρχει στον κόσμο και να αντιληφθώ ότι γεννήθηκα από τύχη προστατευμένη από αυτόν. Χάρη σε εσάς εκτίμησα τα πάντα. Μου ανοίξατε τα μάτια και την καρδιά, μαθαίνοντάς μου να μπαίνω στην θέση των άλλων και καλλιεργώντας την ενσυναίσθηση που έχω σήμερα... Μου δείξατε την σημασία της προσφοράς σε ανθρώπους και ζώα που το έχουν ανάγκη.

Μου μάθατε ότι δεν έχει σημασία ποιον έχω απέναντί μου, αρκεί να είναι αυθεντικός και να συμπεριφέρεται με σεβασμό σε αυτούς από τους οποίους δεν έχει τίποτα να κερδίσει. Το μεγαλείο σας δεν σταματάει να με εκπλήσσει, ακόμα και τώρα - σχεδόν δεκαπέντε χρόνια μετά. Μαχητές του δρόμου, με καρδιές τόσο αγνές που μπορούν και συγχωρούν ξανά και ξανά και τολμούν να αγαπούν με όλο τους το είναι, όσες φορές κι αν έχουν προδοθεί!

Ευχαριστώ που μου διαμορφώσατε τον χαρακτήρα και δώσατε νόημα στην ζωή μου. Ειλικρίνεια, εμπιστοσύνη, συγχώρεση, αγάπη, γενναιότητα, αφοσίωση... μόνο μερικά από τα μαθήματα που μου έχετε δώσει! Όσο ζω, υπόσχομαι να είμαι σύμμαχός σας και να υπερασπίζομαι τα δικαιώματά σας. Να σας χαιρόμαστε!»

Εριέττα Κούρκουλου ανάρτηση για τα αδέσποτα