Αλέξης Τσίπρας: Το βίντεο με τις ευχές του για το Πάσχα

«Μπορούμε να ξεπεράσουμε την κρίση, να υπερβούμε τα εμπόδια προς την πρόοδο»

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Αλέξης Τσίπρας: Το βίντεο με τις ευχές του για το Πάσχα

Ο Αλέξης Τσίπρας λίγο πριν την Ανάσταση έστειλε τις δικές του ευχές μέσα από ένα βίντεο για το Πάσχα, ενώ νωρίτερα το ίδιο έκανε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οι ευχές του Αλέξη Τσίπρα

«Οι μέρες του Πάσχα είναι κάθε χρόνο μέρες ειρήνης, αγάπης, συμπόνιας και αλληλεγγύης. Φέτος, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ζούμε δύσκολες μέρες. Και η σκέψη όλων μας είναι πρώτα σε εκείνους που δίνουν τη μάχη της ζωής, μέσα στην ασφυξία των νοσοκομείων» αναφέρει στο μήνυμά του ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και συνεχίζει:

«Σε εκείνους που στέκονται με τις λευκές μπλούζες στο πλάι τους. Στις χιλιάδες οικογένειες που πενθούν την απώλεια. Σε όσους συμπολίτες μας περνούν ώρες στέρησης, ανεργίας, ανασφάλειας, φτώχειας, ακόμα και απόγνωσης. Αυτές οι μέρες, όμως, είναι και μέρες ελπίδας. Ότι το φως θα νικήσει το σκοτάδι. Η ζωή θα πατήσει το θάνατο. Το Πάσχα, η Ανάσταση, είναι ο μέγας συμβολισμός της νίκης της ζωής. Που είναι και νίκη του ανθρώπου. Αυτή η βεβαιότητα του ανθρώπου, ότι μπορεί να φτιάχνει το μέλλον του με τα δικά του χέρια και τις δικές του επιλογές κατ' εικόνα και ομοίωση των ονείρων του, είναι που κινεί τον κόσμο προς τα εμπρός.

Η πίστη στις δυνάμεις μας, η ανθρωπιά, η ενότητα, η αλληλεγγύη, η επιμονή, το θάρρος, ο αγώνας για τη δικαιοσύνη και την ελευθερία μας, είναι η εγγύηση ότι θα τα καταφέρουμε και σήμερα. Μπορούμε να ξεπεράσουμε την κρίση. Μπορούμε να υπερβούμε τα εμπόδια προς την πρόοδο. Και θα το κάνουμε.

Με αυτή την πίστη, εύχομαι σε όλες και σε όλους καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση».

Μήνυμα για το Πάσχα

Το Πάσχα, η Ανάσταση, είναι ο μέγας συμβολισμός της νίκης της ζωής. Που είναι και νίκη του ανθρώπου. Η πίστη στις δυνάμεις μας, η ανθρωπιά, η ενότητα, η αλληλεγγύη, η επιμονή, το θάρρος, ο αγώνας για τη δικαιοσύνη και την ελευθερία μας, είναι η εγγύηση ότι θα τα καταφέρουμε και σήμερα. Μπορούμε να ξεπεράσουμε την κρίση. Μπορούμε να υπερβούμε τα εμπόδια προς την πρόοδο. Και θα το κάνουμε. Μ' αυτή την πίστη, εύχομαι σε όλες και σε όλους καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση.

Posted by Alexis Tsipras on Saturday, May 1, 2021

Πριν λίγο καιρό, ο γιος του Αλέξη Τσίπρα διαγνώσθηκε θετικός στον κορωνοϊό

Ο γιος του Αλέξη Τσίπρα, Ορφέας, είχε διαγνωσθεί με κορωνοϊό, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να κάνει γνωστή την είδηση με μια ανάρτησή του στο Facebook.

Σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα, ο οκτάχρονος Ορφέας εμφάνισε ήπια συμπτώματα και έπειτα από τεστ, διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό. Τόσο ο πρώην πρωθυπουργός, όσο και η σύζυγός τους Μπέτυ και ο μεγαλύτερος γιος τους Φοίβος βγήκαν αρνητικοί στον ιό.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρει πως παρότι έχει πραγματοποιήσει και τις δύο δόσεις του εμβολίου της Pfizer, θα παραμείνει σε προληπτική καραντίνα στο σπίτι, ώσπου να αποκλειστεί κάθε ενδεχόμενο περαιτέρω μετάδοσης.

«Ο κορωνοϊός επισκέφθηκε σήμερα και το δικό μας σπίτι. Χθες βράδυ ο Ορφέας μας, εμφάνισε ελαφρά συμπτώματα. Κάναμε το πρωί το τεστ και πριν λίγο μάθαμε τα αποτελέσματα. Εγώ, η Μπέτυ και ο Φοίβος βγήκαμε αρνητικοί, ο Ορφέας όμως βγήκε θετικός. Είναι καλά και όπως η πλειονότητα των παιδιών αναμένεται να το ξεπεράσει εύκολα.

Σύμφωνα με τις υποδείξεις των γιατρών, παρότι έχω κάνει και τις δυο δόσεις του εμβολίου, δεν έχει περάσει ακόμη αρκετός χρόνος για να έχω πλήρη ανοσία και σε κάθε περίπτωση οφείλω να παραμείνω προληπτικά για ένα διάσημα στο σπίτι, προκειμένου να αποκλειστεί οποιοδήποτε ενδεχόμενο περαιτέρω μετάδοσης. Είμαι βέβαιος ότι όλα θα πάνε καλά.»

Δείτε την ανάρτηση του παρακάτω:

Θετικός στον κορωνοϊό ο γιος του Αλέξη Τσίπρα