Ελένη Τοπαλούδη: Ανατριχιάζει η μητέρα της - «Η πορεία προς το Γολγοθά είναι δρόμος που σου κόβει την ανάσα»

Το συγκλονιστικό μήνυμα της ανήμερα το Πάσχα

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Ελένη Τοπαλούδη: Ανατριχιάζει η μητέρα της - «Η πορεία προς το Γολγοθά είναι δρόμος που σου κόβει την ανάσα»

Ένα συγκλονιστικό μήνυμα έστειλε ανήμερα το Πάσχα η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη, Κούλα Αρμουτίδου, λίγες μέρες μετά το αντίο της στον Γιώργο Καραιβάζ.

Η μητέρα της ης αδικοχαμένης φοιτήτριας προχώρησε σε μια συγκινητική ανάρτηση στο Facebook, της οποίας τα λόγια ανατριχιάζουν.

Η ανάρτηση της μητέρας της Ελένης Τοπαλούδη

«Κάθε άνθρωπος δυστυχώς σ' αυτό το μικρό ταξίδι της ζωής σηκώνει από έναν Σταυρό. Σε άλλους ανθρώπους αυτός ο Σταυρός είναι πολύ βαρύς και σε άλλους πιο ελαφρύς. Η πορεία προς το Γολγοθά είναι δρόμος που σου κόβει την ανάσα.

Λιγοψυχείς, πέφτεις, σηκώνεσαι, ξαναπέφτεις, ξανασηκώνεσαι και στο τέλος πέφτεις εντελώς και τότε χρειάζεσαι πολύ μεγαλύτερη προσπάθεια για να μπορέσεις να κουβαλήσεις αυτόν τον μαρτυρικό Σταυρό του μαρτυρίου. Δεν υπάρχουν βοηθοί, συμβοηθοί, συνέταιροι σ' αυτόν τον μαρτυρικό ανήφορο, σ' αυτόν τον κακοτραχαλο δρόμο μόνο εσύ και ο πόνος σου παρέα.

Κανένας μέτοχος στον πόνο. Όλοι είναι από μακριά. Κανείς δεν τον αντέχει αυτόν τον πόνο.

Για αυτό ίσως η Ανάσταση να κρύβει την Ελπίδα. Ίσως η Ανάσταση να φέρει το φως στις ψυχές μας. Ίσως η Ανάσταση δεν επελέγη τυχαία να γιορτάζεται μέσα στην Άνοιξη. Ίσως με την Αναγέννηση της φύσης να έρθει και η Αναγέννηση στις ψυχές μας. Κόσμε, κόσμε, ΖΗΣΤΕ, ΑΓΑΠΗΣΤΕ. Να ζείτε την κάθε στιγμή. Μην αφήνετε τίποτε για το αύριο. Το αύριο μπορεί να νομίζετε ότι είναι κοντά σας, δεν είναι, φαντάζει πολύ μακρινό.

Αγαπήστε με όλη τη δύναμη της ψυχής σας. Μην αναβάλλετε τίποτε για το αύριο. Ότι σας έρθει στο μυαλό σας, κάντε το πράξη. Πείτε σε όλα τα αγαπημένα σας πρόσωπα ότι είναι μοναδικά και αναντικατάστατα. Πιστέψτε με... Ίσως έρθει μια μέρα που άλλοι αποφάσισαν για σένα χωρίς εσένα και να αφήσεις στη μέση πολλά που δεν ολοκληρώθηκαν».

Ελένη Τοπαλούδη Ανατριχιάζει η μητέρα της με την ανάρτηση της

Η ανατριχιαστική ανάρτηση του πατέρα της με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας

Ο πατέρας την Ελένης Τοπαλούδη, με αφορμή την χθεσινή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, προχώρησε μια ανατριχιαστική ανάρτηση.

Η 21χρονη Ελένη δολοφονήθηκε τον Νοέμβριο του 2018, με την πληγή αυτή να μην μπορεί καθόλου να επουλωθεί για την οικογένεια της.

Με αφορμή μάλιστα την χθεσινή ημέρα, ο πατέρας της Ελένης δημοσίευσε μια φωτογραφία αφιερωμένη στην κόρη του, τη σύζυγό του και την πεθερά του.

Στην ανάρτηση ο Γιάννης Τοπαλούδης έγραψε: «Χρόνια Πολλά στις γυναίκες του σπιτικού μας: τη σύζυγο Κούλα, την κόρη ΕΛΈΝΗ (εκεί ψηλά που βρίσκεται), την πεθερά μου Ελένη (που πλέον κάνει παρέα εκεί ψηλά στην Ελενίτσα μας) και τη μαμά μου - γιαγιά Ελένη. Χρόνια Πολλά στις γυναίκες όλου του κόσμου.

Στη γυναίκα - μάνα, στη γυναίκα - σύζυγο, στη γυναίκα - κόρη. Στη γυναίκα - ΖΩΗ, γιατί είναι αυτή που μας φέρνει στη ζωή ( που μας χαρίζει το πολυτιμότερο δώρο της γέννησης - ζωής). Στο κορίτσι - σύμβολο ενάντια στην κακοποίηση, στον βιασμό (είτε σωματικό, είτε ψυχικό), στη γυναικοκτονία, στην ΕΛΈΝΗ ΜΑΣ. ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΕΛΈΝΗ! Σεβασμός, τιμή, ευγνωμοσύνη, μα πάνω απ'όλα απέραντη ΑΓΆΠΗ σε κάθε γυναίκα!» ενώ και στα γενέθλια της, ο πατέρας της Ελένης δημοσίευσε μια πολύ συγκινητική φωτογραφία.

Ελένη Τοπαλούδη ανάρτηση του πατέρα της με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας