Μάρκος Σεφερλής: Αποκάλυψε τα επόμενα τηλεοπτικά του σχέδια

«Νομίζω ότι είναι μια δουλειά που θα αρέσει»

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Μάρκος Σεφερλής: Αποκάλυψε τα επόμενα τηλεοπτικά του σχέδια

Ο Μάρκος Σεφερλής παραχώρησε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη στον Τηλεθεατή και μέσα όλα αναφέρθηκε στα επόμενα τηλεοπτικά του σχέδια.

Ο επιτυχημένος κωμικός που παρουσιάζει καθημερινά το «5x5» μίλησε επίσης και για το παντοπωλείο που έχει δημιουργήσει, το οποίο παρέχει δωρεάν τρόφιμα και προϊόντα σε οικογένειες που έχουν ανάγκη.

Οι δηλώσεις του Μάρκου Σεφερλή

- Αλλα σχέδια;

«Μόλις ξεκίνησα μία νέα φιλανθρωπική πρωτοβουλία, ένα παντοπωλείο με την ονομασία "Πλάι σου", το οποίο θα παρέχει δωρεάν τρόφιμα και προϊόντα σε οικογένειες που έχουν ανάγκη. Αυτή η στιγμή, αυτή η περίοδος, είναι κατάλληλη όσο καμία άλλη για να υλοποιήσω αυτό το σχέδιο. Ο κόσμος γύρω μας έχει μεγάλο πρόβλημα, τώρα με την πανδημία, και ήθελα να είμαι δίπλα τους».

- Πού λειτουργεί αυτό;

«Είναι πίσω από το θέατρο "Περοκέ", σε ένα χώρο που νοίκιασα γι' αυτό το σκοπό. Στo Μεταξουργείο, στο κέντρο της Αθήνας, εύκολα προσβάσιμο».

-Εσείς το χρηματοδοτείτε;

«Ναι, αλλά με την πρώτη ανακοίνωση που έκανα στο διαδίκτυο, τα μηνύματα που πήρα από φίλους, από αγνώστους, από εταιρίες που θέλουν να βοηθήσουν, είναι πάρα πολλά! Είχα αποφασίσει να διαθέτω ένα ποσό το χρόνο γι' αυτό, αλλά παρουσιάστηκε πολύς κόσμος που θέλει να βοηθήσει. Και αυτό είναι το χαρακτηριστικό του Έλληνα. Οι Έλληνες είναι άνθρωποι με φιλότιμο, που, μόλις τους δοθεί η ευκαιρία, το δείχνουν».

-H πολιτεία υποστήριξε τον καλλιτεχνικό χώρο σε αυτή τη συγκυρία;

«Νομίζω πως όχι. Είναι κοινώς αποδεκτό πως δεν υποστηρίχτηκε. Έχει περάσει ένας χρόνος και σχεδιασμός δεν υπάρχει. Τι πρόκειται να γίνουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι που έχουν μείνει χωρίς δουλειά, πώς θα αντεπεξέλθουν, πώς θα επιβιώσουν;».

-Σε περίοδο κρίσης και πανδημίας, οι παραγωγοί επενδύουν στην τηλεόραση. Είναι θετικό σημάδι;

«Είναι παρήγορο και ενθαρρυντικό. Είναι ελπιδοφόρο και βλέπουμε ότι το κοινό ανταποκρίνεται, περιμένει αυτές τις σειρές, θέλει να βλέπει μυθοπλασία. Καλά τα παιχνίδια και τα realities, όλα έχουν θέση και γι' αυτό γίνονται, αλλά νομίζω ότι είχε εκλείψει εντελώς η μυθοπλασία. Εκτός του ότι δεν υπήρχε ελληνικό πρόγραμμα για να δούμε, υπήρχε και ένα τεράστιο ποσοστό ανεργίας για τους Έλληνες ηθοποιούς. Και δεν είναι μόνο το μεροκάματο. Είναι η ανάγκη για τον καλλιτέχνη να κρίνει αυτό που αγαπάει πραγματικά. Η δική μας η δουλειά είναι λειτούργημα, τρόπος έκφρασης, εσωτερική ανάγκη μας. Είναι κάτι που από αυτό ζούμε, με αυτό ζούμε».

Τι ετοιμάζετε για την επόμενη σεζόν;

«Πήραμε τα δικαιώματα μιας τηλεοπτικής σειράς του ΒΒC, που για πρώτη φορά στα ελληνικά δεδομένα γυρίζεται μπροστά σε κοινό, όπως όλες οι ξένες του είδους, π.χ. τα "Φιλαράκια". Είναι ένα στοιχείο πολύ σημαντικό, γιατί θα ακούω εκείνη τη στιγμή το γέλιο του κόσμου, που εμένα μου δίνει μεγάλη ενέργεια. Στην ουσία, είναι μια μίνι θεατρική παράσταση το κάθε επεισόδιο, κάτι που απαιτεί βέβαια πολλές πρόβες, πρέπει να παρουσιαζόμαστε έτοιμοι στο κοινό που έχει έρθει να παρακολουθήσει το γύρισμα. Νομίζω ότι είναι μια δουλειά που θα αρέσει».

Σε ποιο σημείο της προετοιμασίας του βρίσκεστε;

«Με τον μόνιμο συνεργάτη μου, τον Στέλιο Παπαδόπουλο, κάνουμε τη διασκευή των σεναρίων αυτήν την περίοδο και το υπόλοιπο θα μπει στο στάδιο της προεργασίας τον επόμενο μήνα».

Μάρκος Σεφερλής για τα μελλοντικά του σχέδια

"Όταν πέθανε ο πατέρας μου τους έκανα όλους να γελάνε στην κηδεία"

Το βράδυ της Τετάρτης ο ηθοποιός, Μάρκος Σεφερλής, βρέθηκε καλεσμένος στο The 2night show! Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην επιστροφή έπειτα από πολλά χρόνια στην τηλεόραση, αυτή τη φορά στη θέση του παρουσιαστή του τηλεπαιχνιδιού «5Χ5» στον ΑΝΤ1 , το οποίο πάει πολύ καλά σε νούμερα, αλλά και στις πρώτες του εντυπώσεις από τον νέο του ρόλο.

Δήλωσε ενθουσιασμένος για τη νέα του δουλειά όπως και για το επερχόμενο σίριαλ του BBC που ετοιμάζει στον ίδιο σταθμό με live κοινό στα γυρίσματα.

Ακόμη, αποκάλυψε και το όνομα της επόμενης επιθεώρησης που πρόκειται να ανεβάσει, το οποίο και εμπνεύστηκε από τον MadClip, καθώς θα λέγεται Mark Klip – Dealer του γέλιου με θέμα φυσικά τη μόδα των τράπερ.

Μίλησε όμως και για τον αέρα ανανέωσης που κατακλύζει τη ζωή του το τελευταίο διάστημα. Η γυμναστική και η διατροφή τού έχουν γίνει πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς του και έχει χάσει μάλιστα και 10 ολόκληρα κιλά.

Ακόμη, για τις δύσκολες στιγμές της ζωής του και το αν έχει περάσει ποτέ κατάθλιψη είπε:

«Δεν επιτρέπω στον εαυτό μου να πέσει σε κατάθλιψη. Όταν πέθανε ο πατέρας μου το ίδιο βράδυ έπαιζα στο θέατρο, πήγα στην κηδεία την άλλη ημέρα, τους έκανα όλους να γελάνε. Είναι η άμυνά μου στο να μην συνειδητοποιήσω ότι “έφυγε” ο πατέρας μου. Σε δύσκολες καταστάσεις αντιδράω με χιούμορ. Δύσκολα έχω περάσει αλλά κατάθλιψη όχι».

«Ήμουν καλεσμένος στον “Όμορφο κόσμο το πρωί” όταν έμαθα ότι ο πατέρας μου πέθανε. Τελικά δεν τον πρόλαβα για δευτερόλεπτα».

Μιλώντας για τη σχέση του με τον πατέρα του αποκάλυψε πόσο δεμένοι ήταν και τη στήριξη που έδωσε όταν αποφάσισε να ασχοληθεί με την υποκριτική.

Τέλος, ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος στις δύσκολες εποχές που διανύουμε ο Μάρκος Σεφερλής μοιράστηκε το πώς πήρε την πρωτοβουλία να δημιουργήσει ένα παντοπωλείο, το οποίο θα παρέχει δωρεάν τρόφιμα και προϊόντα σε οικογένειες που έχουν ανάγκη.