Γιώργος Γερολυμάτος: «Υπήρχαν σεξουαλικές παρενοχλήσεις από άνδρες και γυναίκες, αλλά γλιστρούσα σαν το χέλι»

«Πριν παντρευτώ ήμουν άπιστος με τη γυναίκα που παντρεύτηκα»

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Γιώργος Γερολυμάτος: «Υπήρχαν σεξουαλικές παρενοχλήσεις από άνδρες και γυναίκες, αλλά γλιστρούσα σαν το χέλι»

Το μεσημέρι της Δευτέρας, ο Γιώργος Γερολυμάτος μίλησε στην κάμερα της εκπομπής Love It και μέσα σε όλα αναφέρθηκε στις σεξουαλικές παρενοχλήσεις, το ίδιο και ο Ερμόλαος Ματθαίου.

Ο ίδιος μίλησε για το ελληνικό #metoo αλλά και για την αποκαλυπτική φωτογράφιση που είχε κάνει πριν από χρόνια για το περιοδικό Playboy.

Οι δηλώσεις του Γιώργου Γερολυμάτου

«Έχω δανείσει χρήματα, αλλά έχω πάντα στο μυαλό μου ότι τα έχω χάσει, γιατί ξέρω ότι αυτοί δεν θα μπορούν να μου τα δώσουν και θα εξαφανιστούν.

Υπήρχαν σεξουαλικές παρενοχλήσεις από άνδρες και γυναίκες, αλλά γλιστρούσα σαν το χέλι.

Τότε το Playboy αποφάσισε να κάνει στην Ελλάδα ένας άνδρας ημίγυμνος φωτογράφιση. Δεν ήμουν γυμνός, ήμουν ημίγυμνος. Είχα πληρωθεί καλά, δεν θα πήγαινα αφιλοκερδώς.

Πριν να παντρευτώ ήμουν άπιστος με τη γυναίκα που παντρεύτηκα».

Λίγα λόγια για τον Γιώργο Γερολυμάτο

O Γιώργος Γερολυμάτος (Θήβα, 7 Σεπτεμβρίου 1952) είναι Έλληνας τραγουδιστής και ηθοποιός. Ξεκίνησε την καριέρα του στις αρχές της δεκαετίας του 1970, σαν λαϊκός καλλιτέχνης. Διακρινόταν για την εκλεπτυσμένη του παρουσία στο πάλκο και την αισθαντική φωνή του.

Ήταν από τους πιο γνωστούς ερμηνευτές της περιόδου του "Νέου Κύματος" της ελληνικής δισκογραφίας. Εντυπωσιακός στο παρουσιαστικό και γυμνασμένος, ήταν ο πρώτος άνδρας που φωτογραφήθηκε ημίγυμνος για την ελληνική έκδοση του περιοδικού Playboy, στο πρωτοχρονιάτικο τεύχος του 1990.

Ο Γ. Γερολυμάτος πέρασε τα παιδικά του χρόνια στην Κεφαλλονιά, από όπου καταγόταν ο πατέρας του. Σε ηλικία 19 ετών ήρθε στην Αθήνα και εντάχθηκε στα συγκροτήματα των "Formost" και "Idols", ως ντράμερ και frontman, ενώ παράλληλα σπούδαζε σκηνοθεσία στη Σχολή Σταυράκου. Ο πρώτος προσωπικός του δίσκος, σε μουσική του Γιάννη Γλέζου και στίχους του Λευτέρη Παπαδόπουλου παρουσιάσθηκε το 1971.

Ακολούθησαν πολλές συνεργασίες του με κορυφαίους συνθέτες, όπως οι Γιώργος Κατσαρός, Μίμης Πλέσσας, Χρήστος Νικολόπουλος, Γιώργος Χατζηνάσιος, Γιάννης Σπανός, Απόστολος Καλδάρας κ.α. Έχει εκδώσει 22 προσωπικά άλμπουμ, ενώ έχει τιμηθεί επτά φορές με "χρυσό δίσκο" και μια φορά με "πλατινένιο". Στις διακρίσεις του περιλαμβάνονται επίσης, δυο χρυσά βραβεία στα διεθνή Φεστιβάλ Τραγουδιού του 1986 (της ZDF) και του 1987 (στη Σόφια), με έργα του Γιώργου Κατσαρού.

Έχει συνεργαστεί με κορυφαίους Έλληνες ερμηνευτές όπως Πάριο-Μαρινέλα-Βοσκόπουλο-Διονυσίου-Δούκισσα-Μοσχολιού-Σακελαρίου-Γαβαλά-Αγγελόπουλο και πολλούς άλλους. Επίσης συμμετείχε σε πολλές ελληνικές ταινίες.