Κυριακή, 23 Ιανουαρίου 2022 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Διαζύγιο βόμβα! Χωρίζει ο Bill Gates μετά από 27 χρόνια γάμου

Το ανακοίνωσε στο Twitter

Διαζύγιο βόμβα! Χωρίζει ο Bill Gates μετά από 27 χρόνια γάμου
News 04.05.2021 00:36
Από Youweekly Team

Μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter έκανε γνωστό ο Bill Gates πως χωρίζει με την Melinda Gates.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η Melinda, πρόκειται για μία ώριμη απόφαση που πήραν έπειτα από πολλή σκέψη ενώ είχαν προηγηθεί προσπάθειες για να αποφευχθεί το μοιραίο.

«Έπειτα από πολλή σκέψη και προσπάθεια στη σχέση μας αποφασίσαμε να λήξουμε τον γάμο μας. Τα τελευταία 27 χρόνια μεγαλώσαμε τρία υπέροχα παιδιά και δημιουργήσαμε ένα ίδρυμα που δραστηριοποιείται σε όλον τον κόσμο και δίνει τη δυνατότητα σε ανθρώπους να έχουν υγιείς και παραγωγικές ζωές. Συνεχίζουμε αυτή την αποστολή και θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε μαζί στο ίδρυμα αλλά δεν πιστεύουμε ότι μπορούμε να οδεύσουμε μαζί στη νέα φάση που βρίσκονται οι ζωές μας. Ζητάμε χώρο και ιδιωτικότητα για την οικογένειά μας καθώς πορευόμαστε στη νέα μας ζωή» αναγράφει η ανακοίνωση.

Λίγα λόγια για την επιτυχημένη κεριέτα του Big Gates

Ο Γουίλλιαμ Χένρυ "Μπιλ" Γκέιτς (William Henry "Bill" Gates III, 28 Οκτωβρίου 1955) είναι Αμερικανός επιχειρηματίας, φιλάνθρωπος, επενδυτής, προγραμματιστής υπολογιστών, και εφευρέτης. Το 1975, ο Γκέιτς και ο Πολ Άλεν συνίδρυσαν την εταιρεία Microsoft, η οποία εξελίχτηκε στην μεγαλύτερη εταιρεία λογισμικού για ηλεκτρονικούς υπολογιστές παγκοσμίως. Κατά τη διάρκεια της καριέρας του στη Microsoft, ο Γκέιτς έχει διατελέσει πρόεδρος, Διευθύνων Σύμβουλος και επικεφαλής αρχιτέκτονας λογισμικού. Μέχρι τον Μάιο του 2014 ήταν ο μεγαλύτερος φυσικός μέτοχος της εταιρείας. Ο Γκέιτς συνέγραψε και συμμετείχε στη συγγραφή αρκετών βιβλίων.

Αρχίζοντας από το 1987, ο Γκέιτς συμπεριλαμβάνεται στην λίστα του Forbes με τους πλουσιότερους ανθρώπους παγκοσμίως και ήταν ο πλουσιότερος συνεχόμενα από το 1995 έως το 2014 – με μόνη εξαίρεση κάποια χρόνια μετά την οικονομική κρίση της περιόδου 2007–08. Μεταξύ των ετών 2009 και 2014, η περιουσία του διπλασιάστηκε από US$40 δισ. δολάρια σε περισσότερα από US$82 δισ. δολάρια. Κατά τα έτη 2013 και 2014, η περιουσία αυξήθηκε κατά US$15 δισ. δολάρια.

Tου έχουν ασκηθεί κριτικές για τις επιχειρηματικές του τακτικές, οι οποίες έχουν θεωρηθεί αντι-ανταγωνιστικές, μια άποψη η οποία σε πολλές περιπτώσεις έχει εκδικαστεί στα δικαστήρια. Αργότερα κατά τη διάρκεια της καριέρας του ο Gates ανέλαβε μια σειρά από φιλανθρωπικές πρωτοβουλίες, προσφέροντας σημαντικά χρηματικά ποσά σε διάφορες φιλανθρωπικές οργανώσεις και επιστημονικά ερευνητικά προγράμματα μέσω του Ιδρύματος Bill & Melinda Gates, που ιδρύθηκε το 2000.

Ο Γκέιτς παραιτήθηκε από Διευθύνων Σύμβουλος της Microsoft τον Ιανουάριο του 2000. Παρέμεινε ως πρόεδρος και δημιούργησε τη θέση του επικεφαλής Αρχιτέκτονα Λογισμικού για τον εαυτό του. Τον Ιούνιο του 2006, ο Gates ανακοίνωσε ότι θα μεταβεί σε καθεστώς εργασίας μερικής απασχόλησης στη Microsoft, και σε εργασία πλήρους απασχόλησης στο ίδρυμα Bill & Melinda. Σταδιακά μετέφερε τα καθήκοντά του προς τον Ray Ozzie, επικεφαλής αρχιτέκτονα λογισμικού και στον Craig Mundie, υπεύθυνο έρευνας και στέλεχος στρατηγικής. Ο Ozzie άφησε αργότερα την εταιρεία. Η τελευταία μέρα πλήρους απασχόλησης του Γκέιτς στη Microsoft ήταν η 27 Ιουνίου 2008. Παραιτήθηκε από πρόεδρος της Microsoft τον Φεβρουάριο του 2014, κατέχοντας μια νέα θέση ως σύμβουλος τεχνολογίας για την υποστήριξη του νεοδιορισθέντα Διευθύνοντος Συμβούλου, Satya Nadella.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Χώρισε ο Μιχάλης Μουρούτσος με την Μαρία Δελόγκα!

Σερζ Γκνάμπρι- Σάντρα Γέρζε: Στα «μαχαίρια» το πρώην ζευγάρι - Παρενέβη η αστυνομία

TAGS
Share